Yasminelle-t szedek 2,5 éve. Mennyi szünet kell a tabletta abbahagyása után, hogy kiürüljön a szervezetemből a fogamzásgátló? A korábbi válaszokban senki nem említi ezt a fajta tabit, ezért kérdezem, hogy van-e tapasztalatotok.3hónap,6 hónap,1 év?
Amint nem szeded a gyógyszert, nincs benned plusz hormon. Ez nem D vitamin, hogy elraktározódjon a szöveteidben. Nincs minek kiürülnie, ez valami téveszme.
Amihez idő kell: hpogy a szervezeted visszaálljon a régi kerékvágásba. lehet, hogy a peteérésed be sem indul azonnal, csak pár hónap múlva. Az első egy-két ciklusban lehet, hogy nem épül fel teljesen a méhnyálkahártya, és nehezebben ágyazódik be a babó.
De hogy a gyógyszer kiürüljön... Volt már itt egészségügyis, aki magából kikelve tiltakozott, hogy nem kell kiürülésre hónapokat várni, mert az megtörténik pár napon, maximum egy héten belül.
Én annak idején vártam 3 hónapot, hogy "kiürüljön" a gyószer a szervezetemből! Nagy hülyeség volt, mostmár tudom!
A leganagyobb esélyed a teherbeesésre, a gyógyszer utáni első hónap, amikor átveszik a szervezeted az irányítást!
A környezetmbe sok baba született így, és már több helyen olvsatam is ezt, Sőt van akinél terápiaként használják, hogy 3 hónapig gyógyszert szedetnek vele!
Én azt javaslom neked, hogy vágjatok bele a próbálkozásba rögtön, ne várjatok semmire!
( mi azóta másfél éve próbálkozunk, mert teljesen összekavarodott a hormonrendszerem, most kezd helyreállni)
Szia.Nem kell szünetet tartani,a következő gyógyszermentes hónapban már lehet próbálkozni:D,ezek a gyógyszerek már modernek,ha terhes lennél,sem lenne baja a babának tőle.Sok sikert.
10.5hós manó anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!