MTHFR és Leiden heterozigóta kismamák. Milyen kezelést kaptatok?
Missed ab utáni genetikai vizsgálatom eredményei:
FV (506Arg--Gln) heterozigóta
Fll g.20210G A normál
MTHFR (226Ala--Val) heterozigóta
A genetikus azt mondta, az MTHFR miatt a homocisztein méregtelenítésére 8 hétig kell majd vitamint és legalább 6mg folsavat szednem. Másnak is ennyi ideig kellett?
A nőgyógyászom szerint ez hülyeség, ő a Leidennel sem akar foglalkozni, azt mondta, ez nem okoz sem missed abot, sem vetélést.
Tanácstalan vagyok, mert a genetikus azt mondta, a nődoki ad utalót hematológushoz, aki felír majd vérhigítót. Erre tessék, a nőgyógyászom hülyeségnek tartja, mi több, kaptam egy jókora fejmosást, hogy minek kérek önként vizsgálatokat, amikor ő megmondta, hogy egy missed ab miatt nem kell pánikolni.
Most nagyon tanácstalan vagyok. Járt valaki hasonlóan?
Köszönöm mindkettőtöknek, sejtettem, hogy a genetikusnak van igaza.
A méregtelenítéssel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Valóban 8 hétig tart? A neten több helyen olvastam, hogy az a lényeg, hogy biológiailag aktív folsav kerüljön a szervezetbe, de a nyolc héttel még sehol nem találkoztam.
Leidenes nem vagyok, de 1-2 véralvadásfaktorom pozitív lett (ha orvosilag nem helyes, amit leírtam, elnézést!!!).
Clexane kellett, mert vetélést okoz, illetve a méhlepényben ha vérrög keletkezik, nem látja el a babót...
Válts nőgyógyászt!
Ha bp-i vagy, tudok nagyon profi hematológus professzort ajánlani, akihez lehet menni SZTK-s alapon, és halál normális. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!