Második gyermek nehezebben sikerül?
Sziasztok! Kérlek ne kövezzetek meg a kérdésemért.
Van egy gyermekem, 5 éves simán sikerült úgy, hogy még csak beszéltük, hogy szeretnénk addigra meg is fogant.
Most újra szeretnénk kisbabát, ami sajnos az első hónapban nem sikerült. Én kb szoktam érezni a peteérésem, együtt is voltunk a férjemmel, azonban mégsem sikerült.
Nagyon el vagyok keseredve, nyilván tudom van aki éveket vár egy gyermekre, de pont ettől tartok én is.
Szerintetek mennyi idő után kell “orvosi segítség”?
Hogyan született az első gyerek? Nekem császáros volt és a műtét során rosszul forrtak össze a dolgok odabent, ami a hétköznapokban nem okozott gondot, "csupán" leállt a peteérésem egyik következményeként.
Mikor már lassan másfél éve próbálkoztunk, akkor jöttek rá erre. Onnantól könnyebb lett a dolog, 4 hónap múlva fogant a kisebb állandó orvosi felügyelet mellett. Mikor ő is megszületett császárral, akkor jobban odafigyeltek és azt mondták, hogy most nem lesz gond a harmadikkal. De én már nem kockáztatok.
A lényeg, hogy lehet a szülés utóhatása is valami. Az egy hónap próba meg még említésre se méltó, majd fél év múlva kezdj el gondolkodni, addig éljetek és ne aggódj a semmin.
1. baba rögtön sikerült
2. baba 9 hónap (rágörcsöltem)
3. baba rögtön sikerült
Mind 2 gyermekem elsőre sikerült
Általában 1 ev utan szoktak menni vizsgálatra ha esetleg nem sikerülne a baba
Az első a 3. hónapban, a második 2. hónapban fogant.
Van ismerősöm, aki már 6 éve várja a tesót, pedig az első hamar jött.
Van olyan is, akire azt mondták egy betegség miatt, hogy valószínűleg sose lehet gyereke… az első becsúszott, a másodikkal majdnem egy évig próbálkoztak, a harmadik hamar jött.
Első nálunk is kb a gondolatra megfogant.
A második 4 hónap után jött össze, de őt el is vesztettük 9 hetesen. Műtéttel fejezték be. Onnan 5 hónap múlva fogant meg a 2.gyerekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!