Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A doki most mercilon helyett cypromix fogamzásgátlót írt fel, mi a véleményetek/tapasztallatotok erről a gyógyszerről? És miért az van a dobozán hogy "Cypromix bevont tabletta"?
Szia!
Én sokáig szedtem,mígnem a háziorvosommal akartam felirattatni,és azt mondta,hogy azonnal hagyjam abba a szedését,mert olyan nagy a hormontartalma,hogy akár trombózist is okozhat...ráadásul nem ez a fő hatása,hanem elvileg súlyos aknés panaszoknál írják fel.Szerintem kérd meg,hogy másikat írjon!Azt,hogy miért bevont,nem tudom neked megmondani.
Remélem tudtam segíteni!
Miért azt írt fel?
"Nők kezelésére alkalmazható, kizárólag az alábbi esetekben:
súlyos aknés (pattanásos), zsíros vagy nem zsíros, pikkelyes bőr, amennyiben a tartós szájon át szedett antibiotikum kezelés nem volt kielégítő,
az arcon és testen közepes mértékű szőrnövekedés (enyhe hirzutizmus).
A Cypromix fogamzásgátló hatással is rendelkezik, azonban csak akkor alkalmazható, ha a fenti tünetek miatt hormonkezelés szükséges. A Cypromix nem adható csak fogamzásgátlás céljából."
A bevont tabletta meg azt jelenti, hogy van rajta egy ilyen bevonó réteg. Nincs semmi jelentősége, csak ha beveszed a szádba, akkor nem keserű, mint mondjuk az algopyrin:D
("Filmtabletták: speciális vékony bevonattal ellátott tabletták. (...) Filmbevonás célja lehet hatóanyag-kioldódás befolyásolása. (...) A filmbevonat ezentúl védelmet biztosíthat még fénytől, oxigéntől, nedvességtől valamint ízfedésre is alkalmas.")
Bármelyik fog.g. okozhat trombózist.
Ha a doki ezt adta, ezt szedd.
Egyébként a Mercilonnál is vannak jobbak.
mivel kombinált fogamzásgátló, ezért elsősorban azoknál a nőknél védi ki a terhességet, akik helyesen alkalmazzák, vagyis akik pattanásosak, vagy túlzottan szőrösek.
Első válaszolónak: nekem az orvosom azt mondta, hogy alacsony hormontartalmú... :D Akkor most mi van? Az orvosok se tudják...
Egyébként az a véleményem (1 éve szedem), hogy én fokozott szőrnövekedés miatt kaptam/kértem, enyhébb lett a szőrzetem, szóval használt, és terhes se lettem tőle, a pasim mindig bennem megy el, szóval nálam 100%-osan véd, panaszaim nincsenek, mellékhatás az első 3 hónapban volt, megnőtt a mellem 75-ről 90-re :D
de mindenkinél másképp hat :) Remélem eltűnnek a pattanásaid :)
Légy egészséges!
én 3 éve szedem a cypromix fog.g-ót.
nekem jó.se pattanás,se gyerek.:)
az én házi orvosom szerint csak fél évig,max egy évig lehet ezt szedni ezt a fajtát,mert állítólag csak terápiás gyógyszer ez is,,de a nőgyógyász csak szólt volna ha nem szedhetném.nem?
még jó hogy nem tőle lettél terhes, :) utolsó előtti válaszoló! ugyanúgy fogamzásgátló ez, tehát megbízható, csak azt írja, hogy szimplán azért nem írhatják fel, csak ha panaszod is van, nekem se hájam, se szőröm se pattim nincsen, nekem pco miatt írták fel ciszták ellen.
és akinek ilyen hormonális baja van, mert azok szedhetik patira akiknek hormonzavartól van patijuk meg zsíros bőrük pl... szal azok amugyse könnyen esnek teherbe valószínűleg, de ha szeditek ezt a bogyót egy ideig, aztán abbahagyjátok utána könnyebben teherbe lehet esni elvileg, de attól is függ kinek milyen baja van.
trombózist okozhat, nos lehet nekem ezért eresedik mostanában a lábam, igaz nem dohányzom, és álló munkát végzek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!