Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki az, aki jövő héten tesztel?...

Ki az, aki jövő héten tesztel? Izgulok nagyon szeretnénk babát. Én ma vagyok a 7.dpo-n (+-). Hétfőn lenne a menzesz előtti 6.nap és akkor már lehet hogy egy érzékenyebb teszttel megnézem.de a biztos az a 20-a.

Figyelt kérdés
szept. 11. 06:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"LH csúcs jelzi az ovulaciót, a peteérés idejét. Az első pozítiv tesztet követő negatív lehet a dDPO első napja."

Nem, ez nagyon NEM igaz, kérlek olvass jobban utána. Google első találata, "LH teszt működése". Segítő szándékból írom.

Senki sem ezzel a tudással születik, de utána kell olvasni. Nem webbetegen. Akár angol oldalakon, ha tudsz angolul. Vagy a hormonmentes.hu oldalon: [link]

Az LH teszt az LH hormon csúcsát jelzi, ami után 24-36 óra a tüszőrepedés, maga az ovuláció. Az LH teszt nem az ovuláció napját mutatja, aki ilyet ír, az szimplán téved, és fogalma sincs a női hormonokról. Hanem ELŐRE jelzi, hogy nemsokára ovuláció lesz.

Akkor érdemes együtt lenni, ha gyereket akartok, amikor pozitív az LH teszt, és még másnap reggel is akár. Mert a spermiumoknak kell pár óra még odaérni, majd megvárják a petesejtet. Mert a pozitív LH teszt után MÁSNAP van ovuláció.

Az LH csúcs 12 óráig tart, azt kapod el az LH teszttel.

Onnantól maga az ovuláció 24-36 óra.

A kilökődött petesejt 24 óráig életképes, ebből az első 12 órában megtermékenyíthető.

Az LH teszt csak 1,5-2 nap pontossággal tudja megtippelni az ovulációt.

Ezért vagy ma még csak az 5-6. dpo napon. Nem a 7. napon.

szept. 11. 13:47
 12/16 anonim ***** válasza:

Utolsónak igaza van.

Pozitív LH teszt UTÁN van az ovuláció, 12-36 órán belül, jellemzően másnap.

szept. 11. 13:58
 13/16 anonim ***** válasza:

Én jövő hét vasárnapra nem várom, még csak 3 dpo.

Hőmérőzéssel nézem és nyákfigyeléssel, termékenység tudatosság módszerével, tanfolyamon tanultam.

Drukkolok kérdező nektek! A 2 gyerkőcötök hány éves? :)

Nekünk ez az utolsó hónap az inszemináció előtt, így kb. nem is reménykedem, 2 éve próbálkozunk az első gyerekért... Reméljük a meddőségi beavatkozásokból előbb-utóbb sikerül...

szept. 11. 13:58
 14/16 anonim ***** válasza:

A pozitív LH teszt napja gyakorlatilag a -1 nap. Általában másnap van az ovuláció, az a 0. nap, jól írja a 11. és 12. kommentelő. Utána jön az első dpo.

Neked az első dpo így szeptember 6 volt.

szept. 11. 14:04
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes felvilágosítást. Így már érthetőbb. :)

#13 a gyerkőcök 6,5 és 4,5 évesek

szept. 11. 15:14
 16/16 anonim ***** válasza:
70%

#8 vagyok

Végül nem vártam ki a hétfőt, teszteltem ma reggel. Nagyon halvány pozitív lett. :)

szept. 15. 08:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!