Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan jelentkeznek a terhesse...

Hogyan jelentkeznek a terhessegi tünetek? Lehet, hogy terhes vagyok, ha csak "fajogat" a cicim, meg kicsit emelygek, vagy csak bemagyarazom magamnak? Ha vannak tünetek, akkor azok erösek?

Figyelt kérdés
Ma negativ lett a tesztem, de szerintem keves volt a pisi, mert a kontrollcsik eleg halvany volt. Mar több mint ket hete meg kellett volna jönni, de ez nalam semmit nem jelent, mert PCO-s vagyok :-( viszont meg SOSEM fajt a cicim!
2010. nov. 27. 18:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

ez egyénileg teljesen változó

nekem semmi bajom nem volt, nem émelyegtem, nem volt hányingerem egyszer sem

talán az egyetlen tünetem a mellfeszülés volt, de ha jól emlékszem még az sem jelentkezett ilyen kora terhességben

2010. nov. 27. 18:45
 2/12 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Mindenkinél és minden terhesség más, nem lehet a tünetekre alapozni. Azok vagy vannak, vagy nincsenek, sőt olyan is van, hogy néha vannak, néha nincsenek. Én is 2ségbeestem a múltkor, mert egyik napról a másikra elmúlt minden tünetem, de minden rendben volt. A teszt elég biztos, főleg, ha pozi. :o) De a PCO gyógyítható!

2010. nov. 27. 19:41
 3/12 A kérdező kommentje:

En ugy tudom, a PCO nem gyogyithato, legfeljebb a peteerest lehet segiteni. Vagy Te tudsz valamit??? :-)

es Te hol tartasz? :-)

2010. nov. 28. 14:27
 4/12 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Igen, tudok : a PCO-nak oka van, többnyire szénhidrátanyagcsere zavar, amit egy terheléses cukor + inzulin vizsgálattal ki lehet mutatni. Endokrinológus kérhet ilyet. A PCO nem nőgyógyászati betegség, csak egy tünet. Ha elmész egy ilyen vizsgálatra, és kiderül, hogy IR-ed van, diétázni kell, és kapsz gyógyszert (nem hormont!), ami helyreállítja az anyagcserét. Onnantól nem lesznek ciszták, rendeződik a ciklusod, és jó eséllyel spontán babásodhatsz. Én most itt tartok : két év sikertelenség után derült ki nálam az IR, volt inszem, lombik, persze hiába. Júliusban kaptam meg a merckformint, de már előtte három hónappal diétáztam. Most 6 hetes babás vagyok, spontán. Remélem, neked is nemsokára sikerül. :o)

2010. nov. 28. 18:29
 5/12 A kérdező kommentje:

Akkor en se vagyok nagyon lemaradva :) en is voltam endokrinologusnal, az ehgyomri inzulinszintem ugyan nem volt magas, de a cukorivas utani elsö vercukorszint (fel ora utan) tul magas volt, es ezert ö is a metformint javasolta. Megegyszer vettek ezutan vert, ennek az eredmenyet meg nem tudom. De sehol sem talaltam, hogy mik a fel oras normalertekek!

Szoval, ha most nem vagyok babas, mindenkepp elkezdem a Metformint. Azt nem tudtam, hogy a cisztak is elmulnak töle...holnap vagy holnaputan tesztelek ujra, ha akkor is negativ, belevagok. Csak nem tudom, mitöl fajdogal a cicim.

Neked meg nagyon gratulalok es sok sikert meg jo egeszseget!!! :)

2010. nov. 29. 15:08
 6/12 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, melyik metformin tabit írték fel neked, de pla merckformin xr-t lehet babásan is szedni! Elvileg a többit azért nem ajánlják terhesség alatt, mert nem volt tesztelve, de sok helyen olvastam, hogy igazából nem árt. Ha a dokid tudja, hogy babát tervezel, valszeg olyan tablettát írt fel neked, amit lehet terhesség alatt szedni! Ha nem tudod, kérdezd meg tőle.

2010. nov. 30. 08:19
 7/12 A kérdező kommentje:

Meg nem irt fel semmit, mert az utolso vervetelröl meg nem kaptam meg a leleteket. Tegnap hivtam a praxist, azt mondtak, a napokban küldik a levelet. Tegnap reggel megint negativ lett a teszt, de a mellem meg mindig fajdogal es majdnem egesz nap emelygek, aztan meg farkasehes leszek. Mar kezdek arra gondolni, hogy alterhes vagyok. A legbiztosabb az ultrahang, ugyhogy a jövö het elejen elmegyek a nödokihoz. A hetvegen meg ellövöm az utolso tesztemet, ami meg otthon van...

Te hogy vagy? Minden o.k. a babussal? Es Te szeded ezt a gyogyszert a terhesseg alatt is?

2010. dec. 1. 08:45
 8/12 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nem értem én ezeket a dokikat, mire cvárnak ennyit?

Én másnapra tudtam a eredményemet. Szedem a merckformint, majd s 12-ik héten kell leállni vele, addig pedig fontos szedni, főleg, hogy a sportot abba kellett hagynom a baba miatt, és szimplán a diéta nem elég. Ma megyek uh-ra, remélem, jó hírei lesznek most is a dokinak. :o)

Te pedig tesztelgess szorgalmasan, egyszer csak + lesz az a teszt. :o)

2010. dec. 2. 08:47
 9/12 A kérdező kommentje:

Szia!

Na, mik a hirek? Lattal szep babakepeket? :-)

A mai teszt ismet negativ, mellfajdalom maradt, penteken olyan hanyingerrel ebredtem, hogy kb. delig majd meg haltam. Ma viszont egyszer-ketszer megfajdult az alhasam, szerintem meg fog jönni :( de ha keddig nem, elmegyek a nödokihoz ultrahangra (holnap valoszinüleg kesön vegzek a munkaval). Az eldönt mindent. A leletek meg mindig nem jöttek meg, kicsit nehezkesek az emberek, levettek a vert, azt elküldik a laborba, onnan viszzajön a lelet, azt beviszik a dokinak, aki megirja rola a velemenyet es utana postazzak nekem...

hogyhogy abba kellett hagynod a sportot? en mindenhol azt olvasom, hogy terhesseg alatt mertekkel ugyan, de szabad. Kiveve, ha valami versenysport...

2010. dec. 5. 19:28
 10/12 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Láttam szép babaképet, 8mm és szépen vert a szíve. :o)

Konditerembe jártem eddig, előtte pedig táncszőnyegen ugráltam. Egyik sem tesz jót. Veszélyeztetett vagyok, mert már volt egy vetélésem, plussz az IR és a pajzsmirigy, és a korom miatt is.

Szóval örülhetek, hogy nem parancsoltak ágyba. :o)

Derékfájásom nekem is volt/van néha még mindig, ez sem jelent semmit. Amíg meg nem jön, ne add fel a reményt!

Drukkolok neked, hogy sikerüljön!

2010. dec. 6. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!