Norculut mellett terhesség??
Sziasztok! Nagyon nagy segítségre lenne szükségem. 4 napja szedem a norculut tablettát, elvileg holnap kellene utoljára bevennem. Rendszertelen ciklus miatt kaptam. Nagyon furán éreztem ma magam ezért csináltam egy terhességi tesztet ami halványan, de pozitív lett. Dokit persze nem érem el...
Segítsetek kérlek most mit csináljak?? Ha abbahagyom a gyógyszert holnap akkor el fog menni a baba?
Már nagyon régóta várunk rá és nem szeretnék még egy terhességet elveszíteni :((
Ezt írta a ChatGPT:
Ha valaki rendszertelen menstruációs ciklus miatt Norcolutot (noretiszteron hatóanyagú gyógyszer) szed, és közben pozitív terhességi tesztet kap, az egy különleges helyzet, amit mindenképpen orvossal kell megbeszélni, lehetőleg nőgyógyásszal.
Mi történik, ha valaki pozitív terhességi tesztet kap Norcolut szedése közben?
Azonnal hagyja abba a Norcolut szedését, és vegye fel a kapcsolatot a nőgyógyászával. A gyógyszer terhesség alatt nem biztonságos, ezért fontos az orvos által adott további útmutatás.
Nem feltétlenül vetélés következik be, ha valaki abbahagyja a Norcolut szedését, de progeszteron támogatásra lehet szükség a terhesség korai szakaszában. Az orvos eldöntheti, hogy progeszteronpótlást szükséges-e adni.
Az orvos megerősítheti a terhességet vérvizsgálattal (hCG) és ultrahanggal, és ennek alapján dönt a további kezelésről.
Összefoglalva, ha pozitív a terhességi teszt, a Norcolut szedését abba kell hagyni, és azonnal konzultálni kell nőgyógyásszal, hogy a megfelelő további lépéseket megtehesse a biztonságos terhesség érdekében.
Két óra alatt nem megy el a terhesség, két óra alatt nem lesz egy pozitív tesztbol negatív.
Lehet az a teszt is negatív volt.
Lehet csak a reagens helyét láttad.
Ilyen volt, vékony meg halvány, de rózsaszín. Eddig ezen a teszten nem láttam csak akkor csíkot ha volt is valami. Ettől függetlenül lehet, hogy igazad van és én értékeltem túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!