Mennyire probléma teherbeesésnél, ha egy nő túlsúlyos?
Semennyire.
Legalabis nalam pont nem volt erdekes. Mai napig minden ertekem jo, terhesseg alatt szinten abszolut jo volt minden vizsgalat.
Es 30kg pluszom van.
Vilag eletemben ennyi voltam.
127 kg-val mentem szülni (nyugi, már messze nem vagyok annyi) nekem szerintem szimplán szerencsém volt, mert lehetett volna bajom is. A fizikailag puhány, edzetlen testem miatt a természetes szülés nem ment, császározni kellett. Utólag voltam okos, nem kellett volna így elhagynom magam.
Igen, minél nagyobb a túlsúly, annál nagyobb a kockázat is. Toxémiára, koraszülésre, cukorbetegségre, gyermek rendellenes fejlődésére.
Szia! Tulsulyosan estem teherbe, van kockazata. Pl magas vernyomas, gdm, nagyobb az esely inkontinenciara is a sok suly miatt.
En ezeket megusztam, viszont azt tudom mondani, hogy borzasztoan rosszul birtam a terhesseget fizikailag, kb mar a 25. hettol kezdodtek a bajok. Alig tudtam menni, vegere mar felkelni is alig birtam, szornyu volt. Fajt mindenem.
Egy 20 perces seta utan alig kaptam levegot,ennyi volt a max, amit menni tudtam, de a vegere mar ennyit se. Az utolso hetekben annyit nem tudtam allni, hogy megfozzek egy egyszeru ebedet.
Nyilvan ez plusz suly nelkul is megtortenhet, de a kornyezetemben en azt lattam,hogy akik normal sulyban voltak, csak az utolso par hetben szenvedtek annyira, mint en a 25. hettol.
Es sokat hiztam is a mozgashiany miatt amugy meg erre ra.
Es szules utan is borzaszto fizikai allapotban voltam, azt ereztem, hogy a sajat 3,5 kilos babamat nem birom felemelni, nem birok meg ennyi sulyt cipelni, de aztan ehhez mondjuk hozzaszoktam, mert muszaj volt. De sokat faj a mai napig a hatam, karom, nyakam.
Szeretnenk egyszer masodik babat, de most ugy megyek neki, hogy lefogyok, az fix. Mar sikerult 15 kilot fogyni, de meg 25 hatra van.
A fogyassal kapcsolatban most irhatnek itt regenyt, hogy mi merre hany meter, de azt tudom mondani, hogy tenyleg csak elkezdeni nehez az egeszet. De ha sikerul tulelni az elso 3 hetet, akkor utana megszokassa valik minden es sokkal egyszerubb, legalabbis nalam igy volt. Es persze okosan kell csinalni, kaloriat kell szamolni es a mozgas is fontos, ami eleinte boven eleg, ha csak seta van.
Szia. Én is túlsúlyosan estem teherbe . (Első próbalkozásra) 110kgal mentem szülni. Magas vérnyomás volt,de nem volt vészes.
86kg-ra sikerült lefogyni 10 hónap alatt,ekkor újra terhes lettem. Második terhességnél magas vérnyomás sem volt. Szóval én nem érzem,hogy bármi más lett volna ha vékonyabb vagyok. Maximum tényleg az,hogy a vége felé már nehezebben ment a lépcsőzés stb...
Írtak itt olyanok, akik túlsúlyosan teherbe estek minden probléma nélkül. Én 170/54 voltam, mikor terhes lettem, mégis GDM lett (viszont szerencsére még szülés előtti nap is tudtam sétálni bármennyit, teljesen fitt voltam).
Viszont ha itt elolvasod az "x ideje próbálkozunk, de nem jön a baba, mit tanácsoltok?" kérdéseket, akkor meglátod, hogy hány százalékuknál bukik ki a túlsúly (akár a teherbeesést nehezítő önálló okként, akár az azt okozó betegség tüneteként). Elárulom, hogy rengetegszer, szinte mindig.
Szóval én biztos konzultálnék egy dokival próbálkozás előtt, lehet pár vizsgálat - pl. cukorterhelés, labor (főleg PM) stb. - előtte sem ártana, hogy ne vesztegessétek az időtöket, ha kezelésre van szükség.
Az a ti dolgotok, ha az sem fog zavarni, ha esetleg terhesen meg azután már gurulni fog, de a nagy túlsúly nagyon megterheli a szervezetet terhesség nélkül is, szinte biztos, hogy előbb vagy utóbb fog ez problémát okozni (szív- és érrendszeri problémák, csontok és ízületek túlterhelése majdnem 100%). A gyerek miatt is oda kellene figyelnie magára...
Egyébként sok sikert kívánok nektek majd! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!