Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 16/L Valaki felvilágosítana...

16/L Valaki felvilágosítana pár dologról? Most terhes vagyok vagy nem? Help.

Figyelt kérdés

A barátommal naptári módszerrel szoktunk "védekezni" de mikor nem jó az időpont akkor óvszerrel vagy csak -nem- engedi belém.

Menstruáltam az előző hónapban, viszonylag (hozzám képest) rendesen is.

Vettem 2 db tesztet és mind a kettő negatív.

De pár hete híztam, igaz nem sokat de furcsa mert 3 éve egyetlen egy kilót sem fogytam, sem hiztam. Gömbölyödik a pocim és a mellem is nőtt.

Nincs hányingerem nem szédülök csak sokat eszem ( főleg édességeket)

2 hónapja abba hagytam minden sportot és a cigiről is leszoktam majdnem 2 hete (először még rosz volt most már nemis kívánom) Ez is lehet a hizásom oka igaz??

Anyu nem segít sokat nem akar erről beszélni... Nem hisz nekem. Pedig jobb félni mint megijedni..

Holnap már megyek nőgyógyászhoz.. De addig mit tegyek??

Tudnátok tanácsot adni? Mi történik velem???Tegnap este már aludni sem tudtam.... Csak tippeket adjatok h mit-miért??

2010. nov. 1. 13:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

nem vagy terhes szerintem.

a teszt negatív. én már 2x szültem, de a tesztek pozitívak is voltak!!!

a cigi lerakása miatt eszel többet,azért is hízol!!!!

tudom mert én is leraktam a cigit az első babánk tervezése előtt fél évvel és én is ilyen tüneteket produkáltam utána egy darabig. bár nekem a mellem nem nőtt csak mikor tehes voltam...

de szerintem te nem vagy az!

2010. nov. 1. 13:55
 2/12 anonim ***** válasza:
szia.Mikor kéne megjönnie?anyukád nagyon rosszul teszi,hogy nem akar ilyenekről beszélni,azért probáld meg!nekem 2 kicsi lányom van,de majd ha fölnönek én szeretnék velük mindent ,föleg majd ha eljön az ideje ,erről is beszélni!de lehet tényleg azért van ez mert leszoktál a cigiről:)Azt meg jól tetted!
2010. nov. 1. 13:57
 3/12 anonim ***** válasza:

A hízás biztos, hogy nem terhességtől van, ha múlt hónapban nega volt a teszt. Bár attól még lehet, hogy most terhes lettél, de az még olyan fiatal, hogy attól kizárt a hasgömbölyüdés.

Egyébként 16 évesen nem naptármódszerrel kéne védekeznetek, mert az azért nem olyan biztos, és ha becsúszik a baba, mert éppen akkor máskor volt peteérésed, akkor ott a baj....

A mostani mensid megjött? Vagy még nem is kellett volna? Csinálj most is egy tesztet. És ha elmész dokihoz, irass fel inkább fogigátlót, vagy használjatok mindig gumit, mert ez a naptármdszer nagyon lutri.

2010. nov. 1. 13:57
 4/12 anonim ***** válasza:
Most válaszolj már légy szíves arra, hogy nem lenne egyszerűbb normálisan, MINDIG védekezni óvszerrel vagy tablettával mint azon reszketni, hogy terhes vagy-e vagy sem?
2010. nov. 1. 14:02
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Egyébként felhívom rá szíves figyelmedet, hogy többé-kevésbé rendszeres menstruációval már most borítékolom, hogy hónapokon belül terhes leszel, ha ezt így folytatod. A naptármódszer csak akkor ér valmait, de akkor is csak valamit, ha hajszálpontos, szabályos ciklusaid vannak, neked meg amint írod nem azok. Nagyon sürgősen kezdj el normálisan védekezni, mielőbb bajba kerülsz!!!
2010. nov. 1. 14:04
 6/12 anonim ***** válasza:
62%

"Jobb félni,mint megijedni"?

Akkor mondjuk lehetne annyi eszetek,hogy folyamatosan védekeztek, mondjuk gumival..mert ugyebár a megszakítás nem védekezés. A naptári módszer meg..idézem a nőgyógyász Dr-nőt: "a naptár módszer azoknak való, akik gyereket AKARNAK" Tehát nem védekezésre való, van rendkívüli peteérés is a világon, és akkor sem pontos, mivel fiatal vagy, nincs rendesen beállva a ciklusod sem. Borzasztó felelőtlenek vagytok, és úgy alapból az egész tizenéves korosztály. A szex az megy, arra van mersz, utána meg megy a sírás. (Bár legalább te beszélsz erről a szüleiddel, ez is ritka). Egyébként valószínűleg nem vagy terhes, és kívánom, hogy ezt a nőgyógyász is megerősítse neked. De könyörgöm, védekezzetek normálisan, ez neked is jobb lesz, nem fogsz stresszelni.

22/L

2010. nov. 1. 14:07
 7/12 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen mindenkinek! Igen egyébként meg volt a mensim és a következőnek még kell 2 hét.

Megfogadom a tanácsotokat rendesen fogunk védekezni...

Mégegyszer köszi :)

2010. nov. 1. 16:01
 8/12 anonim ***** válasza:

Hajszálpontos ciklusnál sem nyújt a naptármódszer biztos védelmet,még akkor sem ha hőmérőzéssel is ki van egészítve. Anélkül meg még annyit sem ér....

Extrém esetben a spermiumok még egy hétig is életképesek maradhatnak! Ezt is bele kell számolni!

Létezik olyan eset, amikor egy ciklus alatt több petesejt is kiszabadul, eltérő időben (pl. orgazmus hatására...)

A megszakítás, kiszállás nem védekezés! Előváladékban lehet sperma!

Nem tudom menni idős a barátod, de a kiszálláshoz tapasztalat és nagy önuralom kell!

Egymást követő 2 aktus esetében sokszorozódik a veszély....

Gondolom a ciklusod, hormonjaid még ingadoznak, így pláne nem lehet kiszámolni semmit...

Én ezt a fajta "védekezést" nem ajánlanám 16 éves lánynak, aki nyilván semmi esetre sem szeretne terhes maradni! Max. olyan felnőtt pároknál alkalmazható, akik nem bánnák, ha becsúszna a bébi....

Óvszert vagy fog.gátló tablettát használjatok!!!

2010. nov. 1. 17:24
 9/12 anonim ***** válasza:
nekem nőgyógyászati problémám van/volt, az orvos szerint kevés esélyem volt a teherbeesésre, ezért gondoltam, hogy nekünk "szabad" naptármódszerrel védekezni. Baromi nagyot tévedtem, fél év sem kellett, és terhes lettem! Nekem nem olyan nagy gáz mert befejeztem a tanulmányaimat és a kapcsolatom is ideális, de neked legyen ez elrettentő példa, azért 16 évesen nem ugyanazok a lehetőségek mint 23 évesen...
2010. nov. 1. 18:16
 10/12 anonim ***** válasza:
na mizu csajszi, voltál dokinál?
2010. nov. 2. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!