Szerintetek így teherbe eshetek? Van rá remény?
Sziasztok!
A férjem munkája miatt sajnos keveset van itthon. Tervezzük a babát. Főleg a mensim előtt 4-7 nappal tudunk együtt lenni. Teherbe tudok így is esni? Valakinek sikerült már így?
Van rá esély szerintetek?
Ha pontosak a ciklusaid akkor esélytelen.
Nyilván lesz aki azt mondja,hogy a menstruációja előtti napon esett teherbe, de akkor neki nem másnap,hanem két héttel később jött volna meg, ha nem esik teherbe...
A többiek szépen leírták.
Csak ovukor lehet teherbe esni. Ha neked nem káosz a ciklusod, hanem max 1-2nap eltéréssel szokott jönni, akkor esélytelen.
Ha változó és szokott pl 26-40 napos is lenni, akkor persze van esély.
Mensi előtt 12-16nappal van ovu ez nagy általánosságban 14 nap. Ovu után fixen jön a mensi is. Az ovu az egyetlen ami tolódhat mint időpont. Ha később van ovu akkor annyival később jön a mensi is.
Aki mensi előtti együttlétből lesz terhes, annak ott volt ovuja, és baba nélkül is 2 hetet késett volna a mensi.
Sajnos ilyen ritmusban nincs esély.
Ennyire fixen van mindig 3 hetet el?
Június 15- én volt az utolsó menstruációm, június 26- án fogant meg elsőre a babánk. Rá 8 nappal pozitívat teszteltem. Most vagyok 29 hetes.
Érdemes kísérni az ovulaciót. Terhesség előtt használtam egy appot, de én mindig éreztem is, hogy mikor van. Mindig rendszeres és pontos volt a ciklusom, így talán egy kicsivel könnyebb dolgom volt.
A Férjeddel muszáj egyeztetni (de ne görcsöljetek rá, mert az akadály lehet!), hogy mikor lenne ideális próbálkozni. Azért csak lesz olyan nap is, amikor ovulálsz és ő otthon van. Köztes időszakban kár próbálkozni, mert csak csalódni fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!