A 3. sikertelen lombikon esem àt pont most! Ma van a 14 napom és a tesztem negativ pecsételö vérzés kiséretében! Mit gondoltok ez màr tényleg negativ?
ugy el vagyok keseredve,legalàbb az okàt tudnàm,de nincsen,mert mind kettönknél rendben minden!
A dokim azt mondja,hogy 2 honap pihenö,aztàn kezdödhet ujra a szuris stimulàlàs punkcio stb...
Huuuu nagyon szépen köszönöm a segitséget!Talàltam is a neten a közelemben ilyen szakorvost,ugyhogy holnap hivom is öket!azt tudod,hogy az endokrinologus hänyadik ciklus napon veszi le a vért a hormonvizsgàlatokhoz?és kell valamit magammal vinni?
most néztem vissza a papiromat és ezeket a hormonokat vizsgàltàk màr nekem prolactin,LH,FSH,TSH,oestradiol(E2)azt mondta a doki,hogy normàlis!ezek utàn megnézett ultrahangon és azt mondta,hogy nem optimàlis a petefészkem,aztàn kezdödtek a stimuk elöször inszemre 3-szor!sikertelen volt!aztàn azt mondta,hogy a következö lépés a lombik,azt is probàltam 3x és nem jött össze!
És mennyi volt a TSH-d? T3, T4?
Ennél amúgy mindegy, melyik napon van, ez nem ciklushoz kötött. Ha nem kimondottan azt nézik, hogy volt-e peteérésed, akkor mindegy melyik napon mész. Majd írd meg, mi volt!
Na mégegyszer, bocsi. :o)
Vidd magaddal az eddigi leleteidet, nekem más nem kellett. És meséld el, hogy miért szeretnéd ezt. Azt is mondd, hogy mit találtak a petefészkednél. Az IR-t metformin származékokkal kezelik, van olyan változata is, amit kismamák is szedhetnek, én is ilyet kaptam. Ez anyagcsere helyreállító gyógyszer, nem hormon. Emellett diétázni kell, és sokat mozogni. Nem fogyókúrázni, ez nem ugyanaz. Cukros diétát kell tartani. Kevés szénhidrát, sok fehérje. Elvileg pár hómap alatt rendbeteszi az embert teljesen.
az hogy nem optimàlis azt jelentette nekem,hogy nincs peteérés!
nem làtok olyat hogy TSH 3-4,csak 1x van feltüntetve 3,22 a normàl értéken belül van.
FSH 4,3 ezt meg nem tudom,hogy normàlis-e LH-ra 2,8 azt is ugy làtom a normàl értéken belül van.Prolactin 17,7.
Szia!
Nem feltétlenül ezek a tünetek. Indokolt a vizsgálat, mert nem találták okát, hogy miért nem jön a baba. Ja, babázáshoz 2 ALATT KELL LENNIE A TSH-NAK!!! Ezzel az értékkel nem szokott sikerülni a babásodás, ha mégis nagy nehezen összejön, nagyon nagy az esély a vetélésre!!! Az LH/FSH arányod nem jó, ezeknek kb egyformának kellene lenni!
Nem vagyok endokrinológus, de a saját káromon tanultam meg ezeket! Elvesztettem már egy babát, mert 3,9 volt a TSH-m! :-(
Ez pajzsmirigy alulműködés. Azért nem lóg ki a normál tartományból, mert azokat úgy határozzák meg, hogy minden életkorú és nemű ember adatait nézik. A babázáshoz 2 alá kell menni! Ez nagyon fontos!!!
Szóval ha babát szeretnél, sürgősen menj el az endokrinológushoz, addig nem érdemes lombikra menni sem!! Utána meg felesleges lesz, mert magától jönni fog a babóca!! :o))
Majd írd meg, mit mondott a doki!
Remélem, nemsokára sikerülni fog!
Drukkolok nagyon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!