Hogyan jelentkeznek a terhessegi tünetek? Lehet, hogy terhes vagyok, ha csak "fajogat" a cicim, meg kicsit emelygek, vagy csak bemagyarazom magamnak? Ha vannak tünetek, akkor azok erösek?
ez egyénileg teljesen változó
nekem semmi bajom nem volt, nem émelyegtem, nem volt hányingerem egyszer sem
talán az egyetlen tünetem a mellfeszülés volt, de ha jól emlékszem még az sem jelentkezett ilyen kora terhességben
Szia!
Mindenkinél és minden terhesség más, nem lehet a tünetekre alapozni. Azok vagy vannak, vagy nincsenek, sőt olyan is van, hogy néha vannak, néha nincsenek. Én is 2ségbeestem a múltkor, mert egyik napról a másikra elmúlt minden tünetem, de minden rendben volt. A teszt elég biztos, főleg, ha pozi. :o) De a PCO gyógyítható!
En ugy tudom, a PCO nem gyogyithato, legfeljebb a peteerest lehet segiteni. Vagy Te tudsz valamit??? :-)
es Te hol tartasz? :-)
Szia!
Igen, tudok : a PCO-nak oka van, többnyire szénhidrátanyagcsere zavar, amit egy terheléses cukor + inzulin vizsgálattal ki lehet mutatni. Endokrinológus kérhet ilyet. A PCO nem nőgyógyászati betegség, csak egy tünet. Ha elmész egy ilyen vizsgálatra, és kiderül, hogy IR-ed van, diétázni kell, és kapsz gyógyszert (nem hormont!), ami helyreállítja az anyagcserét. Onnantól nem lesznek ciszták, rendeződik a ciklusod, és jó eséllyel spontán babásodhatsz. Én most itt tartok : két év sikertelenség után derült ki nálam az IR, volt inszem, lombik, persze hiába. Júliusban kaptam meg a merckformint, de már előtte három hónappal diétáztam. Most 6 hetes babás vagyok, spontán. Remélem, neked is nemsokára sikerül. :o)
Akkor en se vagyok nagyon lemaradva :) en is voltam endokrinologusnal, az ehgyomri inzulinszintem ugyan nem volt magas, de a cukorivas utani elsö vercukorszint (fel ora utan) tul magas volt, es ezert ö is a metformint javasolta. Megegyszer vettek ezutan vert, ennek az eredmenyet meg nem tudom. De sehol sem talaltam, hogy mik a fel oras normalertekek!
Szoval, ha most nem vagyok babas, mindenkepp elkezdem a Metformint. Azt nem tudtam, hogy a cisztak is elmulnak töle...holnap vagy holnaputan tesztelek ujra, ha akkor is negativ, belevagok. Csak nem tudom, mitöl fajdogal a cicim.
Neked meg nagyon gratulalok es sok sikert meg jo egeszseget!!! :)
Szia!
Nem tudom, melyik metformin tabit írték fel neked, de pla merckformin xr-t lehet babásan is szedni! Elvileg a többit azért nem ajánlják terhesség alatt, mert nem volt tesztelve, de sok helyen olvastam, hogy igazából nem árt. Ha a dokid tudja, hogy babát tervezel, valszeg olyan tablettát írt fel neked, amit lehet terhesség alatt szedni! Ha nem tudod, kérdezd meg tőle.
Meg nem irt fel semmit, mert az utolso vervetelröl meg nem kaptam meg a leleteket. Tegnap hivtam a praxist, azt mondtak, a napokban küldik a levelet. Tegnap reggel megint negativ lett a teszt, de a mellem meg mindig fajdogal es majdnem egesz nap emelygek, aztan meg farkasehes leszek. Mar kezdek arra gondolni, hogy alterhes vagyok. A legbiztosabb az ultrahang, ugyhogy a jövö het elejen elmegyek a nödokihoz. A hetvegen meg ellövöm az utolso tesztemet, ami meg otthon van...
Te hogy vagy? Minden o.k. a babussal? Es Te szeded ezt a gyogyszert a terhesseg alatt is?
Szia!
Nem értem én ezeket a dokikat, mire cvárnak ennyit?
Én másnapra tudtam a eredményemet. Szedem a merckformint, majd s 12-ik héten kell leállni vele, addig pedig fontos szedni, főleg, hogy a sportot abba kellett hagynom a baba miatt, és szimplán a diéta nem elég. Ma megyek uh-ra, remélem, jó hírei lesznek most is a dokinak. :o)
Te pedig tesztelgess szorgalmasan, egyszer csak + lesz az a teszt. :o)
Szia!
Na, mik a hirek? Lattal szep babakepeket? :-)
A mai teszt ismet negativ, mellfajdalom maradt, penteken olyan hanyingerrel ebredtem, hogy kb. delig majd meg haltam. Ma viszont egyszer-ketszer megfajdult az alhasam, szerintem meg fog jönni :( de ha keddig nem, elmegyek a nödokihoz ultrahangra (holnap valoszinüleg kesön vegzek a munkaval). Az eldönt mindent. A leletek meg mindig nem jöttek meg, kicsit nehezkesek az emberek, levettek a vert, azt elküldik a laborba, onnan viszzajön a lelet, azt beviszik a dokinak, aki megirja rola a velemenyet es utana postazzak nekem...
hogyhogy abba kellett hagynod a sportot? en mindenhol azt olvasom, hogy terhesseg alatt mertekkel ugyan, de szabad. Kiveve, ha valami versenysport...
Szia!
Láttam szép babaképet, 8mm és szépen vert a szíve. :o)
Konditerembe jártem eddig, előtte pedig táncszőnyegen ugráltam. Egyik sem tesz jót. Veszélyeztetett vagyok, mert már volt egy vetélésem, plussz az IR és a pajzsmirigy, és a korom miatt is.
Szóval örülhetek, hogy nem parancsoltak ágyba. :o)
Derékfájásom nekem is volt/van néha még mindig, ez sem jelent semmit. Amíg meg nem jön, ne add fel a reményt!
Drukkolok neked, hogy sikerüljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!