HYCOSY vizsgátot hol csinálnak magánklinikán és mennyibe kerül?
Érdemben nem tudok neked segíteni, de szeretném leírni, hogy nekem a héten volt HSG-m, és ne félj tőle!
Nagyon sok olyan írás kering a neten, hogy milyen borzalom. Nagyon-nagyon féltem!!! Felesleges volt. Ha van lehetőséged sima hsg-re tb alapon hidd el nem érdemes fizetni érte. A másik ami nem tiszta, most már ,hogy így hogy túl vagyok rajta, hogy mitől nem fáj annyira? Maga max annyi a különbség, hogy a röntgensugár nem károsít. De a katétert ugyan úgy fel kell helyezni, ez 1 mp. Egy kicsi kellemetlen egy kis szúrást érzel, és a kontrasztanyagot ugyan úgy be kell fecskendezni, ami enyhe mensi görcs szerű, de tényleg csak egy kicsit feszít. Én átjárható vagyok, a bal petevezetőn egy kicsit nehezebben jött át, de hidd el tényleg nem olyan gáz. Kérdeztem az aszisztenst, hogy mitől fájhat annyira ha nem átjárható, és monda, hogy annyival jobban nem fájhat, hisz megáll a kontraszt anyag, tudomásul veszik, és ennyi.
Hycosy-m volt Pesten, augusztusban, privát dokinál 38K volt. Az orvos szerint azért jobb mint a hsg, mert a legfontosabb szerveknek nem igazán jó a röntgensugár. Az ultrahangos vizsgálatnak az a nagy előnye, hogy nem egy fix felvétel készül, hanem az orvos közben látja az áramlást, tovább és alaposabban tud nézelődni.
Nekem speciel nagyon fájt, nem volt még olyan durva mensim, ami így fájt volna - annak ellenére, hogy mindkét oldal rendben van, igaz, az egyiken kissé lassabban áramlott a kontrasztanyag.
Kedves Első! Szerintem az, hogy kinek mi hogy fáj, teljesen egyéni dolog. Mindenkinek máshol van a fájdalomköszöbe. Én is rengeteget olvasatam róla előtte, a többség megszenvedett vele, én is, pedig nem vagyok egy mimóza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!