Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » MTHFR C677T heterozigóták...

MTHFR C677T heterozigóták tudnának segíteni?

Figyelt kérdés

Volt egy vetélésem a 8. héten, műteni kellett sajnos. Csináltattam trombózis panelt és kiderült hogy MTHFR C677T heterozigóta vagyok. Direkt idős nőgyógyászhoz mentem az eredményemmel, mert gondoltam látott már sok mindent. Azt mondta ezzel nincs teendő, majd mikor felvetettem hogy úgy olvastam hematológusoktól hogy erre sokan aspirin protectet szednek a babatervezéstől a 32.hétig azt mondta, hogy ártani nem fog és szedjem ha szeretném. Nekem ez annyira furcsa.. most akkor tényleg nem számít hogy szedem vagy nem? Nem befolyásol sok mindent?

Sőt van ahol azt olvastam hogy van aki ezzel az eredménnyel szúrja is magát.. nem értem...

Aki szedett tudna pozitívumot/negatívumot mondani?

Köszönöm!

dec. 31. 12:16
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Nekem a nőgyógyászom és a hematológusom is megerősítette, hogy az aspirin protect nem segít semmit. Nincs olyan kutatás ami bizonyítaná hogy bármit is hat.

Nekem pozitív teszttől kellett szúrni.

dec. 31. 12:38
 2/23 anonim ***** válasza:
Ezt ne nőgyógyásztól kérdezd hanem hematológustól, az ő szakterületük. Nekem amúgy lombik előtt kértek ilyen vizsgálatot és csak ez az egy lett heterozigóta, minden más kért vizsgálat normális (volt több más is amit vizsgáltak), így végül nem kellett hematológushoz mennem. Az én esetemben emelet adagot javasoltak a folát szedéséből és ennyi. Sem aspirin protect nem kellett sem pedig vérhigító, így nem vételtem el, pedig már betöltöttem a 38 hetet. Nem tudom mire vizsgáltak még, esetleg egy hematológushoz érdemes elmenni hátha ki kellene egészíteni valamivel.
dec. 31. 13:39
 3/23 anonim ***** válasza:
Én MTHFR C677T homozigóta vagyok és még így sem kellett szednem. Más probléma miatt kellett viszont szúrnom magam, de azt mondta a trombózis szakrendelésen a doktornő hogy emiatt szúrni se kéne.
dec. 31. 14:03
 4/23 anonim ***** válasza:
Ez nem a nögyógyász szakterülete. Nekem ez van. Én terhesség végéig vérhigítót szúrtam és program császár kellett.
dec. 31. 14:40
 5/23 anonim ***** válasza:

Emiatt program császár ?

Bárcsak nekem is így lett volna..

dec. 31. 14:55
 6/23 anonim ***** válasza:
Nekem az aspirin protectet a magas vérnyomás és toxémia rizikó miatt kell szedjem 14.héttől 34.hétig. Erre például segít, csökkenti a kockázatot.
dec. 31. 15:02
 7/23 anonim ***** válasza:
46%
A vérhigító miatt kell progi császár.
dec. 31. 15:55
 8/23 anonim ***** válasza:

Vérhigító miatt nem kell. Nálam preferálták a természetes szülést, úgyis lett.

Annyit kértek, hogy ha már vajúdok,akkor ne szúrjak új adagot.

dec. 31. 16:46
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: azért mondta, hogy ártani nem fog, mert így van. Ártani nem fog, de nem akadályoz meg egy esetleges vetélést. Keress fel egy hematológust, döntsön ő, egyéb tényezőktől is függ, hogy kell-e vérhigító vagy sem, illetve, hogy mi és milyen dózisban. Egyébként csak a vérhigító miatt NEM kell programcsászár, lehet természetes úton szülni vagy nem tervezett császár is kivitelezhető, azt majd az anesztes fogja elmondani, hogy mi a teendő.
dec. 31. 19:35
 10/23 anonim ***** válasza:
Lehet csak baromi nagy a rizikó, mert ha vérzel elvérzel mire beérsz a korházba.
dec. 31. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!