Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kérhetnék segítséget az...

Kérhetnék segítséget az alábbi orvosi vélemény értelmezésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

"3-5 ciklusnapon Éhomi insulin, 120’ insulin, ÉVC, OGTT 120’, HOMA index, TSH, anti TG, anti TPO, FSH, LH, OEstriol, Prolactin, D-vit., Testosteron, DHES, AMH. 21 ciklusnap Progesteron"

Melyiket hol tudom megcsináltatni? TSH megvan, bár nem akkor csináltattam, de fogalmam sincs, hogy mit hogyan kéne.

Köszönöm a segítséget!

ma 11:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vérvétel, kérj beutalót laborba ha a doki nem állított ki (én kórházba jártam hozzá, ott kinyomtatta a beutalót, azzal kellett menni a laborba). A 3-5. ciklusnapon kell csináltatni, 2 pontos terheléses cukor és inzulin + HOMA index, a többit itt meg tudod nézni, de ezek nemi hormonok + az AMH a petefészek kimerültségét mutatja + D vitamin szint: [link]

Ezen kívül a 21. ciklusnapon kell progit nézetned, arra kérj külön beutalót.

ma 11:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok: na hülyén fogalmaztam, szóval ha a doki nem állított ki beutalót, akkor a háziorvosod fog, vagy egy telefont megér, a területileg illetékes sztk-ban vagy kórházban, ahol rendel a doki, érdeklődd meg, hogy kell-e kérned külön beutalót vagy elég ezzel a papírkával besétálnod. Illetve kérdezz rá, hogy ha időpontot kell kérni, akkor hogy kezelik, ha nem pontos a menstruációd, elég-e bemenni a beutalóval az adott napon vagy foglalni kell és lemondani ha mégsem jött meg és újat kérni stb.
ma 11:49
 3/5 A kérdező kommentje:

Magánba járok :/, akkor csak foglalok egy időpontot (pont jövőhéten esedékes), lehet így mondom, ahogy te írtad, vagy elviszem neki ezt az ambuláns lapot és akkor ő tudni fogja? Meg ugyanígy a 21. napon. Vizeletmintát kell hozzá vinni?

Köszönöm a válaszod, előtte is, meg ha írsz még :)!

ma 11:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ki fogja tudni, kinek akarod vinni az ambuláns lapot? Ezt egy nőgyógyász állította ki, nem? Akihez magánba jársz, megvizsgált, kiállította ezt az ambuláns kezelő lapot, nem? De nem írt beutalót, jól értem (mondjuk nem értem miért nem állított ki beutalót is)?

Nem orvoshoz kell menned hanem laborba, vérvételre. Ha magánba jársz nőgyógyászhoz, akkor

a) A háziorvosodtól kérhetsz beutalót az állami laborba ezekre az értékekre, de nem vagyok benne biztos, hogy egy háziorvos kérheti az összes ilyen vérvizsgálatot (hormonok) vagy csak szakorvos - hívd fel a háziorvosod, kérdezd meg. Ha ki tudja állítani, akkor be kell ballagj érte vagy talán már felhőbe lehet ezt is írni, nem tudom. És akkor azzal a beutalóval tudsz menni állami (sztk, kórház) laborba, oda kell kérned időpontot, ha ott ez a szokás (felhívod őket vagy a honlapon fenn szokott lenni)

b) Ha a háziorvos nem kérhet beutalót ilyen hormonokra, akkor vagy állami nőgyógyászhoz is el kell menj, hogy ő állítson ki beutalót és utána ugyanaz a kör az sztk-s laborral, mint az a) pontban

vagy magánlaborba mész, felhívod a kiválasztott labort, felolvasod a papírról, hogy milyen értékeket kért a nőgyógyász, és kérsz rá időpontot a 3-5. ciklusnapodra + progira a 21. ciklusnapra. Vizeletet a 3-5. ciklusnapra ne kérj, mert a vér miatt nem tudják elemezni. A 21. napra kérhetsz, bár ráírta volna a doki azt is külön az ambuláns lapra ha javasolja.

ma 12:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Magánlaborba megyek, online megtaláltam a kért vizsgálatokat. Köszönöm a segítséget! :)
ma 12:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!