Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan viselnétek ezt?

Hogyan viselnétek ezt?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnénk kisbabát, évek óta. Mát 3 sikertelen lombikon vagyunk túl. Mindig az én szüleim segítettek, önzetlenül de most már nem bírjuk anyagilag. A férjem kért kölcsön az anyósomtól, aki azt mondta akkor nem kell visszaadnunk ha sikerül. Ha nem sikerül vissza kell adnunk a pénzt.
2010. nov. 11. 09:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég hülyén hangzik... :S Mintha tudnátok befolyásolni. Olyan, mintha valami üzletre adta volna, hogy vagy bejön, vagy nem! Nekem biztos rosszul esne. Komolyan gondolta egyáltalán? Nem lehet, hogy csak viccelt és úgysem kérné vissza? Tudod, lehet egy mondatot kétféle hangnemben mondani és akkor teljesen márt jelent. Csak nyilván érzékenyen érint ez a dolog.

Kívánom, hogy mihamarabb sikerüljön a kisbaba!!!

2010. nov. 11. 09:40
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Rosszul. Hatalmas a nyomás rajtatok. Nagyon idős vagy hogy nem tudnátok várni pár évet amig összeszeditek magatokat anyagilag?
2010. nov. 11. 09:41
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekünk szerencsére megy sajátból, de már közel 1 milliónk van benne a lombikozásban :( Így még nehezebb lehet nektek :( Én tényleg lehet, h várnék pár évet, amíg nem szorultok a kedves mamára. Persze ha nem 35 évesek vagytok, csak akkor.
2010. nov. 11. 09:51
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

34 éves vagyok de nem szeretnék várni.

Eszembe nem jutott, hogy 'örökbe' kérjek tőle pénzt de a sikerdíj ötletével nagyon megbántott. Főleg úgy, hogy a szüleim minden szarban-bajban velünk vannak és segítenek. Soha nem kértem tőlük semmit. Most is csak kölcsön. De engem bevallom, nagyon megviselt ez a mondat.

2010. nov. 11. 09:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Mondd neki, hogy mindenképpen visszaadod a pénzt, ha ikreitek lesznek, akkor duplán. Talán észreveszi így, h milyen abszurd dolgot mondott.
2010. nov. 11. 10:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Szegeny,elhiszem hogy rosszul esett,engem ilyennel verig sertetek volna.
2010. nov. 11. 10:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak! Anyósod meg tapintatlan és buta ember, ez a véleményem. Ez olyan mintha unokát akarna venni magának, azt' ha nem sikerül visszakéri a pénzt. Gusztustalan és vérlázító, komolyan!

Már bocsánat de ez jutott eszembe hogy hogy esne neki ha közölnétek vele hogy oké de a kövi próbálkozásra te szüleid adnak megint és ha az ő pénzükből sikerül akkor csak ők unokázhatnak, anyós nem.....érdekes lenne de valahogy igaz, az ő gondolkodása alapján.

2010. nov. 11. 10:37
 8/10 anonim ***** válasza:
41%
Hát ez furcsa... De ami a legfélőbb, hogy nehogy begyűrűzzön a kapcsolatotokba. A hülye anyós még önmagában nem probléma, csak ha sokszorosodnak a problémák és lehetőséget adtok a konfliktus helyzetekre. Önmagában nehéz ügy amikor két embernek nem jön össze a baba, szokták mondani hogy az ilyen gondok vagy összekovácsolnak vagy szétválasztanak... De ha még egy ilyen tényező is bejön, hogy valaki ennyire "hatással van" a lehetséges konfliktus helyzetre, nagyon nehéz. Én első körben nem is a hülye anyóssal és a hülye pénzével foglalkoznék, hanem azt vizsgálnám meg párkapcsolati szinten, hogy milyen hatással volt eddig ez az egész a kapcsolatotokra és a párodnak mi a véleménye erről, milyen az egyetértés, stb... És így csak akkor mennék bele, ha egészen biztosak vagytok benne, hogy soha a büdös életben nem hangzanak el mondatok amik ezt a közösen vállalt szituációt a másikra hárítják. Nem tudom világosan írtam e :), de azt akartam kifejezni, hogy mindennél fontosabb a ti kettőtök kapcsolata... és ha minden rendben van akkor szarnék a hülye anyósra. Én azt hiszem mindenképpen vissza adnám neki, vagy megkérdezném viccesen...hogy nem akarja majd "ledolgozni"?! Ahogy az előttem szólók írták is, biztos nem bírnám én sem ki hogy valahogy a tudtára adjam mekkora hülyeség amit írt... Vagy úgy állok anyagilag hogy sajnos nem tudok csak "kölcsön" adni, amit szerintem mindenki megért, vagy tudok adni... de hogy egy ilyenhez kössem?! Ráadásul én akkor már éppen fordítva gondolnám... hogy ha nem jön össze nem kell visszaadni, ha összejön akkor viszont mondjuk megállapodni hogy az egyszeri anyasági támogatást, plusz egyéb juttatásokból visszafizetni, mert ..... szüksége van a pénzre... ez nyilván érthető lenne. De ez? Hát ez hülye! Már elnézést.
2010. nov. 11. 11:45
 9/10 A kérdező kommentje:

Igen, irreális is. akkor vagyunk nagyobb bajban ha nem sikerül, hiszen mindenképpen megyek tovább és akkor megint egy jelentős összeget ki kell fizetnünk.

A párom mellettem áll és mivel nagyon szeretem, nem szeretem a tüzet szítani, mert tudom, hogy nagyon szereti az anyukáját. Ez így is van rendben. Nem fogok éket verni közénk, fel fogom dolgozni de most még kupán vagyok verve.

Pontosan úgy gondolom, ahogy te írtad. Ha tudok segíteni szó nélkül megteszem, ha nem akkor úgysem segítek, mert nem tudom. De feltételek nem kellenek. Ez nem egy bank. Ez egy család...állítólag.

2010. nov. 11. 12:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele! Úgy látszik az anyósok, már csak ilyenek. Hasonló a sztorim. Nemrég sajnos meghalt apósom. Anyósom egyfolytában azt szajkózta, majd ő fizet mindent mert apósom nagyon várta tőlünk az unokát. Eltelt 2 hónap, majd mikor megint szóba jött a téma, közölte nem szabad kifizetni ennyi pénzt, mert úgysem sikerül. Eléggé szíven ütött. Ha sikerül nektek, és ő ad kölcsön én a helyetekben minden kép vissza fizetném! Fel a fejjel!
2010. nov. 12. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!