Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesvitamin mellé folát?

Terhesvitamin mellé folát?

Figyelt kérdés

Jelenleg femibiont szedek +D vitamint és kálciumot. A dokim javasolta a gynositolt, és a D vitamint, de úgy olvastam hogy a folátot érdemesebb szedni mert jobban hasznosul.

A terhes vitaminra csak annyit mondott a doki hogy inkább nyilván a rekámok stb stb, szóval semmi ismertebb terhesvitamint nem javasolt. A Femibiont megvettem, és elkezdtem szedni ezt már nem dobom ki de újabb adagot nem tudom érdemes-e venni vagy a doki javaslatát fogadjam meg.

A gynositolra azt mondta a meglévő tüszőket/ petesejteket erősíti és rosszat tényleg nem olvastam róla, de ebben is fosav van nem folát...nem tudom mellé még folátot szedni...

Eléggé tanácstalan vagyok, hamarosan belevágunk a babaprojectbe, kicsit szeretném feltölteni a szervezetem..

ma 20:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Olvastam olyat, hogy ritka esetben nem képes a folsavat hasznosítani a szervezete és neki csak a folát jöhet szóba.

Én meddőségi központba járok és csak azt szedem amit ajánlanak. Ezek pedig:

Inofolic premium (cukorbeteg vagyok)

Femibion 0

D vitamin

E vitamin

C vitamin

Q10 (nem vagyok fiatal és alacsony az amh).

Szerintem jókat javasolt a doki.

ma 20:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Minden kb. 10. nőnek nem tudja a folsavat hasznosítani a szervezete, csak a folátot.

De ezt csak speciális vérvételből tudod meg, meddőségiben nekem is nézték, ott derült ki. Ezért szokták az egyszerűség kedvéért mindenkinek a folátot javasolni, mert azzal nem lehet mellé lőni.

Ha biztosra akarsz menni, akkor rögtön folát.

ma 21:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Tökéletes a folsav is. Igen, létezik olyan, hogy valaki kevésbé tudja hasznosítani a folsavat, de egyrészt nem tudhatod, hogy te közéjük tartozol-e, és ha igen akkor se az van, hogy egyáltalán nem hasznosítja, hanem csak kevésbé, és az a kevés is bőven elég a rendellenesség elkerülésére. A teherbeesést nem segíti elő se a folsav, se a folát.

Ez a folát dolog nagyrészt arról szól, melyik gyártó mivel adja el a vitaminját.

Ha a reklámra szeretnél felülni szedj trimesztert, abban quatrofolic van, ami valami 4. generációs folát. ..

Ha nincs semmilyen cukor problémád a gynositol felesleges. Ha meg van akkor az hogy szeded nem oldja meg. (Én 1,5 évig szedtem, akkor lettem terhes, amikor már egy éve abbahagytam.)

ma 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!