Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 37-38 évesen mik az ajánlott...

37-38 évesen mik az ajánlott vagy plusz kötelező vizsgálatok?

Figyelt kérdés
Nyilván a kor miatt mik a plusz dolgok, amiket mindenképpen szükséges megcsináltatni. Aki esetleg árakat is tud (körülbelül mi mennyi, van-e köztük ami esetleg tb támogatott, stb). Egyelőre csak tájékozodásképpen kérdezem. 37 vagyok, és megbeszéltük hogy így 7 év után akkor jöhet a tesó, de kicsit félek a korom miatt.
nov. 15. 08:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én egy prena alapot csináltattam pluszban, Down-ra. Nekem az tökéletesen elég és megnyugtató volt. Meg a genetikaikra magánba mentem, ennyi volt a plusz.
nov. 15. 08:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Van a kombinált. Jóval olcsóbb, mint a többi. Én azt nem kértem, mert "idősebb" korban semmi értelme. Kockázatbecslés, amin a korod ront. Így valószínűleg nem hoz megnyugtató eredményt, tehát úgyis csináltatsz mást, akkor meg fölösleges.

Vannak a NIPT tesztek. Azok nagyon drágák és pozitív eredmény esetén nem jogosítanak abortuszra. Azt hiszem a Prena szűr csak down-kórra is, a többinél az alap csomag a 3 leggyakoribb genetikai betegségre. (Down, Edwards, Patau). Ezek vérből nézik a magzati kromoszómákat, tehát elég pontosak. Vannak nagyobb és még nagyobb csomagok is. Én Trisomy-ból kértem az alapot, mert tökéletes volt az uh.-m.

És vannak az ingyenes hasba szúrások. Az egyik a méhlepényből, a másik a magzatvízből. Nem tudom, melyik "jobb", de mindkettő pontos.

El fognak küldeni genetika tanácsadásra, de az csak a nevében tanácsadás. Nagyjából annyi, hogy elmondják, mennyivel nagyobb a kockázat nalad down-ra a korod miatt és aláíratják, ha nem akarod magad hasba szúratni. Egyetlen értelme, hogy én ott kaptam beutalót magzati szívultrahangra, ami alapból nincs a vizsgálatok között. (Csak a korom miatt kaptam, nem volt semmi gondra utaló jel.)

nov. 15. 08:57
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
39 évesen szültem a második gyerekemet, én egy Panoráma tesztet csináltattam és a 12 hetes genetikai ultrahangot az Istenhegyiben csináltattam meg. Ennyi volt a plusz.
nov. 15. 08:58
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, igen, az első 2 genetikait én is az Istenhegyiben csináltattam.
nov. 15. 09:00
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Én a prena 3. csomagját csináltattam sma szűréssel és Pécsen a Da vincibe jártam a genetikai ultrahangokra.

Ilyen kombinált teszteket nem akartam mert az csak becsül. Ha kijön egy rossz eredmény akkor úgyis prenára mentem volna. Akkor megspóroltam az idegeskedést. A tűvel való mintavételt véletlen sem vàllaltam volna hiszen vetélést okozhat.

Én is voltam magzati szív ultrahangon a 22. hét körül. Nekünk a lombik miatt javasolták.

nov. 15. 09:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is a Prena 3. csomagját választottam. Nálunk sajnos Edwards kór igazolódott, így az alap csomaggal nem sokra mentem volna.
nov. 15. 10:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
37 évesen szültem, Panorama tesztet csináltattam és mindkét genetikait az Istenhegyiben.
nov. 15. 10:38
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Első babánál fiatalabb voltam, trisomy alap tesztet csináltattam és magzati szívultrahangot. (A szív fejlődési rendellenességek nem mindig genetikai eredetűek, azaz van amit a prena és társai nem mutatnak ki!)

Második babánál már valószínűleg nagyobb nipt tesztet fogak csináltatni. Nem a korom miatt, hanem azért, mert első babánál még bátrabban vállaltam a nagyon ritka betegségek kockázatát, második gyereknél viszont már ott van az első is, az ő életét is tönkretenné egy beteg testvér, nem csak ez enyémet.

nov. 15. 11:25
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnél 37 évesen Prena alap (Down) + Istenhegyi genetikai UH-k, másodiknál 40 évesen Trisomy alap (Down, Edwards, Patau) + Istenhegyi genetikai UH-k.
nov. 15. 12:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem amikor terhes lettem a kombinált tesztet ajánlatták, azt megcsináltattuk. A 12 heti genetikai ultrahang után volt még egy genetikai tanácsadás, ott egy uh és kérdezték milyen családi betegségek vannak. Így kaptam egy beutalót 18 hetes terhesen egy szívultrahangra(babáét nézték).A genetikus nekünk nem ajánlotta a vérvételes tesztet.
nov. 15. 13:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!