Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tudhatom pontosan mikor...

Tudhatom pontosan mikor ovuláltam?

Figyelt kérdés

Nem szoktam ilyennel foglalkozni, mert még csak szót ejtettunk arrol hogy lassan családot alapíthatnánk.

Az utobbi tobb mint fel evben kicsit felvolt borulva a hirmonhaztartasom miután abbahagytam a fogamzasgatlot és mivel pecsételgettem menstruacio elott, barácserjét szedtem, ami szépen rendbe is hozott mindent, mar az elozo két menstruaciomnal nem volt gondom.

Viszont most már 3. napja késik. Bár voltak zavarok, késni sosem szokott. Pénteken lett volna a mindíg 28 napos ciklusom 28. napja.

A kérdésem arra irányulna, hogy az ovulációm jeleit eltéveszthettem e? Őszintén, sosem foglalkoztam ilyennel, így lehet teljesen analfabéta vagyok, de a hüvelyváladék alapján gondoltam hogy ovulálok. Ami korulbelul aug.13. körül lehetett. És ez mint utólag informalodtam, nem lehetséges, ugyanis a luteáris szakasz(?) 14 napos többnyire.

Így vagy eltévesztettem az ovulacio napját, vagy ha az ovulacio később jött a szokásosnál, azért késik a menstruációm.

Párommal megszakításos módszert használunk jó ideje, mert igazából azóta nem lett volna gond ha teherbe esek. Azonban sosem volt gond. 10-én és 14-én voltunk egyutt.

Köszönöm előre is a válaszokat es elnézést ha butasagot írtam, eddig nem foglalkoztam számolgatással csak most furcsa hogy késik.

aug. 25. 06:36
 1/1 anonim ***** válasza:
85%

Luteális szakasz hossza 12-16 nap lehet. Ez egyénenként változó, de fix, tehát például neked mindig 15 nap (+-1 nap néha), azaz neked soha sem lesz 12.

Az ovulációt 100% pontosságra nem lehet belőni, csak határozottan tippelni. Orvos követheti ultrahanggal, te ovulációs teszttel, vagy a termékenységi jeleiddel (hőmérőzés, méhnyaknyák vizsgálata, méhnyak vizsgálata).

De óramű pontossággal egyik sem tudja megmondani, maximum 1-1.5 nap pontossággal.

Önmagában a nyák megfigyelése nem elegendő (amit hüvelyváladéknak neveztél). A legtermékenyebb nyák, a tojásfehérje szerű, nyúlós, átlátszó az jó, de ez lehet ovuláció előtt 1-2 nappal, vagy akár már utána is 1 nappal (hormonális oka van).

Tehát önmagában nem elegendő erre hagyatkozni, kell mellé mást is figyelni.

A legegyszerűbb, ha gyereket szeretnétek, 2 naponta együtt lenni, amint elmúlt a menstruáció. Egészen a következő menstruációig, végig 2 naponta. Akkor nem tévesztitek el az ovulációt.

Vagy nézd a nyákot, de mellette vizsgálj mást is, legyen meg legalább 2 dolog vizsgálata (méhnyak, vagy hőmérőzés, vagy ovulációs teszt).

Késni bármitől késhet a menstruációd, 3 nap az semmi. Lehet stressz miatt, betegség miatt. Évente egyszer akár teljesen ki is maradhat, az is normális. Nem vagyunk robotok, néha késés belefér. Sőt, az is belefér, hogy nem pontosan 28 nap. Például 27-32 nap között vannak a ciklusaid. Ez teljesen normális és egészséges.

Ami nem normális, és orvoshoz kell vele fordulni, ha 3 hónapig gondot tapasztalsz, mert az már minta. Például 3 ciklus 21 napos, az túl rövid. Vagy 3 ciklus 35+ napos, akár 40-50 napos, az túl hosszú. Vagy 1 év alatt háromszor teljesen elmarad a menstruáció. Vagy 3 hónapig 1-1 hét pecsételést tapasztalsz, minden ciklusban. Ezek igényelnek kivizsgálást, mert a 3 hónap/ciklus már egy mintázat, jelez a szervezet.

aug. 25. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!