Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Melyik a nehezebb a megterméke...

Melyik a nehezebb a megtermékenyülés vagy a terhesség megtartása?

Figyelt kérdés
Nagyon idegesitő amikor számolgatni kell a pé-t meg idegeskedni hogy meg-e jön nem-e jön,de amikor sikerül akkor meg is kéne tartani és sokat olvasok hogy pár hetesen elvetél...véleményetekre vagyok kiváncsi
2010. nov. 10. 08:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Én 3-4hónap próbálkozás után teherbe estem,örültem,gondoltam milyen szerencsés vagyok utána 9-10hétre rá megállt a babám szivmüködése,hát mégsem vagyok túl szerencsés,de látom nem vagyok egyedül akinek gondjai vannak,csak mindenki erölteti ezt a megjön?nem jön?dolgot plussz ilyen tünet olyan tünet biztos terhes vagyok...aztán meg amikor sikerül akkor meg is kéne tartani...ez szerintem nagyobb felelöség és gond mint hogy 3hetesen már tünetei vannak itt egyeseknek...persze hogy kiváncsi vagyok mindenkire,amúgy meg gondolkoztam hogy kéne valakivel beszélgetni ilyen dolgokról is mivel gondolom a legtöbbjünk hallgat vagy nincs kivel megosztani a bánatát vagy az örömét,nincs kedve valakinek velem dumcsizni erről is?
2010. nov. 11. 07:21
 12/21 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy sokat olvasunk vetélésről de ettől függetlenül a vetélések, az éppen akkor terhes nők arányában vizsgálva: nagyon ritkán fordulnak elő.

Hogy röviden válaszoljak: egy fókuszcsoporton belül (kisterhes nők) kevesen vetélnek a 3. hónapig, és még ennél is sokkal kevesebben vetélnek az 5.hónapig, illetve koraszülnek.

Ugyanakkor egy fókuszcsoporton belül (terhességet tervező nők) az adott ciklusban a 65-70 százaléknak nem sikerül, és csak a 30-35 százalék sikeres.

Ha babát vársz vagy majd fogsz, egyáltalán ne gondolj a vetélésekre, nem szabad! Csak menj el minden vizsgálatra amire kell és legyél nyugodt kismama, minden rendben lesz.:)

2010. nov. 12. 09:45
 13/21 eszo ***** válasza:

kedves utolsó!

olyasvkinek írni, hogy ne gondolj vetélésre, akinek előtte már volt1 vagy netán több..szerintem értelmetlen, mert kivitelezhetetlen..

A kérdésre válaszolva:

én terhes lettem a 2. próbálkozós ciklusban..én is azt gondoltam milyen szuper..ilyen gyorsan és "könnyen" jött..ahaa..a 6. hétben elment a baba..azóta 5 hónapja nem jön..szóval mindkettő nehéz..

2010. nov. 12. 12:17
 14/21 anonim ***** válasza:

Az első oldal utolsó írója vagyok, Csu.

Én sem értek egyet az előttem párral íróval, hogy ennyi meg annyi százalék nem vetél el. Vagy akkor én nagyon rossz családba születtem, sőt a családom férfi tagjai igen ritka nőket vettek el, mert szinte mindenkinek volt egy vetélése, és vagy utána kb 1-4 évvel összejött, vagy még egy vetélés és utána. Végül is lett mindenkinek gyereke (eddig rajtam kívül), de nagyon megszenvedtek érte. Kevesebb olyan embert ismerek, akiknek hipphopp összejött, és már túl is voltak a szülésen, és ennyi, happy life.

De kitartás, mert előbb utóbb úgyis összejön! Beszélj az orvossal, kérj segítséget!! Fog adni rá valamit tuti!

2010. nov. 12. 12:33
 15/21 anonim ***** válasza:
Elvileg a "hivatalos statisztika szerint" a teherbeesés sokkal nehezebb... Azt mondják, a 14. napon csinált pozitív tesztek 70%-ából lesz baba, az egy héttel később csinált tesztek 90%-ából... Ezért is érezzük annyian hogy "elvetéltünk", szerintem.... mert korán is tesztelünk. Így már könnyű kiszámolni, ha még a rosszabbik 70%-al számolunk is... az azt jelentené, hogy legkésőbb a második hónapban "átlagosan" teherbe kéne esni... És hát ugye vannak kivételek, de inkább sokan "rontjuk" a statisztikákat. Régen sem volt ám ez másképp!!! Csak akkor nem foglalkoztak így vele a nők :) 40.napon rápisiltek egy békára... az meg már ugye nagy valószínűséggel megmaradt... És mivel nem ovutesztelgettek, nem gyakran görbéztek, "csak szexeltek" így nem hinném hogy nyilvántartották volna hogy ennyi meg ennyi hónapja nem sikerült... Esetleg ha több éve nem jött akkor elmentek dokihoz.
2010. nov. 12. 14:19
 16/21 anonim ***** válasza:
a statisztika nem egy család történetét jelenti. sajnálom akivel ilyen történik de ettől függetlenül a 'saját' sorsom és a statisztikai számok között tudni kell különbséget tenni.
2010. nov. 12. 14:30
 17/21 anonim válasza:

Mindkettőnek megvan a pontos oka, csak sajnos ezek nem mindig vizsgálatokkal mutathatóak ki, mert bennünk mélyen nagyon őszintén fut egy ki nem mondott program. Ki- hol akad el ennek a programnak az átállításában, annak a várandósság éppen megfelelő stádiumában lesz nehézsége. Javaslom olvassátok el Raffai Jenőék könyvét: Lelki köldökzsinór

Ha mindketten (tehát a papajelölt is) valóban harmóniában vannak legbenső énjével (fej), rend van a szívben (érzelmek) és fizikailag is OK a test (életmód, intimtorna stb.), akkor a babák mindenféle erőfeszítés nélkül megfogannak és problémamentesen megnőnek és könnyedén megszületnek.

Kárpáti Tímea országos csoportos és egyéni kriston Intim Torna tréner és előadó , bibe.hu

2010. nov. 12. 15:57
 18/21 anonim ***** válasza:

kedves 12.17!

azt megértem, hogy egy nőnek nagy a fájdalma és félelme ha ilyet átélt. de nem egészen értem...az lenne a helyes, emberi viszonyulás ha valaki azt mondaná: igen ilyen van az életben, szóval foglalkozz csak nyugodtan a gondolattal!..? én nem gondolom. nekem is meg van a saját tragédiám mégsem lenne sose annyira érzéketlen, hogy a saját fájdalmammal másokat leterheljek és ne bátorítsak.

nem akarok ezen vitatkozni, mindenki saját belátása szerint viselkedik.

2010. nov. 12. 18:34
 19/21 anonim ***** válasza:
hát sajnos nálam a megtartással van gond.három babám ment el kettő 15 . hétben egy 6.hetesen.remélem most már sikerülni fog:)
2010. nov. 12. 20:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Ugy erzem en is le kell irjam, a kislanyom elosre osszejott, gondtalan terhesseg minden ok volt megszultem, nem konnyen, de meglett.A masodik baba5 honap probalkozs utan osszejott, nagyon ideges voltam vegig, aztan mentem 8 hetes uh-ra, s aht nem volt szivhang majdnem elajultam amikor a doki mondat, persze elkellett vegyek, letelt a 3 ho megint probalkoztunk, s hat addj csodat pozitivat teszteltem, de sajnos a teszt utan par napra, o is elment, de nem adjuk fel probalkozunk tovabb!

Pozitivan gondolokom, s ugy velem mindennek megvan a miertje, csak sajnos nem mindig tudjuk megfejteni, nehogy azt higgyetek, hogy bele vagyok nyugodva abba, hogy veszitettem, nem meg most is szamolom, hogy 25 hetes lennek, de...!

Legyunk egeszsegesek, s erossek, s majd jonnek a babak amikor ott az ideje!!!

2010. nov. 12. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!