37-38 évesen mik az ajánlott vagy plusz kötelező vizsgálatok?
Van a kombinált. Jóval olcsóbb, mint a többi. Én azt nem kértem, mert "idősebb" korban semmi értelme. Kockázatbecslés, amin a korod ront. Így valószínűleg nem hoz megnyugtató eredményt, tehát úgyis csináltatsz mást, akkor meg fölösleges.
Vannak a NIPT tesztek. Azok nagyon drágák és pozitív eredmény esetén nem jogosítanak abortuszra. Azt hiszem a Prena szűr csak down-kórra is, a többinél az alap csomag a 3 leggyakoribb genetikai betegségre. (Down, Edwards, Patau). Ezek vérből nézik a magzati kromoszómákat, tehát elég pontosak. Vannak nagyobb és még nagyobb csomagok is. Én Trisomy-ból kértem az alapot, mert tökéletes volt az uh.-m.
És vannak az ingyenes hasba szúrások. Az egyik a méhlepényből, a másik a magzatvízből. Nem tudom, melyik "jobb", de mindkettő pontos.
El fognak küldeni genetika tanácsadásra, de az csak a nevében tanácsadás. Nagyjából annyi, hogy elmondják, mennyivel nagyobb a kockázat nalad down-ra a korod miatt és aláíratják, ha nem akarod magad hasba szúratni. Egyetlen értelme, hogy én ott kaptam beutalót magzati szívultrahangra, ami alapból nincs a vizsgálatok között. (Csak a korom miatt kaptam, nem volt semmi gondra utaló jel.)
Én a prena 3. csomagját csináltattam sma szűréssel és Pécsen a Da vincibe jártam a genetikai ultrahangokra.
Ilyen kombinált teszteket nem akartam mert az csak becsül. Ha kijön egy rossz eredmény akkor úgyis prenára mentem volna. Akkor megspóroltam az idegeskedést. A tűvel való mintavételt véletlen sem vàllaltam volna hiszen vetélést okozhat.
Én is voltam magzati szív ultrahangon a 22. hét körül. Nekünk a lombik miatt javasolták.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!