Milyen vitaminok szükségesek?
Sziasztok! Tudom, tudom semmit sem kell meg kötelező, ezt hagyjuk ki kérlek ☺️
Szóval terhesség előtt és alatt ki milyen vitaminokat szedett? Folsav oké azt már szedem (nem vagyok terhes még) de ezen kívül? Mi az elengedhetetlen vitamin ami nagyban hozzájárul hogy rendben legyen az anya is és a baba is. Vagy a folsav az egyetlen ilyen?
Ki milyet szedett ettől függetlenül? Elégedettek voltatok vele?
Köszönöm a válaszokat ☺️
Nem mindegy milyen formában van az a folsav.
Én azt szedtem az első előtt amit mindig. Omega 3-t, Biotech multivitamin for women-t, néha extra D vitamint.
A második előtt pedig Q10-et, omega 3-t, ladeevit terhesvitamint.
Szerves folátot érdemes szedni, nem sima folsavat. Jobban hasznosul. A nőgyógyászom mondta, hogy kb. minden 10. nő szervezete nem is tudja jól lebontani a folsavat, de tud róla, csak ha elmegy speckó vérvételre (általában meddőségi központban derül ki, nekem is ott derült ki).
Maga a folát nem a teherbe eséshez kell, ezt írtad is, hanem a leendő baba miatt, mivel bármikor teherbe eshetsz, azért érdemes: "a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét, a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében hibátlan."
Ezen kívül D vitamin fontos, mert a magyarok többségének hiánya van, ezt is a nőgyógyászom mondta. 3000-4000 egység naponta.
Minden más egyéni. Például ha vékony a méhnyálkahártya, akkor E vitamin. Ha pajzsmirigy beteg vagy, akkor szelén. Ha nemrég tetted le a fogamzásgátlót, akkor magnézium, B6, cink, C vitamin stb. Ha valamilyen hiányt kimutat a vérvételed, akkor értelemszerűen azt is érdemes szedni (pl. B12).
#5! Ezt tök jól leírtad. Annyi, hogy vannak babavitaminok, amiben eleve folát van. Én is olyat szedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!