Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy viselnétek szüleitek...

Hogy viselnétek szüleitek érdektelenségét?

Figyelt kérdés

Szüleim mostanában nem keresnek, ha én keresem őket, dolguk van, Ők nem jönnek, mi meg nem tudunk olyan gyakran menni,mert jön a kistesó, és anyagilag, és fizikailag is megterhelő az utazás.

Ha náluk is vagyunk merő vita az egész, mert nem értették meg soha, hogy mit ehet már a gyerek, meg mit nem, pedig nem vagyok olyan szigorú ilyen tekintetben, de nem szeretem ha csokis szarságokkal tömik tele ebéd előtt, utána nem bánom, ha kap, mert szerencsére ha nem kell neki eldobja.

Meg csak arra jó az unoka, hogy végigfutkosson vele az utcába, hogy lássák, hogy neki van.

Annyira bánt ez az egész:(

2011. ápr. 13. 14:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Hála nekik nem ilyenek de akkor nem kell vinni, mert előnyötök nem származik csak idegeskedés.

talán pár év múlva megváltozik a helyzet és már nem csak dicsekvésre meg mutogatni lesz jó a kicsi

2011. ápr. 13. 14:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a szitu, de apósomék oldaláról(anyósomtól elváltak). Ott nagyon érezhető, hogy párom féltesójának nehogy kevesebb jusson (16 éves). Ő nekik is csak a szájuk nagy. De még egy értelmes valamit nem tudtak venni a 2 év alatt kisfiunknak. Fogadd el. Ilyenek és kész. Apósék is szeretik kisfiamat a maguk mondján. Számomra és sok mindenki számára is furcsán de ez van.
2011. ápr. 13. 14:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem apám ilyen. Nem nagyon izgatja, hogy van egy unokája. Egy utcában lakunk, de jó, ha 2x átjött az egy év alatt. Ha tologatom, és véletlenül találkozunk, odaszól a gyereknek vmi baromságot, és ennyi.

Én lesz@rom! Ilyen bunkó! Velem és tesóimmal sem foglalkozott többet...

2011. ápr. 13. 14:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy a te szüleid is ilyenek.

Az én nagyobb gyermekem már lassan 10 éves lesz, és igazából nem érdekel már, hogy milyen az anyám. Csak a gyerekeimet sajnálom, hogy nem tudják meg, hogy milyen az a nagyszülői szeretet! Ha én nem viszem őket a mamához, nem is találkoznak..

Ne csüggedj ez miatt, mert ezen nem tudsz változtatni. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni szerintem. Ők ilyenek, megváltozni nem fognak ők sem, te sem. Jobb ritkábbra fogni a találkákat, és akkor kevesebb az idegeskedés is.

2011. ápr. 13. 14:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Olyan jól el vannak a maguk kis világában, és ez nekem nagyon fáj, az ajándék nálunk is úgy van, hogy megkérdezik mi kellene, mondok egy értelmes nem túl drága ajándékot, vmilyen mesekönyv pl, de persze nem azt hoznak náluk mindegy csak nagy legyen használhatatlan, és még nem is biztos, hogy jó áron vették, csak mindenki lássa, hogy mekkora vmit vettek.
2011. ápr. 13. 14:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen megértelek (sajnos).

Mikor terhes voltam, még a szülésre is be akart jönni az anyósom. Aztán most meg havi 2-3 órát tölt az EGYETLEN unokájával. Az anyám a másik fele: neki a pasija fontosabb, ő több mint féléve látta a fiamat utoljára (a pasija megbántott engem, elnézést sem kért, mintha semmi nem történt volna, vele nem akarok közösséget vállalni, az anyámnak meg csak a pasi számít).

Azt hittem egyedül vagyok ezzel, hogy csak az én szegény gyermekem nem tudja milyen egy igazi nagyi, de akkor sajnos nem egyedi a probléma.

Az anyósom is ha jön csak fotózkodik, aztán a munkahelyén mutogatja - de emellett semmi kapcsolata az unokájával. Ugyanezt csinálta az én anyám is: csak a képmutatás.

Megértem, hogy bánt ez Téged is! Nekem nagyon jó nagyszüleim voltak/vannak, most a dédunokájuk iránt is folyton érdeklődnek.

Ha csak a feszültség van belőle, tényleg ne foglalkozz velük! Már én is azt csinálom, hogy nem is keresem egyik társaságát sem, mert engem csak felidegesítenek, a fiamnak meg a rossz dolgokat (függöny tépés....) mutatják, mekkora móka. (Én meg utána kínlódhatok, hogy ismét leszoktassam a butaságról, mikor magától eszébe sem jutott a kicsimnek és akkor már csak mi ketten szenvedünk).

Most februárban volt utoljára nagyi a fiamnál, de nem is keresem, kíváncsi vagyok, mikor lesz kíváncsi rá.

16 hós kisfiú anyukája

2011. ápr. 13. 15:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk anyósom az aki olyan mintha nem is lenne a lányom az unokája:(Mi egy udvarba lakunk kb 20 méterre van tőle az unokája és felénk se néz:(van,hogy hetekig nem is látja a gyereket:(Nem értem hogy hogy lehetnek ilyenek a nagyszülők:(((
2011. ápr. 13. 15:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezzel nem biztos, hogy segítek rajtad, de engem is bánt.

Bár nálunk nem az én szüleim, hanem a páromé részéről van így.

Talán azért fáj ez nekem, mert én imádtam mind a 4 nagyszülőmet, többet voltam náluk szinte, mint otthon,

így ez a kép él bennem a nagyszülő-unoka viszonyról.

Most meg; a terhességem bejelentésekor nagy örömujjongás, hű meg hó, aztán nagy ritkán felénknéznek, érezhetően kényszerből, semmi szeretetet nem érzek tőlük...ááá nem is húzom fel magam.

Az vigasztal, hogy az én szüleim legalább imádják a gyerekem, csak ők meg másik városban laknak:-(

2011. ápr. 13. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!