Magas FSH értékkel (12,4) teherbe lehet esni?
Köszi a válaszokat!
Most töltöttem a 39. életévemet. Babát szeretnék, pár hónapja voltam hormonvizsgálaton, a 3. napi FSH 12,4, LH 11,6, ösztrogén 89, a többi is határértéken belüli. Ovulációm van, ultrahangon nézték, ovutesztet is csináltam, hőmérőzöm is, a baba mégsem jön össze. Lehet hogy lelki probléma van a háttérben.
Köszönöm a részletes választ!
Van egy gyermekem, őt 20 évesen szültem.
Ultrahangon átvizsgáltak, rendben van minden. Az FSH értékem magas, a progeszteronom alacsony, menstruáció előtt egy héttel már barnázok, de az orvos szerint nem kell rá gyógyszer, ha teherbe esek, a szervezetem magától reagálna rá.
Neked mennyi az FSH értéked?
Szia!
Ultrahangon nézték a peteérésemet a 11. napon, és a 15. napon. Ekkor mutatta az orvos a monitoron, hogy megtörtént az ovuláció, a leletre rá is írta h. ovuláció utáni állapot, a méhnyálkahártya vastagsága 15 mm. Szerinte a szervezet magától reagálna a terhességre (hormonok), nem kell gyógyszer. Jövő héten felkeresek egy másik orvost, a hormoneredményeimmel kapcsolatban kérek tájékoztatást, esetleg újra egy vérvételt, az FSH hátha változott, ugyanis még márciusban nézték, azóta sokat úsztam, kerékpároztam, szedtem méhpempőt, állítólag ezek jók a hormonokra. Te nem próbáltál ilyen "alternatív" gyógymódokat? Állítólag az akupunktúra csökkenti az FSH értéket.
Az én esetemben lehet hogy ez a magas FSH miatt nem jön össze a baba, vagy azért mert nagyon görcsölök az esetleges terhesség kihordása és a jövő miatt, szeretném, de tudat alatt félek is tőle, gátolnak ezek a "beidegződések".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!