Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vannak itt olyanok, akik...

Vannak itt olyanok, akik 2011-ben akarnak hozzákezdeni a babaprojekthez?

Figyelt kérdés
34 leszek, első baba és eléggé félek (valami baja/bajom lesz, szülés stb.) és tájékozatlan is vagyok. Hasonló gondokkal küzdőkkel leveleznék, de ha valaki itt írna valami bíztatót, annak is örülnék.
2010. dec. 8. 09:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

szia! Én, ha minden igaz, az uccsó menzimet várom karácsony felé:)

Januárban, ha megkaptunk valami pénzt, amit várunk és rendeztük az anyagiakat, neki is állunk a dolognak. Szóval most még várom a menzit, a következő már remélem, nem jön meg:)

29 vagyok és az első babám és előtte egy missed abom is elsőre megfogant, szóval nagy esélyünk van rá, hogy nem kell sokat várni a kistesóra sem:)

És már alig várom, imádtam terhesnek lenni, imádtam a kismamaruháimat és a szülés is jó élmény maradt számomra. Ne pánikolj, próbáld élvezni minden percét:)

2010. dec. 8. 10:46
 12/18 A kérdező kommentje:

Velem is jönni fog a férjem, de pont annyira aggódik a baba miatt, mint én... :)

Köszi a címet.

Amúgy én még végigszedem ezt a levél tabit, és lehet, hogy még egyet (ennyi van, újat íratni már nem akarok), utána még állítólag 3 hónapot kell várni a próbálkozás előtt. De addig szeretnék felkészülni lelkileg...

Pl. nem tudom, terhesen érdemes-e genetikai vizsgálatot csináltatni. Egyrészt vetélést okozhat. Másrészt gyakran téves eredményt ad. A barátnőmnek azt mondták, vetesse el, mert nyitott gerinccel fog születni (ha egyáltalán megszületik). Nem vetette el, mert 40 évesen az 1. babája volt, és nagyon akarta, csak nem jött össze. A kislány 4 éves és makk egészséges. Pedig biztosra mondták, hogy beteg lesz. A húgom ismerősénél viszont nem vették észre, hogy beteg a baba. Mindkettőnek magzatvízből nézték.

2010. dec. 8. 10:55
 13/18 anonim ***** válasza:
Ugyanígy vagyok én is! még egy levelem van a tabiból (Meliane) és a mostani levél közepénél tartok. Többet nem tervezek kiváltani :) Azon gondolkodtam, hogy még az abbahagyás előtt elmegyek a nődokihoz megbeszélni ezeket, hogy mennyit kell várni az abbahagyás után meg ilyenek, elég régóta szedem már sajna.
2010. dec. 8. 10:59
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy van ez a genetikai vizsgálat, én azért nem csináltattam és nem is fogok, mert épp ahogy mondod, tévedhet.

Annyira akarom a babát, hogy ha azt mondanák nekem csak nyomorék gyerekem lehet mert olyanok a génjeim egyrészt összetörnék, másrészt akkor is vállalnám. Aztán lehet tök feleslegesen törnék össze, mert tévednének. Szóval ez a plusz stressz nem kell nekem. Igy is épp elég dolog miatt izgulok, na erre pont nem gondolok hogy mi van ha beteg lesz a baba. Szerintem nem is szabad.

Amúgy furcsa dolog: amig készültem igy voltam mint te, mindenen paráztam, aztán meg azon paráztam hogy parázok, mert hogy amiatt nem fog összejönni. Mióta pozi lett a teszt megnyugodtam, valami nagyon erős érzésem van hogy minden rendben lesz, boldog vagyok és eltöltött a lelki béke. Szerintem a hormonok. :) Azért tök jó hogy igy gondoskodik rólunk a természet. :)

2010. dec. 8. 11:10
 15/18 A kérdező kommentje:
Ha lenne előzetes vizsgálat, és azt mondanák, hogy 90%, hogy beteg lesz a gyerek, én inkább örökbefogadnék (neki se jó, ha beteg, mert mi lesz vele, ha én nem leszek... ki fogja gondozni?). De ha már bent van... akkor nem hinnék a vizságlatnak, azt hiszem. Vagy nem tudom...
2010. dec. 8. 11:14
 16/18 A kérdező kommentje:
Tőlem egyszer kérdezte a dokim, hogy mikor akarok gyereket, mondtam, hogy 1-2 év, ekkor mondta, hogy kb. 3 hónapot kell várni a tabi után, ezzel számoljak, de hogy majd már ezalatt is szedjek terhesvitamint.
2010. dec. 8. 11:15
 17/18 anonim ***** válasza:
Ki a dokid, megirnád privátban? Csak kiváncsi vagyok mert normálisnak tűnik, alaposnak.
2010. dec. 8. 13:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Ne parázz!Hanem inkább álljatok neki a gyerekgyártásnak ha szeretnétek babát.Szerintem feleslegesek ezek a vizsgálatok, ha ilyen egyszerű lenne, hogy előre ki lehet deríteni, hogy egészséges lesz e a baba vagy sem akkor mindenki ilyen vizsgálatokat végeztetne.sajnos az élet nem ilyen egyszerű.Vágjatok bele, és ha nem jön össze a baba csak akkor forduljatok orvoshoz.
2010. dec. 10. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!