Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Peteérés mindig menstruacio...

Peteérés mindig menstruacio előtt 12-16 nappal van ? Nem lehet spontán peteérés menses előtt pár nappal amiből esetleg terhesseg is lehet ?

Figyelt kérdés
tegnap 16:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Elofordulhat ritkan,hogy csuszik a peteeres. De akkor nem is fog megjonni par nap mulva, ugyanugy eltelik onnantol kezdve x nap.
tegnap 16:53
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

Nem lehet mensi előtt pár nappal. Ez egy baromi nagy tévhit.

A ciklus első felében azok a hormonok dolgoznak amik segítik a peteérést és a repedést. Ha ez megtörténik akkor kiszabadul a petesejt és más hormonok kezdenek el dolgozni és fix napra mensi következik. Ez egyénenként állandó, maximum 1 nap eltérés lehet. Pl akinek 13 napos a luteálisa annak néha lehet 12 vagy 14, de 15 vagy 16 nap soha nem lesz. Ez az egy nap eltérés abból fakad, hogy lh csúcs után másfél napin belül valamikor reped a tüsző.

Olyan van viszont, hogy nem sikerül repednie a tüszőnek és ezért próbálkozik a szervezet újra. Aztán mondjuk esedékes mensi előtt reped a tüsző, de akkor a mensi is később jön.

Egyszerűen más hormonok dolgoznak.

Olyan is van még, hogy két petesejt szabadul ki, de az is az lh csúcs körül...pl az egyik azonnal reped a másik meg 36 óra múlva.

Ha van mensi, akkor előtte mindenképp 12-16 nappal volt ovu, tehát, ha ott volt aktus, akkor eshet teherbe az ember.

tegnap 16:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a felvilágosítást! :)
tegnap 17:01
 4/6 A kérdező kommentje:
És meg egy kérdésem lenne, ha aktus után 21 nappal teszteltem eléggé elaztattam az izgatottsag miatt viszont a C-nel láttam csak 1 csíkot. Ha pozitív lett volna akkor gondolom az elegge látszott volna.. az hogy elaztattam mennyire probléma ?
tegnap 17:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
21 nappal aktus után elég egyértelmű pozitív lett volna szitává áztatva is.
tegnap 17:11
 6/6 anonim ***** válasza:
23%

Nem, mert ha van is egy spontán peteées, nincs ideje elvándorolni, beágyazódni, mivel a méhnyálkahártya leválik a mensivel, és az fontos lenne, hogy ott legyen.

Így terhesség nem lesz belőle.

tegnap 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!