Inszeminációnk lesz februárban, mire készüljek?
Szia!
Nem tudom, nálatok mi a gond, azt nem írtad. Esetleg fontos lehet. De nem értem, miért félsz a hormonoktól, nem lesz tőlük semmi bajod! Ez nem olyan, mint a sportolóknál, akik férfihormont kaptak, hogy erősebbek legyenek. :-) És évekig.
1ébként inszeminációhoz Clostilbegytet adnak, ezt érdemes tudni róla :
Nem hormon, hanem az agyalapi mirigyre hatva serkenti a peteérést. Bizonyos veszélyei is vannak, például csúcsra járatja a petefészket, ami fokozott peteérés helyett fokozott cisztásodást eredményezhet. Legfőbb hátránya viszont adu ász is egyben: ikerterhesség.
Amit én a mellékhatásokról olvastam, aok nagyrészt megegyeznek egy normális ciklus lefolyásával, pl fejfájás, hangulatingadozás, mellfeszülés. Nem vagyok biztos benne, hogy tényleg a closti okozza, vagy a rendes ciklus, ami sokaknál nem működött előtte, és elszoktak tőle. :-)
Én semmiféle változást nem tapasztaltam, nyugodtan állíthatom, hogy nálam semmi mellékhatást nem okozott. :-)
Az inszem lényege :
Alapesetben egy nőnek havonta egy petesejtje érik meg. Hogy biztosabb legyen a teherbeesés, Clostilbegyt kúrát alkalmaznak, amitől ideális esetben 2-3 petesejt érik meg. A tüszők növekedését ultrahanggal követik nyomon, majd amikor elérik a megfelelő méretet, egyszeri tüszőrepesztő injekciót adnak, és másnap reggel apával együtt kell menni a dokihoz. Ott apa mintát ad, amit leellenőriznek, megtáplnak, és egy szép nagy fecskendővel a méhedbe juttatják. Nem fáj, kicsit hideg érzetet kelt. Utána heverészel egy fél órát, aztán lehet hazamenni, kapsz progeszteron pótlást, utrogestan vagy duphaston formájában. Na ez már hormon, de csak olyan, amit egy megfogant terhességnél amúgy is termel a szervezeted, (progeszteron pótlás)tehát semmi kárt nem tesznek benned, viszont elősegítik a beágyazódást. Sokszor életmentő lehet a baba szempontjából!
Nem kell félni tőle.
Mielőbb ibabásodást kívánok!
Sziasztok!
Az a baj azzal, hogy állítólag nincs baj, hogy többnyire mégis van, csak nem derül ki mi az.
Nekünk is azt mondták, minden rendben, és csak két év múlva derült ki, hogy a pajzsmirigyem alulműködik, és inzulinrezisztenciám van. Sajnos az alap kivizsgálásba ezt sokszor elfelejtik belevenni. Remélem, nálatok nem ez a helyzet!
és ez milyen vizsgálattal derült ki nálad?
B.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!