Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Fogamzásgátló tabletta mennyi...

Fogamzásgátló tabletta mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, kb 10 évig szedtem Yadine fogamzásgátló tablettát.

Augusztusban hagytam abba, azóta 26-27 napos ciklusaim voltak.

Ovulációs tesztet még nem vettem, eddig csak a naptárban számolgattam kb mikor lehet. Érdemes lenne ilyen tesztet beszerezni?

Vagy várni kell még hogy vissza álljanak a hormonok?

tegnap 22:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A fogamzásgátló tabletta hatóanyaga 24-48 óra után ürül ki a szervezetből, ezért kell kiegészítő védekezés, ha nem veszel be egyet. A 3 hónap várakozást inkább azért szokta ajánlani néhány orvos, mert a méhnyálkahártya sokkal vékonyabb a foggátló szedése alatt, és így lehet hiába esnél teherbe az első hónapokban, nem tudna megtapadni és fejlődésnek indulni az embrió. De sokan pont a gyogyi abbahagyása után esnek azonnal teherbe, szóval ez is inkább csak túlzott óvintézkedés.

Senki nem tudja megmondani, kinek hogyan állnak vissza a hormonjai, az jó jel, hogy szabályosak a ciklusaid, de bármi lehet még később, van, akinek fél év után borul fel a ciklusa, pláne ha a gyógyszert eredetileg valamilyen vérzésprobléma miatt (is) írták fel.

Ovu tesztet bármikor lehet használni, legföljebb azt fogja mutatni, hogy nincs ovulációd, hiába van ciklusod.

tegnap 23:02
 2/3 anonim ***** válasza:
72%
Nekem 1.5 év volt,mire 2.5 év fogamzásgátló után teherbe estem. Felborult a hormonháztartásom,miután abbahagytam.
ma 08:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem kell várni.

Én egy évvel hamarabb hagytam abba a szedést, mint ahogy próbálkozni kezdtünk. 1 év alatt endonetriózisom (ciszta+mélyen infiltráló) és adenomiózisom lett, csak műtét után tudtam teherbe esni.

Ha a gyógyszer abbahagyása után rögtön próbálkozunk nem lett volna ideje kialakulni a betegségnek (a fogamzásgátló az egyik kezelési módja, az alatt kisebb eséllyel alakul ki/terjed), valószínűleg simán teherbe estem volna.

ma 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!