Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A következő terhessèg gond...

A következő terhessèg gond nélkül le fog zajlani? Több a leíràsban

Figyelt kérdés
Sziasztok!2024 júniusában a 30.hétben meg lett szakitva a terhessègem mivel a 22.hétben Arnold-Chiari tip 2 betegsèget észleltek a babámnál. Azt mondták ,hogy nem kell attól fèlnem ,hogy a következőnél is igy fog alakulni, csak hogy a tervezés előtt 3 hónappal kezdjem el a folsavat inni. Még nem kezdtük el próbálkozni, de elkezdtem inni a folsavat,de továbbra mennem van a félelem ,hogy mi van ha. Persze nem erre kéne gondolni ,úgy vagyok csak pozitivan előre ,de akkora traumát okozott ez bennem hogy nagyon félek ,hogy ne történjen meg még egyszer. Az első terhességem volt egyébként. Tudtok valami nyugtatót mondani ,hogy a következőnél ne keljen erre számitanom?

tegnap 22:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A hasonló esetek azért elég ritkák, főleg ha a doki is ezt mondta, de sajnos lehet teljesen más probléma is. Épp ezért tudom, hogy klisésen hangzik, de csak bízni tudsz benne, hogy minden rendben lesz. És persze követni az orvos utasításait.

Nekem "csak" egy missed ab és egy kémiai után sikerült a kisfiam, végigparáztam a terhességet (főleg az első trimesztert), de rendben volt végül minden.

Kívánom, hogy a következő nektek is sikerüljön!

(Kolléganőm húgát két halva született gyerek után szülte meg az anyukája, mióta hallottam a történetüket, azóta az lebegett a szemem előtt, hogy ha ő bele mert vágni harmadjára, akkor nekem is össze kell szednem magam...)

ma 00:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Őszintén sajnálom a veszteséged! Én is akkoriban voltam 30hetes és akkor már semmin nem paráztam. El se tudom képzelni, milyen érzés lehet akkor egy ilyen hír.

Szerencsére nem is hallottam még arról a betegségről, de hallgass az orvosra, biztos nem mond hülyeséget. Természetes, hogy aggódsz. Nekem csak egy korai vetélésem volt előtte és így is végig rettegtem az 1.trimesztert(az is rosszul indult). De csúnyán szólva tudd be a "véletlennek". Vannak genetikai betegségek, amelyek öröklődnek és nagy eséllyel a következő gyerek is érintett lenne, de az orvos nem véletlenül adott zöld utat. Ez valószínűleg nem olyan. Esetleg a saját megnyugtatásodra keress fel egy genetikust, ha ő nem az volt.

ma 10:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat, mentem genetikai kivizsgálásra is, a köldök zsinórból vettek vér mintát, több száz teszten esett át és genetikailag minden rendben volt. Azt mondták hogy a folsavhiány volt a probléma de ,hogy az se kizárt hogy valami fertőzést kapott el,ami rám nem volt kihatással..
ma 12:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Úgy értettem, hogy most menj, hogy meg tudja mondani, hogy milyen eséllyel örökli a következő magzat is, ha nem genetikus mondta, hanem nőgyógyász, amit a kérdésedben írtál. De akkor így egyértelmű, megnyugodhatsz. Ezek szerint nem egy genetikailag öröklődő betegségről van szó. Sajnos, ezeket meg nem lehet kivédeni. Nekem a vetélés valószínűleg egy hibás sejt miatt volt(vagy a petesejt, vagy spermium), nem lett volna életképek. Hiába szedtem mindent is, nekem a korom miatt több már a "selejt". Mindenki kockáztat, ha gyermekvállalással próbálkozik. Én is féltem, hogy még egyszer át kell élnem, mert mondjuk későbbi szakaszban megy el, vagy meg kell szakítani betegség miatt, de azért próbáltam meg mégis, mert a gyerek iránti vágyam erősebb volt. Ezt kell mérlegelni. Kockáztatsz, hogy esetleg el kell viselni egy újabb erős fájdalmat (erre azért kicsi az esélyed) vagy lemondasz a gyerekről. Egyik esetben se ítélhet el senki. Már így is egy hős vagy!🤗

ma 13:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat , nem gondoltam volna,hogy egy idegen válasza úgy fog rám hatni,hogy megkönnyezek:)
ma 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!