Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 37-38 évesen mik az ajánlott...

37-38 évesen mik az ajánlott vagy plusz kötelező vizsgálatok?

Figyelt kérdés
Nyilván a kor miatt mik a plusz dolgok, amiket mindenképpen szükséges megcsináltatni. Aki esetleg árakat is tud (körülbelül mi mennyi, van-e köztük ami esetleg tb támogatott, stb). Egyelőre csak tájékozodásképpen kérdezem. 37 vagyok, és megbeszéltük hogy így 7 év után akkor jöhet a tesó, de kicsit félek a korom miatt.
ma 08:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én egy prena alapot csináltattam pluszban, Down-ra. Nekem az tökéletesen elég és megnyugtató volt. Meg a genetikaikra magánba mentem, ennyi volt a plusz.
ma 08:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Van a kombinált. Jóval olcsóbb, mint a többi. Én azt nem kértem, mert "idősebb" korban semmi értelme. Kockázatbecslés, amin a korod ront. Így valószínűleg nem hoz megnyugtató eredményt, tehát úgyis csináltatsz mást, akkor meg fölösleges.

Vannak a NIPT tesztek. Azok nagyon drágák és pozitív eredmény esetén nem jogosítanak abortuszra. Azt hiszem a Prena szűr csak down-kórra is, a többinél az alap csomag a 3 leggyakoribb genetikai betegségre. (Down, Edwards, Patau). Ezek vérből nézik a magzati kromoszómákat, tehát elég pontosak. Vannak nagyobb és még nagyobb csomagok is. Én Trisomy-ból kértem az alapot, mert tökéletes volt az uh.-m.

És vannak az ingyenes hasba szúrások. Az egyik a méhlepényből, a másik a magzatvízből. Nem tudom, melyik "jobb", de mindkettő pontos.

El fognak küldeni genetika tanácsadásra, de az csak a nevében tanácsadás. Nagyjából annyi, hogy elmondják, mennyivel nagyobb a kockázat nalad down-ra a korod miatt és aláíratják, ha nem akarod magad hasba szúratni. Egyetlen értelme, hogy én ott kaptam beutalót magzati szívultrahangra, ami alapból nincs a vizsgálatok között. (Csak a korom miatt kaptam, nem volt semmi gondra utaló jel.)

ma 08:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
39 évesen szültem a második gyerekemet, én egy Panoráma tesztet csináltattam és a 12 hetes genetikai ultrahangot az Istenhegyiben csináltattam meg. Ennyi volt a plusz.
ma 08:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, igen, az első 2 genetikait én is az Istenhegyiben csináltattam.
ma 09:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a prena 3. csomagját csináltattam sma szűréssel és Pécsen a Da vincibe jártam a genetikai ultrahangokra.

Ilyen kombinált teszteket nem akartam mert az csak becsül. Ha kijön egy rossz eredmény akkor úgyis prenára mentem volna. Akkor megspóroltam az idegeskedést. A tűvel való mintavételt véletlen sem vàllaltam volna hiszen vetélést okozhat.

Én is voltam magzati szív ultrahangon a 22. hét körül. Nekünk a lombik miatt javasolták.

ma 09:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is a Prena 3. csomagját választottam. Nálunk sajnos Edwards kór igazolódott, így az alap csomaggal nem sokra mentem volna.
ma 10:18
 7/7 anonim ***** válasza:
37 évesen szültem, Panorama tesztet csináltattam és mindkét genetikait az Istenhegyiben.
ma 10:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!