Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Második gyermek nehezebben...

Második gyermek nehezebben sikerül?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kérlek ne kövezzetek meg a kérdésemért.

Van egy gyermekem, 5 éves simán sikerült úgy, hogy még csak beszéltük, hogy szeretnénk addigra meg is fogant.

Most újra szeretnénk kisbabát, ami sajnos az első hónapban nem sikerült. Én kb szoktam érezni a peteérésem, együtt is voltunk a férjemmel, azonban mégsem sikerült.

Nagyon el vagyok keseredve, nyilván tudom van aki éveket vár egy gyermekre, de pont ettől tartok én is.

Szerintetek mennyi idő után kell “orvosi segítség”?

okt. 20. 20:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
83%

Ezt szerintem most hagyd abba. Egy hónapja próbálkoztok, és már meddőségről meg egyebekrők fantáziálsz?

Pont ezért nem fog sikerülni, mert ennyire görcsös vagy.

Amúgy 1 év után szokták ajánlani a kivizsgálást (35 év felett fél év után).

okt. 20. 21:00
 2/21 anonim ***** válasza:
15%
Az első nekem is elsőre sikerült. A második még csak viszonylag távoli terv, de ha 3-4 hónapig nem sikerülne, én már elindulnek kivizsgalasokra
okt. 20. 21:00
 3/21 anonim ***** válasza:
40%

Nekünk az első terhességre 5 év kellett az is vetélés lett, rá 2 évre lett sikerünk. Itt nem kellett konkrét segítség csupán kezelni kellett a pajzsmirigyet meg az IR-t.

A második baba ugyan sok időre jött, kb 4 év, de annyira nem időzítettünk és kb összesen 10 alkalommal voltunk együtt megfelelő időben, és közbe volt egy veszteség is, tehát 10 jó együttlétből kétszer lettem terhes. Ha így nézem meglehetősen gyorsan sikerült.

Szerintem mindegy kinek sikerül egyből vagy kinek sok évből....a sikertelen ciklus mindig elkeserítő, így megértem, hogy első alkalom után is kellemetlenül érint.

Alapvetően nem árt egy kivizsgálás, legalább a hormonokat megnézni, főleg a pajzsmirigyet, mert a nők nagyon nagy százalékának bekrepál az első baba után. Ez csak egy vérvétel és maximum egy gyógyszer és akkor nem kell sok hónapot várni mire helyrebillen az ember. Manapság már annyira célirányosan lehet tervezni...de sokan sajnos sokáig várnak, mert azt hiszik minden rendben és csak babatervezéskor derül ki, hogy nem is olyan egészséges az illető.

A lényeg, hogy van lehetőséged pár vizsgálatra, de várhatsz is pár ciklust, hátha még is sikerrel jártok. Van akinek az első egyből jön a második meg évek...van akinek mindegyik elsőre sikerül. Ez sajnos kiszámíthatatlan.

Sok sikert nektek és ne legyél letörve, jönni fog az a baba így vagy úgy :)

okt. 20. 21:06
 4/21 anonim ***** válasza:
21%
Mindkettő szó szerint elsőre sikerült
okt. 20. 21:11
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Első 2 évre, második fél évre.

Ne görcsösködj rajta, de tényleg.

Ovutesztelj, hogy jó időben legyetek együtt. A többit a természet rendezi.

okt. 20. 21:16
 6/21 anonim ***** válasza:
81%
Mindkét gyerek 3-4 hónapon belül jött össze.
okt. 20. 21:24
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

4 éves és már 3 éve próbálkozunk.

Mellette barátnőmnek mindkettő elsőre összejött.

okt. 20. 21:32
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Lányom második próbálkozásra összejött.

A második baba elsőre, ő sajnos nem maradt velünk, csak meglátogatott egy kis időre 😪

A harmadik baba szintén második próbálkozásra összejött.

okt. 20. 21:36
 9/21 anonim ***** válasza:
85%

Egy ciklusban 20-25% az esély a teherbeeséshez, ha jókor vagytok együtt. És ha 35 év alatti vagy. 1 éven belül pedig kb. 80% az esély. (Egészséges pár esetén)

Orvoshoz 1 év sikertelenség után érdemes fordulni.

Ha 35 év feletti vagy, akkor 6 hónap sikertelenség után.

Ne keseredj el, hiszen még csak egy ciklust próbálkoztatok! Jön a következő ciklus, új esély.

okt. 20. 21:38
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk az első is első lombikra sikerült, meg a második is első lombikra. Pont egyforma nehezen sikeült. Nem volt különbség.
okt. 20. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!