Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van egy apple watch-om ami...

Van egy apple watch-om ami megbecsüli az ovum. Január 28 volt. De sose teszteltem meg sose fáj a hasam meg semmi ha ovum van. A kérdés az lenne ha nincs ovum akkor is beír valami hülyeséget az óra vagy csak akkor jelez ha tényleng van ovum?

Figyelt kérdés

Hogy működik?

Mert ugye úgy reklámozzák hogy visszamenőleg megbecsüli mikor volt ovu.

Meg ha nincs ovum akkor mi van?

Bocsi a kérdésért de sose használtam ilyet.

ma 18:25
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Szóval megmondom őszintén hogy nem tudom hogy van e ovum vagy sem. De akkor gondolom ezekszerint igen.

Azért vettem az órát hogy teherbe essek mert jókat írtak a becslésről.

Több mint egy éve próbálkozunk se sikertelen

ma 18:29
 2/11 A kérdező kommentje:
-de sikertelen
ma 18:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezek statisztikán alapulnak. A valóságtól távol állnak. Nem lát bele a petefészkedbe. Az appon beállított adatokkal dolgozik. A legalapvétőbb adat, 28 napos ciklussal dolgozik melynél 14.napon van ovu.

Na ehez képest azért a női ciklus sokban eltér. Mert 12-16nap között van a luteális szakasz, ez egyénenként más. Ez az ovutól eltelt napok száma. Atlagnak a 14-et veszik.

De lehet valakinek csak 13 napos. Ez egy fix dolog a ciklusban, így az app nem tud elég pontos lenni, akár 4-5nqpot is tévedhet, ami pl babatervezésnél nem praktikus, pláne, ha az ember csak egyszer tud a párjával lenni és időzíteni szeretne. Védekezésre pont ezért alkalmatlan is.

Az elmúlt hónapok adatait nézi, néhány appnál meg lehet adni a luteális szakasz hosszát is. De még így sem pontos, mert lehet 3 nappal később vagy 2 nappal hamarabb lesz ovu. Ezt egy készülék nem tudhatja.

Ha pontosan szeretnéd tudni, hogy mikor van ovud, használj lh tesztet.

ma 18:32
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

1-es vagyok

Annyit hozzátennék, hogy mivel nem lát bele a petefészkedbe, nem tudhatja van e ovut, volt e ovud, lesz e ovud. Ő csak annyit tud, hogy a beírt ciklusaid alapján nagykönyv szerint mikor kellene lennie.

LH teszt az egyetlen otthoni dolog ami a segíségedre lehet, az gyakorlatilag egy nap eltéréssel megmutatja az ovu idejét.

Amúgy elég logikus, ha van rajtad egy ketyere ami a bőrödhöz ér, az nem fogja tudni, hogy neked mikor érik a petéd, vagy szabadul ki, vagy mikor kell wc-re menni. Bőrön át ezek nem érezhető dolgok...

ma 18:37
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

Az óra a hőmérőzés elvén alapszik, miszerint az ovulációt követően megemelkedik a test hőmérséklete. Az óra érzékeli a hődet, és az alapján kalkulálja az ovu napját.

Általában a hőmérőzés pontos infót szokott adni.

Nem mindenki érzékeli az ovulációját. Elég durva nőgyógyászati problémának kellene lenni ahhoz, hogy egyáltalán ne legyen.

ma 18:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló. A hőmérőzés általában pontos adatokat mutat, és azt pont bőrön át lehet megállapítani.

Az óra nem a tipikus női naptárak/ovu appok becslése szerint tippel, hanem egyszerűsíti számunkra a hőmérőzés módszerét.

ma 18:44
 7/11 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm.
ma 18:45
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért én kételkednék rendesen az órában... hőgörbéhez a maghő kell, ami szájban vagy hüvelyben mér. Már a hónalj sem alkalmas rá. A csukló meg pláne nem alkalmas maghő mérésre ami pontos eredményt adhatna ovulációra.

Alapból a hőgörbe önmagában nem megbízható.. két év görbevezetés után derült ki, hogy nincs is ovum.. a görbéim pedig szép szabályosak voltak, normális ciklussal és látható ovuval... ami egyébként nem volt.

Ha gyereket szeretnél, használj lh tesztet illetve, ha több ideje nem sikerül irány a doki. Rengeteg alapbetegség van, aminek nincs igazán jelentős tünete és csak ilyenkor derül ki, mikor nem jön a baba.

Ez az óra kb azoknak lehet hasznos akik már voltak vizsgálva és minden ok volt velük és szabályos napra pontos ciklusaik vannak.

ma 18:46
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm
ma 18:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez az óra éppen jó is lehet (leszámítva azt, amit a 8. ír, hogy elvileg szájban vagy hüvelyben kellene mérni a pontos eredményhez), de inkább csak a babatervezés első hónapjaiban hagyatkoznék rá, ha valami miatt nem megoldható a gyakori együttlét.

Sokkal esélyesebb módszer kétnaponta együtt lenni (úgy elvileg lehetetlen elszalasztani az ovut), ha úgy sem sikerül egy év után, akkor vagy probléma van egyik/mindkét félnél,vagy csak pont nem volt szerencsétek. De ezek közül egyiken sem segít egy kütyü... szóval ajánlom egy meddőségi centrum felkeserését is lassan, úgyis valószínűleg hónapokba kerül már az is, hogy az első konzultációhoz kapjatok időpontot, addig meg lehet bohóckodni az órával.

ma 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!