Nulladik/első ultrahangra (pláne ha hüvelyi) az Apa is veletek tartott?
Nem jött velem. Teljesen feleslegesnek éreztem én is és ő is, hogy a fekete pacát nézze az UH-n. (Amúgy nekem már az első UH is hasi volt.)
12 hetes UH-ra jött velem, de szegénynek akkor is inkább kellemetlen volt. Hasi UH volt, szóval nem az, hogy bármi furát látna, csak ez egy orvosi vizsgálat, ahol nekem meg az orvosnak van "dolga", neki meg ott egy ilyen felesleges harmadik kerék érzése volt... A többire nem is jött, csak babamozira, amikor elmentünk.
Most terhességtől függetlenül én komolyan nem értem miért kell az embereknek orvoshoz kísérettel menni. Amikor a 40 éves nő egy rákszűrésre is a 60 éves anyukájával érkezik és megsértődik, hogy kiküldik a kísérőt... Meg fogászatra is férjestül megy egy tömésre.. Tényleg nem értem. KB 14 évesen fel kellene nőni ahhoz, hogy egy orvosi vizsgálatra önállóan el tudjon menni az ember.
A Férjem minden egyes alkalommal elkísért, így az elsőnél is ott volt. Velem szemben oldalt ült, mindent látott, mindent hallott. Így én is nyugodtabb voltam.
Ki előtt lenne kellemetlen? Egy idegen orvos, aki vizsgál vagy a Férjem előtt, akivel együtt hoztuk össze a babát?
Fura a hozzáállásod.. sőt! Szegény férjed...
Először is, az orvos naponta több tíz nőt vizsgál meg.
A Férjem pedig életem párja, vele fekszem, vele kelek. Képzeld még orálisan is ki szokott elégíteni, meg én is őt.
Nos, ki előtt is kellene kellemetlenül éreznem magam? 🤣
“ hanem mert minek. Semmi izgalmas nem történt.”
Azért ez elgondolkodtató. Semmi izgalmas nem történt? Nem volt rá kiváncsi honapról hónapra főleg az utolsó trimeszterben, hogy nőtt a pici, fiú vagy lány, kivehető e már az arca egyáltalán hogy minden rendben van e vele bármi….nem akarta a szívdobogását meghallgatni sem ? Tényleg vannak ennyire közömbös emberek a saját gyereküket illetően?? Atyaég
#18 Nem jártam havonta ultrahangra. Egy terhesség alatt összesen 3 lenne kötező azt hiszem. A terhesség utolsó napjait leszámítva, (mikor túlléptem a kiírt dátumot és már kétnaponta kellett járni), voltam összesen négyen. Ebből az elsőnél még nem volt semmi csak szikhólyag. Az aztán tényleg semennyire nem volt izgalmas. A másodikon már volt szívhang, de ez már állami kórház volt. És konkrétan nekem sem mutatták meg a szívhangot, csak közölte az orvos, hogy van. Bent voltam vagy 5 percet összesen.
Tök jó hogy akit jobban érdekel, az már el tud menni mindenféle babamozira. De azért ez nagyon a földtől elszállt komment volt. Az állami ellátás nem így működik, hogy apuka bemehet, meg havonta babakukkolás. Komolyan sok terhes nő-anyuka nem tudom mikben van.
Én azért maradtam az államinál, mert szerintem ezek a babanézegetések szörnyűek, olyan fejük van mint a kis ufóknak. Én meg tudtam hogy a gyerekem gyönyörű, és még véletlen sem akartam összekötni egy ilyen kis a roswelli szürke képével mint amit ezek a babamozik láttatnak. Örültem hogy békén hagynak engem és a gyereket is, és nem csesztetik őt értelmetlenül az ultahanggal (mert elvileg ezt baromira nem élvezik a magzatok). Direkt így is valasztottam orvost, hogy ne cifrázza túl a terhesgondozást.
Az természetesen érdekelte a férjemet hogy minden rendben van-e. Szerencsére van szám, ezért én is át tudtam adni hogy igen. Nyilván arról is szólt volna az orvos ha nincs arca a gyereknek. Mikor megszületett akkor már kifejezetten kivehetőek voltak a vonásai, úgyhogy megérte várni és nem addig zrikálni amíg bent volt.
“ Én azért maradtam az államinál, mert szerintem ezek a babanézegetések szörnyűek, olyan fejük van mint a kis ufoknak”
Na persze, pont ezért választ valaki államit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!