Életem első lh teszte! Jonak igerkezik?
Nekem mindig valtozo a ciklusom, van hogy menstruaciom utan 3 nappal erzem az ovulacios tuneteket magamon, igy nagyon de talan tulzottan idoben kezdtem el tesztelni, kozvetlen miutan elmult a menstruaciom, a 7. Napon es arra vagyok kivancsi hogy aki tapasztalt tud-e abban javaslatot adni hogy ez jonak szamit-e, vagy eppen nem jelent semmit. Nagyon zoldfulu vagyok ebben a temaban egyelore ezert kerek javaslatot. Koszonom szepen!
Ez valószínűleg egy negatív LH teszt. Az LH teszten mindig 2 csík van. Akkor pozitív, ha a második csík legalább ugyanolyan erős, mint a kontroll csík, vagy még erősebb.
Tesztelj folyamatosan, minden nap, délután, azonos időpontban. Előtte 2 óráig ne igyál, ne pisilj.
Fotózd le a későbbi LH tesztjeidet is, töltsd fel ide nyugodtan, majd segítünk 😊
Az LH hormon amúgy nem mindenkinek erősödik folyamatosan, sokaknak hirtelen lesz pozitív. Mivel még csak most kezdted, nem lehet tudni, nálad hogyan lesz, tesztelj folyamatosan, lehet, hogy holnap lesz erős a második csík, de lehet, hogy napok múlva. Előre lehetetlen tudni.
Az is fontos, hogy LH tesztnél igazából UTÓLAG akkor fogod tudni, hogy pozitív volt, ha másnap negatív már, halványabb. Igen, ez benne a csavar. Egészen addig nem lehetsz benne 100% biztos, hogy ma pozitív, szuper, de amíg másnap nem lesz negatív.
Az LH teszt az LH hormont méri. Előre jelzi az ovulációt, nem a pontos napját jelzi! Hanem előre jelzi, hogy hamarosan lesz. A pozitív LH teszt azt jelenti, hogy 24-36 óra múlva lesz tüszőrepedés, azaz maga az ovuláció.
Például pozitív az LH teszt kedd délután. Akkor az ovulációd valószínűleg szerdára tehető, legkésőbb csütörtökön reggel. Nem fogod tudni, mikor volt pontosan, azt csak orvos látja napi ultrahangos követéssel, vagy te magadnak hőmérőzéssel.
Ami még fontos: folyamatosan tesztelj, minden nap. Ha pozitívnak véled, nehogy abahagyd a tesztelést, tesztelj szinte egészen a (nem várt) menstruációig. Sokan itt hibáznak. Pozitív kedden, szuper, szerda halvány, nem tesztelnek többet. Ez nagy hiba, sokaknak előfordulhat, hogy szerda, csütörtök halvány, napokig halvány, aztán lesz egy pozitív megint. Na ezt csak akkor fogod észrevenni, ha nem hagyod abba a tesztelést. Például az elsőnél nem tudott megrepedni a tüsző, újra próbálkozott a szervezet.
Ezért érdemes olcsó LH tesztet venni, sok kell belőle. Például tesztfutar.hu, babalesz.hu, tucatnyi weboldalon lehet kapni.
És a végére hagytam a kedvencem, a paradoxont: ha negatív az LH teszted mindig, az nem jelenti azt, hogy nem is volt ovulációd. Lehet, hogy nem teszteltél jó időpontban, és pont lemaradtál a 12 óráig tartó LH csúcsról. Vagy lehet, hogy nem jó érzékenységű tesztet használsz, például 30-ast használsz, mindig negatív. Nehogy 30-ast használj amúgy, 20-assal kezd a próbálkozást 😊
Ha pedig pozitív a teszt, végigtesztelted a hónapot, az sajnos szintén semmit sem jelent. Lehet, hogy nem tudott végül megrepedni a tüsző egyáltalán. Vagy nem jó a minősége a petesejtnek. Vagy megrepedt, jó minőségű is, mégsem lesz belőle terhesség, annak ezer oka lehet. Semmire sem bizonyíték a pozitív LH teszt, csak arra, hogy magas volt az LH szinted, valószínűleg jön az ovuláció.
Ezért javasolják, hogy mellette hőmérőzz is. Önmagában az LH tesztnek nem sok értelme van sajnos. Hőmérőzéssel kombinálva sokkal hasznosabb.
(Hőmérőzést így kell: reggel, azonos időpontban, szájban vagy hüvelyben, rögtön ébredéskor, digitális hőmérőzés, ami 2 tizedesjegyig mér.)
Ezt meg már biztos hallottad, de a férjeddel érdemes minimum 2 naponta együtt lenni, akkor biztosan nem maradtok le az ovulációról. Akár naponta is lehet, ha van hozzá kedvetek, kivéve, ha a férjednek igazolt spermium problémája van, de azt most hagyjuk.
És akkor a legérdemesebb együtt lenni, amikor pozitív az LH teszt, jó erős a második csík, na akkor legyetek együtt, ha tudtok, plusz még másnap. Mert a pozitív LH teszt után 24-36 róla múlva lesz a tüszőrepedés, a petesejt 24 óráig életképes, ebből az első 12 órában megtermékenyíthető. Tehát a pozitív LH teszt utáni napon is érdemes együtt lenni, úgy még több esély van a teherbeesésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!