Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 41 évesen 1 sérült gyerekkel...

41 évesen 1 sérült gyerekkel kérhetem,hogy kössenek el?

Figyelt kérdés

Óvszerrel védekezünk, de néha van para. Egy évben 1x, de nekem ez is sok. A férjem azt mondta, ha teherbe esek,abortuszra kell mennem.

Ezt nem bírnám ki lelkileg. Tudom. Én ilyen vagyok,ebbe ne kössetek bele.

Hogy megy ez a procedúra?

Semmiképpen nem szeretnék teherbe esni.

aug. 5. 22:08
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
10%

Nem, nem kérheted.

Tetess fel spirált vagy szedj gyógyszert és használj mellette óvszert ha ennyire biztosra akarsz menni

aug. 5. 22:10
 2/22 anonim ***** válasza:
4%
Elkötni senki nemfog téged hacsak nem egészségügyi probléma miatt kell.
aug. 5. 22:11
 3/22 A kérdező kommentje:
Akkor a 40 év felett és a 3 gyerek együtt érvényes! Nem külön-külön?
aug. 5. 22:13
 4/22 A kérdező kommentje:

40 év felett már nem szedhetek gyógyszert. Emiatt a spirált sem szeretném. Hormonális okok miatt.

Hát sajnálom. Bíztam benne pedig. Ez lenne a legjobb megoldás.

aug. 5. 22:14
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
De megcsinálják 40 év felett. Keresd fel a nőgyógyászod.
aug. 5. 22:16
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy egyutt. 40 felett akar gyerek nelkul is kerheted. Egyelore. Kezdd el a procedurat mielobb, mert 2x fel eves varakoztatas van, es a mai politikai helyzetben barmikor eltorolhetik egy tollvonassal ezt a lehetoseget is. Ez esetbem amugy kulfold az ut, Szlovakiaban nem tul draga.
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
De, 40 év VAGY 3 gyerek. De teljes áras a történet és a kérvényezéstől kezdve 1 év, mire meg lehet csinàlni.
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy 40 felett megcsinálják. Nekem a kolléganőm szeretné, neki 1 gyereke sincs, nem is akar, de megmondta neki az orvosa, hogy 40 alatt nem csinálja meg, ő most lesz 38. Szóval szerintem van ilyen opció.
aug. 5. 22:17
 9/22 anonim ***** válasza:
91%

"Kik kérhetik a sterilizációs műtétet?

A művi meddővé tétel jogszabályi hátterét az Egészségügyi Törvény, az 1997. évi CLIV. törvény 187. § adja meg.

Családtervezési célból művi meddővé tételt kérelmezhet a cselekvőképes, 40. életévét betöltött, vagy három vérszerinti gyermekkel rendelkező 18. életévét betöltött cselekvőképes személy. A kérelmet közokiratban, vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban kell előterjeszteni. Ezt a kérelmet 6 hónap múlva meg kell erősíteni és újabb 6 hónap múlva kerülhet sor a beavatkozásra.

A törvény szabályozza az egészségügyi indokból történő művi meddővé tételt is, valamint a korlátozottan cselekvőképes személyekre vonatkozó előírásokat is tartalmazza."

[link]

Ha nem akarod kivárni az egy évet és van rá pénzed, akkor irány Szlovákia.

Pl.: [link]

aug. 5. 22:18
 10/22 A kérdező kommentje:

Na oké. Jól bedőltem az első válaszolóknak...Viccesek... ja,nem.

Köszönöm a válaszokat!

aug. 5. 22:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!