Lehet hízni, ha magas a prolaktinom?
Szedem a bromocriptint, mert tejem van...
Tapasztalt már vki a gyógyszertől vagy a magas hormonszinttől hízást? Mert én nagyon-nagyon hízok és sztem nem eszem annyival többet, nem eszem többet!
Kinek mi a tapasztalata?

Unokanővéremmel ugyanez volt, magas prolaktin, és hízott is sajnos vagy 30 kilót! De ő nem szoptatott, ő babatervezésben volt, csak emiatt nem volt peteérés.
De a hízás összefügghet! Bár jó lenne tudni a többi hormont is! És a pajzsmirigyet is!!
Én nem várok és nem is tervezek babát!
A tejcsorgás miatt kell szednem!
Tavaly volt már TSH vizsgálatom, minden rendben volt...
És ő mennyi idő alatt hízott annyit?

Nekem nem teszi, már vagy egy éve sem.
Most ott tartok, h kettesével tömöm magamba, de semmi változás!
Sztem ez a doki nem jól kezel, már rég tovább kellett volna küldenie!

hát szerintem a dokidat ottlenene hagynod!!!!!!!Nekem teljesen helyreállt a prolaktin szintem pedig 3 hétig szedtem napi fél szemet.Nekem annyit csinált hogy bedugult az orrom tőle mást nem!!!!!!!
De nekem 3 szorosa volt a prolkatin szintem . és mégis rendbetet. szoval neked nemhasznál ez a gyogyszer másra kellene váltanod
Igen, a héten megyek másik dokihoz!
És nem voltál MR vizsgálaton?

Ezt már olvastam, gondolod, hogy nem? De azért köszi!
Egyébként a kérdés nem is a gyógyszerre vonatkozott, hanem a hormonra!!!

Szia!
A magas prolaktin gyakran csak mellékbetegség!!
Lehet az agyalapi mirigy betegsége miatt is, ezt MR-en derítik ki, de lehet inzulinrezisztencia (IR) következménye is. Nem tudom, neked néztek-e ilyet (inzulint) vérből!?
És persze a stressztől is lehet, ezt neked kell tudnod...
Mindegyik kezelhető külön, vagyis párhuzamosan a Bromoval!

Megint én...
És persze, ettől lehet hízni!
Leginkább attól, hogy még valami nem jó. Az IR esetén egyértelmű, - ott a diéta, a cukorbetegnek való gyógyszer, a mozgás, a fogyás kompletten meg is gyógyíthat olyannyira, hogy nem kell többet gyógyszert szedned! Keress rá itt a fórumban, hogy inzulin és PCOS. Gyakran ezutóbbival is együtt jár az IR.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!