Mit tennél a helyemben?
Bocsi az értelmetlen kerdesért, de az egesz sztory nem fért ki felülre.
Na szóval. Próbálkozunk mert kisbabát szeretnénk, jelenleg van a peteeresem, feltehetően hétvégén lesz a tüsző repedés. Tegnapelőtt és azelőtt együtt voltunk.
Na és itt jön a gond, voltunk strandon és úgy nézz ki össze szedtem valamit.
A nőgyógyászhoz elmentem ma, kaptam kupot rá, viszont csak itthon olvastam a betegtájékoztatót, hogy terhesség alatt a használata szigorúan tilos.
12 nap kellene használni, amíg ugye akár terhes is lehetek (vagy nem nyilván).
Most mit tegyek? Használhatom vagy nem?
1, kezeletlen fertőzés vetéléshez vezethet - úgyhogy bármi lesz az az érdeked, hogy kezeldd ki!
2, a fogantatástól több nap telik el 12-nél mire beágyazódik, biológiailag addig nincs terhesség, csak papíron
Most van peteérésed, még nem vagy terhes. Lehet nyugodtan használni.
Amúgy terhesség alatt ha felírt valamit az orvos és annak a betegtájékoztatójában írják, hogy ne szedd terhesség alatt akkor is be lehet szedni, mert az orvosnak kell egyedileg mérlegelnie a kockázatot.
Nyugodtan használd, a fertőzés is árthat ugyanannyit (a még nem is létező) embriónak.
Ilyenkor tudtommal még a "mindent vagy semmit" elv érvényesül, azaz ha valami komoly kárt okozna a jövendő babának, akkor el is szokott halni a terhesség (esetedben valószínűleg meg sem foganna, vagy észre sem vennéd, hogy elindult valami), egyéb esetben pedig gond nélkül fejlődik.
Sokan 4-6 hetes korukig nem is sejtik, hogy babát várnak (barátnőm pl. röntgenen volt), mégis egészséges babájuk lesz.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy minden tényező tökéletes együttállása esetén is csak kb. 20% az esély a terhességre egy egészséges párnál egy adott ciklusban, szóval nagyobb az esélye, hogy teljesen feleslegesen aggódsz :)
Köszönöm mindenkinek! :)
Megnyugodtam😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!