Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Fogamzásgátló tabletta szedése...

Fogamzásgátló tabletta szedése és teherbeesés?

Figyelt kérdés

Most kezdtem el életemben előszor fogamzásgátlót szedni. A betegtájékoztatót kívülről fújom már, szeretnék mindent tudni róla.

Viszonylag sokszor olvasom, hogy fogamzásgátló szedése mellett is teherbe estek, pedig mindig pontosan szedték, nem szedtek más gyógyszert, nem volt hasmenés stb

Tudom hogy nem 100%os védelem a tabi sem, de azért elég biztosnágosnak számít és ahhoz képest (szerintem) rengeteg ilyen sztorit olvasok hogy mégis teherbe estek.

Mi lehet ennek az oka és hogy lehet ezt “kivédeni” vagy hogyan lehetek mégalaposabb?

ma 17:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 100 bol egy tényleg helyesen szedte a maradék meg mégsem. És mig valakinek elég egy neocitran vagy egy hígabb széklet addig másnak ezek se ütik ki a hatását ezért megosztó. Tényleg sokan nem tudják, hogy mennyi mindent nem lehet mellé vagy vele együtt szedni. Ez lehet egy gyoszertől elkezdve a citromfütabletán át bármi. És akkor még a egy szem kiahagyásról nem beszéltünk.
ma 17:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokan nem merik bevallani, hogy rosszul szedték.

Ha biztosra szeretne menni az ember, középidőben még gumit is használ.

Illetve ami fontos, hogy bármi rendelleneset tapasztal az ember, túl sok vérzés, vagy idő előtti vérzés, vagy fájdalom, akkor mindig gyanús legyen, hogy nem jó ez a fogamzásgátló és váltani kell. Ez olyan, mint akinek 4-5 havonta jön a mensije mióta az eszét tudja, és úgy véli ez normális és örül neki.. aztán meg babát szeretne és nem érti miért nem sikerül.

Szóval, ha bármi fura van, keresd fel a dokid, mindig az a biztos. Nem tuti, hogy az első tabletta, neked meg is fog felelni.

Ha betegség miatt gyógyszert szedsz, inkább védekezzetek még pluszban. Ha ezekre figyelsz nem lesz baj.

ma 17:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A húgom fogamzásgátló mellett esett teherbe. Egyszer rákérdeztem, hogy mégis az hogy sikerült, kiderült, hogy úgy, hogy egyáltalán nem szedte, mert nem jutott el nőgyógyászhoz, de úgy gondolta, hogy csak nem jön össze azonnal. :D De a hivatalos sztori az, hogy ötlete sincs mi történt, ő aztán mindent jól csinált, mindenki sajnálja őt, hogy milyen nehéz helyzetbe került.

Amúgy én még egy darab pozitív tapasztalatot nem hallottam azoktól, akik szedték. Nem azért, mert nem hatott, hanem mert komoly mellékhatásai voltak. Extrém hízás, hajhullás, migrén, hormonproblémák abbahagyás után, pedig addig nem voltak olyan tünetek. Semmi közöm hozzá, hogy te hogy védekezel, de nézz utána ennek a részének is ugyanolyan alaposan, mint a védelem részének mielőtt tartósan hormont kezdesz szedni. :) Hajrá!

ma 17:58
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
Én 16 éves korom óta szedem és nem estem egyszer sem teherbe. Pedig előfordult hogy elfelejtettem bevenni, most vagyok 24 éves és babát szeretnénk a párommal, 3 hónapja hagytam abba a szedését és mondhatom én talán könnyebben megúsztam mint mások, de én pl fogytam, nem voltam soha kövér de 70kg karcoltam most vagyok 58kg. Hajhullás, ekcémás lett a bőröm. Én nem ajánlom a szedését senkinek, megfogadtam hogy soha többet, inkább gumi az biztonságosabb és a női szervezetet nem roncsolja szét. Várom már hogy beálljon a ciklusom ha egyáltalán be fog:(
ma 18:15
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
A megfelelően szedett tabletta mellett kb lehetetlen teherbe esni. Akinek sikerül, az vagy egyáltalán nem szedi, vagy alkalmanként kihagy egyet, összevissza szedi, nem mondja el az orvosnak betegség esetén, hogy fogamzásgátlót szed, stb.
ma 18:16
 6/8 anonim ***** válasza:
#4 3 hónap semmi, teljesen normális, hogy ennél több idő kell a szervezetednek helyreállni. Még ne aggódj emiatt. :)
ma 20:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Valószínűleg ott valami kioltja a hatását, amire nem is gondol, aki szedi.

Egyébként én is a félidőben extra védekezés óvszerrel megoldást javaslom, ha nagyon félsz.

Illetve hogy ne szedj fogamzásgátlót, nekem is komoly mellékhatásokat okozott, szerintem senkinek nem tesz jót, többet árt mint használ sajnos.

ma 21:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát nekem meg semmi mellékhatást nem okozott hosszú évek alatt, és teherbe se estem. 🤷 És nem is hallottam/olvastam tömegével ilyen rossz tapasztalatokat...szóval nyugodtan kezdd el szedni, valószínűleg nem lesz tőle bajod neked se, és teherbe se esel, ez 99,99%.
ma 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!