A luteális szakasz fix vagy az változik? Ebben a hónapban pontosan mutatta az LH csúcsot ( 09.04). Ciklusaim 29-31 naposak általában. Így mikor lenne érdemes először tesztelni?
Első hónap,amikora baba miatt figyelem a ciklusom.
Lh tesztet a ciklus 10.napjától csináltam, a 15.napom lett pozitív a LH teszt.
A ciklusaim 29-31 naposak.
Eddig nem figyeltem az ovut ennyire, így kb be tudtam lőni mikor jön meg, de mást nem.Nyákom közép időben 2-3 napig volt.
Együtt voltunk a pozitív teszt előtti napokban is, a +napján meg utána 2 nap.
Reménykedem, de nagyon az elején vagyunk még.
Viszont így hogy 4-én volt a pozitiv LH teszt mikor kellene teszteltem olvastam a neten hogy a luteális szakasz 12-16 nap.
A kalkulátor szerint a menstruáció 21-e, de így akkor ez a szakasz több mint 16 napos.
Mikor teszteljek?
Köszi szépen.
"Lh tesztet a ciklus 10.napjától csináltam, a 15.napom lett pozitív a LH teszt."
Az LH teszt az LH csúcsot mutatja, onnantól 24-36 óra maga a tüszőrepedés. Tehát neked az ovulációd valószínűleg a 16. napon volt, legkésőbb a 17. reggel.
A luteális szakasz 12-16 nap hosszú, dr egyénnek fix. Ha neked mondjuk mindig 15 napos (+- néha 1 nap, attól függően, hogy reggel vagy este repedt a tüsző), akkor neked sosem lesz 12 napos a luteálisod.
A luteális szakaszod az ovuláció után kezdődik. Nálad tegyük fel, hogy a 16. napon volt az ovuláció, akkor a luteális szakasz 17-én kezdődik, az az első DPO.
Azaz ovulációd valószínűleg szeptember 5-e körül volt, a luteális első napja szeptember 6. Ma vagy a 10. DPO-n.
A 11-12. DPO-on reggeli első vizeletből egy 10-es teszt, például Rossmann Facelle már mutatHAtja a terhességet.
Ha megjönne szeptember 21-én, akkor 15 napos volt a luteálisod.
Mert szeptember 6-a az első luteális nap, szeptember 20. az utolsó. Így 15 nap.
Nem számít bele a pozitív LH teszt napja, sem az ovuláció feltételezhető napja. Sem a következő menstruáció első napja.
Ezt hónapok megfigyelni, hogy mennyi nálad a luteális.
Gyakorlatilag a luteális a pozitív LH teszthez képest 2, legkésőbb 3 nap múlva indul. Jobb a későbbivel számolni, az a tuti.
Ma vagy a 10. DPO van nálad (ovuláció utáni napok száma), vagy a 9. DPO, ha a tüsző 7-én repedt meg.
Tesztelj egy 10-es teszttel 2 nap múlva, kedden reggel. Majd onnantól 2 naponta.
Sokaknak fix. Én évekig hőmérőztem védekezési céllal, nekem változott, de nem összevissza. Pl egy évig 13-14 nap volt, aztán inkább 14-15. De bizonyos életszakaszban volt 11-12 is.
Ahogy írták előttem 11-12 dpo-tól tesztelhetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!