Mennyi az a magas inzulin érték? (A 120 perces terhelésesre gondolok. ) Ami már kezelést igényel.
Köszönöm!
De nektek volt/van más tünetetek is (pco, vérzés probléma,súlytöbblet, stb) vagy csak az inzulin a magas?
És a gyógyszeren kívül van más teendő? pl. diéta?
Na, utána jártam egy endokrinológus prof.-nál!
Csak azért írom le hátha valakit majd még érdekel:
A 120 perces inzulin 45 mUI/I alatt normális,
45-90 mUI/I között IR gyanús, de ha nincs más probléma akkor nem kell vele foglalkozni
90 mUI/I felett igazolt inzulinrezisztencia áll fenn.
Szia, látom 8 hónapja senki nem írt ide, de, az én endósom is azt mondta hogy a 120 perces inzu 30 alatt ideális. Mondta hogy ugye testsúlyfüggő, de akkor is csak ennyi lehetne, akárhány kiló az ember.
És hát ugye az inzulin raktározza a zsírt és tartja is bent, és hát ha magas... Nagyon könnyű nagyon rövid idő alatt nagyon sokat hízni. (Sajnos nekem is 243 a terhelt)
Gondolom azóta megcsinálták neked is, ha PCOS-es vagy, endós doki kiírhatja államira is a terheléses inzut is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!