Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 10 éve szedtem a Mercilon...

10 éve szedtem a Mercilon tablettát szünet nélkül.5 hete abbahagytam a tabletta szedését. Ha ilyen sokáig szedtem a gyógyszert akkor kb mikor eshetek teherbe, és hogy kell-e valamire nagyon ügyelnem? Köszönöm!

Figyelt kérdés
2010. dec. 29. 15:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Én csak 3 véig szedtem folyamatosan, de utána összevissza jött meg. Sosem tudom, hogy hány napra. Hol barnázok két hétig, hol egész normélisan 30 napra visszajött, de most elkezdtem a hőmérőzést és pl. nincs ovulációm ebben a hónapban :( Szóval januárban irány a doki és vmi hormon tablettát kell szednem ( a barnázás a csökkent progeszteronszint jele-az pedig a beágyazódáshoz és a terhesség fennmaradásához feltétlen kell). Szóval szerintem várj egy fél évet, ha rendeződik a ciklusod, akkor hajrá :), ha nem akkor irány a doki.

Én 9 hónapja hagytam abbba.

22/L

2010. dec. 29. 15:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 8 évig szedtem, aztán tavaly októberben abbahagytam.Nekem átlagosan 30-32 naposak lettek a ciklusaim utánna, nem zavart be.3 hónapig kiszállásos módszerrel védekeztünk, aztán az első próbálkozós hónapban össze is jött.Sajnos azt 6 hetesen elvesztettük. A doki azt mondta, h a fogigátló miatt elvékonyodot a méhnyálkahártya és nem volt elég vastag akkor még ahhoz, h rendesen megtapadjon (6 mm).Szerintem próbálkozzatok nyugodtan, mert ez is egyén függő.Sok sikert!

2010. dec. 29. 16:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Én 8évig szedtem a Melianet..szeptember eleje óta nem szedem.azóta próbálkozunk is, mert a dokim azt mondta hogy nem kell várni..Szerintem ti is próbálkozhattok..a mai fogamzásgátlók már hamar kiürülnek a szervezetből

Én 31-re nem várom,de félek,hogy megint csalódok:S

2010. dec. 29. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia

9 évig szedtem Mercilont, nekem a doki azt mondta, hogy kb 3 hónapot "illik" pihentetni a szervezetet, de végülis nem gond az se, ha egyből próbálkozunk.

Október végén volt a megvonásos vérzés, novemberben már nem kezdtem új levéllel, de még megszakítással védekeztünk. Később már nem, és december végén meg is fogantam.

A második babám pedig Mercilon szedése MELLETT fogant (nem voltam beteg, nem hánytam, nem szedtem egyéb gyógyszert stb), a dokik azzal magyarázták, hogy szülés után néhány nőnél átmenetileg megnő a fogamzóképesség és ezek a kis hormontartalmú készítmények nem biztosítanak a korábbinak megfelelő védelmet (valóban kicsi a korkülönbség köztük, 8 hós se volt még a nagyobb mikor újból teherbe estem).

Megjegyzem, makkegészésges lett a fiam, mindenhol megnyugtattak, hogy olyan kis hormondózisú a Mercilon, hogy nem lehet baj belőle - és nem is lett. :-)

Sajnos az viszont nagyon egyénfüggő, hogy kinek hogy bírja a szervezte a hosszútávú gyógyszerszedést. Sokfelől hallottam, hogy végül csak nagyon nehezen jött össze a baba és ezt a sokéves gyógyszerszedéssel indokolták - de mondom, ez egyénfüggő, nálam semmi gond nem lett és kis szerencsével neked sem lesz :-)

Sok sikert és boldog babavárást kívánok!

2010. dec. 29. 22:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Hasznos volt mindegyik!!!
2010. dec. 30. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!