Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Magas TSH, prolaktin mennyire...

Magas TSH, prolaktin mennyire befolyásolja a teherbeesést?

Figyelt kérdés

A TSH szintem kicsivel a felső határ fölött van + kicsit magasabb a prolaktin szintem is. Tegnap voltam a SOTE-n endokrinológusnál, aki nem írt fel semmit, pedig mondtam, hogy babaprojekten vagyunk és eddig még semmi. Elküldött izotópos pajzsmirigy vizsgálatra, vérvétel + MR vizsgálat áprilisban.

Nem írt fel gyógyszert, mert szerinte, mivel az értékek éppen hogy a felsőhatárt súrolják nyugodtan próbálkozhatunk.

4 éve egy másik neves endokrinológus bronhicriptet írt fel, de mivel akkoriban nem volt aktuális, nem kezdtem el szedni.

Egy esetleges vetélés kockázatát azonban inkább elkerülném.

Menjek el egy másik endokrinológushoz is vagy bízzak a mostaniban?

2009. febr. 5. 13:22
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Tudsz vagy tudtok Bp-en olyan orvost ajánlani, akivel jó tapasztalatatok volt?
2009. febr. 5. 13:54
 12/20 A kérdező kommentje:

A legutolsó válaszolónak gratulálok a babához! Jó, hogy megírtad ezt a kis csodát is! :) Fontos ezekben is bízni, máskülönben jönnek a szürke felhők és megállnak felettünk.

Persze 30-on túl már nem annyira az években bízik az ember.

2009. febr. 5. 14:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Sztem előbb látni akarja az MRI felvételedet és utána javasolja csak a gyógyszert és a babavállalást.MRI-t terhesen nem csinálnak és inkább várd ki azt a pár hónapot,minthogy vetélésen menj át vagy beteg legyen a baba.

Én magas tsh értékkel lettem babás,de mire kiderült,már jó volt,viszont így is elvetéltem 7hetes terhesen.Most tutira megyünk és megvárunk minden leletet!

KITARTÁST!

És nekünk is jön a gólya egy egészséges gyönyörű babával!

2009. febr. 6. 01:02
 14/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én TSH-m 3,9, a normál érték alatt volt egy picivel. A nőgyógyászom szerint ez még jó. No de! Nem hagytam annyiban, és elkezdtem kutakodni ebben a tsh dologban, és: 1,5 körüli tsh-val lehet csak babát vállalni.

Eddig háromszor vetéltem el, és nem tudták hogy miért. Hát ezért. Az endokrinológusom (magán-sajnos most nincs időm ecsetelni ez eü.rendszert) írt fel euthyroxot. Már szerencsére lement a tsh 1,7-re. Ez már jó.

Mindenképpen szerencsés lenne az esetedben másik endokrinológust keresni. Nem minden esetben szerencsés nőgyógyászra bízni, mert sajna nem mindegyik van tisztába ezekkel a dolgokkal.

Izotópos vizsgálatra kell majd mennem nekem is (göb miatt), de amíg a babaprojekten vagyunk TILOS, mert a kezelés következtében legalább fél évig nem szabad babával próbálkozni.

Sok szerencsét kívánok neked, és kívánom hogy megtaláld a legjobb orvost, aki tényleg segít. Én 2003 óta szenvedek, és mostanra derült ki mi volt a baj. Gyógyszerrel simán lehet rendezni mindent, ne aggódj!

2009. febr. 6. 07:55
 15/20 anonim ***** válasza:
Viszont gyógyszer mellett csalhat az izotópos vizsgálat nekem azt mondták.
2009. febr. 6. 08:58
 16/20 anonim ***** válasza:
Szia!Pesten jársz magán orvoshoz?Ha igen hová?Ha nem szeretnéd itt írni,akkor privibe elküldenék?Köszönöm,már én is sokat csalódtam állami dokikban,nem érdekli őket a beteg...:(((
2009. febr. 6. 08:59
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi hasznos válaszokat! Valószínűleg elmegyek akkor a másik orvoshoz is, ha már megvan az időpontom.

Egyébként mi is arra gondoltunk, hogy a mostani orvos lehet, hogy megvárna minden eredményt és azok fényében kezdené el a kezelést. Végül is, valahol érthető.

Csak, ha tisztában van a veszélyekkel, akkor miért mondja, hogy nyugodtan lehet addig is próbálkozni?

Az izotópos vizsgálattal kapcsolatban nem mondta, hogy utána fél évig nem ajánlatos próbálkozni, mint ahogy valaki itt írta. Az MR-ről pedig azt olvastam, hogy terhesség alatt is meg lehet csinálni. Végül is a fejről csinálnak, de nem igazán látom át ezeket a dolgokat.

Ha valakinek van még valami hozzáfűzni valója, kérem, hogy írja meg!

2009. febr. 6. 09:51
 18/20 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltam megírnám annak az e témában komoly szakmai háttérrel rendelkező orvosnak a gondolatait a magas TSH-hoz kapcsolódóan, akitől a napokban kértem segítséget kétségbeesésemben. Remélem mások számára is megnyugtató lesz, akik ebben a témában keresnek majd valami segítséget.

"Őszintén szólva nüansznyi a jelentősége annak, hogy a kicsit magasabb TSH-értéket most normalizálják-e. A fogamzás esélyét ez az eltérés nem rontja.

Akinek ilyen a TSH-értéke, annak nagyobb az esélye arra, hogy terhesség esetén gyógyszert kell szednie, s mindenképpen időnkénti ellenőrzést igényel. (Fél év múlva, terhesség esetén a 4-5. héten soron kívül). Ha ezt betartja, akkor nem lehet se Önnek se a babának problémája.

Amögött, amit az interneten olvasott, egy kőkemény gyógyszergyári nyomulás van. Minél lejjebb tartatják a TSH-értéket, annák több gyógyszert lehet eladni, annál nagyobb az orvosok forgalma és bevétele. S rendkívül könnyen vissza lehet élni a pajzsmirigyhormon adásával. Ugyanis, ha egy teljesen egészséges embernek adnak napi 50-75 ug L-Thyroxint, semmi rosszat nem tapasztal tőle. Ilyenkor a TSH-termelés csökken annak érdekében, hogy ne legyen a szervezetben pajzsmirigyhormon töblet. S végső soron a saját hormontermelés lecsökken.

Az eredmény: a szervezetben ugyanolyan a hormonszint egy alacsonyabb TSH-szint mellett. Haszon: a gyógyszergyárnak sok, az érintettnek semmi."

Szóval nyugodtan lehet babával próbálkozni!

2009. febr. 10. 09:25
 19/20 anonim ***** válasza:

Én írtam az MRI-S kommentet,és az a baj vele,hogy OK hogy a fejedről csinálják,de kontraszt anyagot adnak be vénásan és az az egész testedbe kerül:S

[link]

Itt írnak erről.

Remélem az orvosod a lehető legjobb döntést hozza meg.

Sok sikert a babához és sok boldogságot!

2009. febr. 11. 09:14
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó,

kösz az infot. Én visszautasítottam a CT-t, a hatása miatt, és próbálnak MRI-re küldeni, de akkor ezt is vissza fogom utasítani. Ijesztő, ami van. Képzeljétek el, MEDDŐSÉG miatti kivizsgáláson CT-re akartak küldeni, azzal a feltétellel, hogy akkor utána 6 hónapig ne essek teherbe - hát épp elment az eszük?! Ez volt az okom a visszautasításra, egyébként. De ezek szerint az MRI sem leányálom. Köszi, még egyszer...

2009. febr. 11. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!