Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek így teherbe...

Szerintetek így teherbe eshetek? Van rá remény?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjem munkája miatt sajnos keveset van itthon. Tervezzük a babát. Főleg a mensim előtt 4-7 nappal tudunk együtt lenni. Teherbe tudok így is esni? Valakinek sikerült már így?

Van rá esély szerintetek?

dec. 28. 21:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha szabályos a ciklusod, akkor menzesz előtt 4-7 nappal biztosan nem leszel terhes. Ha valami miatt csúszik az ovuláció, akkor nyilván előfordulhat, de szabályos ciklusok esetén erre nem igazán alapoznék...
dec. 28. 21:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha pontosak a ciklusaid akkor esélytelen.

Nyilván lesz aki azt mondja,hogy a menstruációja előtti napon esett teherbe, de akkor neki nem másnap,hanem két héttel később jött volna meg, ha nem esik teherbe...

dec. 28. 22:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A többiek szépen leírták.

Csak ovukor lehet teherbe esni. Ha neked nem káosz a ciklusod, hanem max 1-2nap eltéréssel szokott jönni, akkor esélytelen.

Ha változó és szokott pl 26-40 napos is lenni, akkor persze van esély.

Mensi előtt 12-16nappal van ovu ez nagy általánosságban 14 nap. Ovu után fixen jön a mensi is. Az ovu az egyetlen ami tolódhat mint időpont. Ha később van ovu akkor annyival később jön a mensi is.

Aki mensi előtti együttlétből lesz terhes, annak ott volt ovuja, és baba nélkül is 2 hetet késett volna a mensi.

Sajnos ilyen ritmusban nincs esély.

Ennyire fixen van mindig 3 hetet el?

dec. 29. 06:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Június 15- én volt az utolsó menstruációm, június 26- án fogant meg elsőre a babánk. Rá 8 nappal pozitívat teszteltem. Most vagyok 29 hetes.

Érdemes kísérni az ovulaciót. Terhesség előtt használtam egy appot, de én mindig éreztem is, hogy mikor van. Mindig rendszeres és pontos volt a ciklusom, így talán egy kicsivel könnyebb dolgom volt.

A Férjeddel muszáj egyeztetni (de ne görcsöljetek rá, mert az akadály lehet!), hogy mikor lenne ideális próbálkozni. Azért csak lesz olyan nap is, amikor ovulálsz és ő otthon van. Köztes időszakban kár próbálkozni, mert csak csalódni fogsz.

dec. 29. 08:52
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Bármikor teherbe lehet esni, csak vérzés előtt kevesebb az esélye.
dec. 29. 12:19
 6/11 anonim ***** válasza:
77%
Ovuláció kell hozzá,semmi más. Ha neked a várt mensi előtt 6 nappal sikerülne teherbe esned,akkor nem 6 bappal vagy a mensi előt,hanem 12- 14. Ugyanis a luteális fix. Min. 12 nap kell,különben esélytelen beágyazódnia.
dec. 29. 13:12
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
#5 Vagyok. Ha nem így lenne akkor nem kellene védekezni sose csak nem csinalni abba az időben :D Még menstruáció alatt is van esély a terhességre. Vagy nektek van otthon UH és saját MRI/CT felszerelés meg mindenféle eszköz és nezegetitek a petesejtet? :D
dec. 29. 16:47
 8/11 anonim ***** válasza:
#6 Több petesejt is lehet, illetve a sperimumok is hosszabb ideig életképesek.
dec. 29. 16:47
 9/11 anonim ***** válasza:
74%

7.: Elárulok egy titkot: ha valaki követi az ovulációját (pl. hőmérőzéssel) és betartja a szabályokat, akkor az ovuláció UTÁN egészen biztosan nem fog teherbe esni, ez egy elég megbízható módszer.

(Előtte nyilván nem, mivel előre nem tudod meghatározni pontosan az ovuláció időpontját, de ha már egyszer igazoltan megtörtént, akkor 5 nappal kősőbb a büdös életben nem leszel terhes).

És persze, az ovuláció tolódhat erre-arra, és a legtöbb nőnek nem hogy UH-ja nincs otthon, de alapvető egészségügyi ismeretei sem a saját ciklusával meg testével kapcsolatban sem...

Többszörös peteérés esetén pedig nem több nap különbséggel történik az ovuláció, hanem egyszerre. Csak mondom.

dec. 29. 16:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Pedig mégis esnek teherbe. :) Ahogy előváladéktól is lehet, ahogy menstruáció alatt is.
dec. 29. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!