Ha nem emelkedett a hőm, akkor nem is volt ovum?
Minden hónapban kísértem a hőmet. Ciklusom nem pontos, de 34 napnál több sose volt. Mindig szépen 37.0 re emelkedett a reggeli hőm. Innen tudtam hogy kb 14-20 ciklusnap között mikor történt ovu, így mindig be is jött, hogy az adott hónap hány napos lesz. A 34 ciklusnap rendhagyó, általában 30-31 szokott lenni. Nos, babát szeretnénk. 11. naptól kezdve volt bőséges termékeny nyákom. Együtt is voltunk azon a héten többször. Végig hőmérőztem minden reggel. Ma vagyok a 20. ciklusnapon és még semmi. Hőm 36.5 közben termékeny nyák már jópár napja nincsen.
Lehet pont most hogy babát szeretnék nemtörtént ovu? Vagy valami extrem hosszu ciklusom lesz? Már 3 éve hőmérőzök és ilyen nem történt még. Megviccel a testem pont most? :(
Tudsz a hőgörbéről képet mutatni? Például kepfeltoltes.hu, és azt ide belinkeled.
Simán csúszhat az ovulációd, igen.
Follikuláris szakasz változó, még egyénen belül is, a luteális az, ami fix egy egyénnnek.
Sajnos a görbéd alapján még nem volt ovud. Ez tuti. Azt nem tudni, hogy megtörténik e. Érdemes lenne lh tesztet csinálni, mivel a görbe csak utólag értelmezhető az lh testt meg megjelöli a legjobb napot az együttléthez.
Egyébként nagyon rendszeres, hogy azok akik babatervezés elején vannak, főleg az első ciklusban, megváltozik minden, vagy épp elmarad az ovu. Az a leggyakoribb, hogy eltolódik az ovu és hosszabb lesz a ciklus. Ez egy kicsit pszichés dolog ami saknos kihat a ciklusunkra.
Vezesd tovább a görbét, ha 2 naponta tudtok együtt lenni, akkor nem maradtok le az ovuról.
Következő ciklusra meg rendelj lh tesztet és használd azt is.
Drukkolok, hogy azért legyen ovud, még ha pár nappal később is :)
Próbálj nem csak erre gondolni, tervezd a karácsonyt. Akkor könnyebb lesz agyban elengedni kicsit a babatémát. Lehet nem érzed, hogy rá lennétek feszülve, de a tested érzi és már látszik is a következmény. Mielőbbi sikert nektek, még korai pánikolni első próbálkozásnál :)
Szuper, akkor most csak türelem kell. Tudom, hogy nehéz a várakozás, hidd el, de sajnos most nincs mit tenni. 2 naponta legyetek együtt a férjeddel.
A görbén miért nincsenek a korábbi napok értékei, nem mérsz folyamatosan, a menstruáció első napjától?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!