Még szoptatok, de még nem menstruálok, akkor lehetek terhes? Van akkor peteérés, hogy veszem észre?
Nekem ahogy megjött a menszeszem, onnantól kezdve nem akartak szoni a babáim. 4 hónapra volt meg először. Onnantól tápszereztünk. Ezt már sokmindenkitől hallottam, de persze mi vagyunk kevesebben. Hogy mitő lehetett, még azóta sem jöttem rá.
Mostmár 4 és 3 évesek a gerkőceim.
szia,
Attól hogy nincs mensi, még peteérés van.
De állítólag a szoptatás, ha az rendszeres, és csak szopizik a baba, az valamilyen szinten véd a teherbe eséssel szemben. Ez szerintem max. 5-6 hónapig van, utána tuti nem ad védettséget már.
Nekem 11 hónapra jött meg. Volt 2 mensim, és a köv már nem jött meg. Most vagyok 17 hete, és a csajszim pedig 17 hónapos..és még szopizik...:)))
Így van nem tudhatod előre, hogy mikor lesz a peteérés.
Nekema dokim a 6. hónap után írt fel egy olyan fogamzásgátlót, amit szopizás mellett is lehet szedni.(Cerazatte)
Ez a gyógyszer kimondottan a peteérést szünteti meg.
Semmilyen hatása nincs a babára.
Én 2 éves koráig szopiztattam, és akkor is csak azért hagytuk abba, mert úgy olvastam, hogy ilyen idős korában ha még szopik az mentális zavarokat okoz a nemiség kifejlődésében.
Most 4 éves a gyerek és a szinte minden betegség elkerüli(Hála az égnek)!
Úgyhogy nem kell tőle tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!