Tudom buta kérdés, de ti hogyan álltatok neki a babaprojektnek?
Semmilyen vizsgálatra nem mentem, Femibion 0-t elkezdtem a multivitaminom mellé. Az utolsó doboz fogamzásgátlót úgy vettem, hogy megbeszéltük, ez az utolsó. Ennyi.
4 hónap után ovutesztelni kezdtem, akkor kiderült, hogy később ovulálok, mint gondoltam. Még 4 hónap kellett a babához.
Voltam nőgyógyásznál egy általános ellenőrzésre, rákszűrés. Vérvétel sima, és egy ami a leiden mutációt, trombózishajlamot nézi, mivel nálunk volt ilyen a családban.
Ezen kívül elkezdtem szedni a folsavat, femibion 0 terhesvitamin formájában, mert jobb már azelőtt szedni mielőtt összejön a baba, hiszen az elején számít a nyitott gerinc miatt.
Ennyi.
Emlegettuk a kisbabát, aztán az egyik alkalommal a férjem azt mondta, nem kell óvszer
Mondom miért nem?
Nem gondolod, hogy itt az ideje a babának?
Én, hogy dehogynem.
És próbálkoztunk
Második alkalommal összejött.
Tologattuk-tologattuk a kérdést, hogy "ááá, még neee", mert még ezmegaz, aztán egyszer csak rákérdeztem, hogy amúgy nem lehet, hogy már jöhetne? Azt mondta a férjem, hogy de, és onnantól abbahagytuk a védekezést. Elkezdtem femibion 0-t szedni, aztán fél év sikertelenség után elmentem orvoshoz, hormonpanel, stb, és végül extra D-vitaminnal felturbózva már összejött a 9. hónapban a pindur.
A másodiknál meg meg volt beszélve, hogy amikor visszamegyek dolgozni, akkor kezdünk el próbálkozni. Szintén femibion 0, most már előre gondolkodva extra D-vitamin, aztán úgyis jött az éves nőgyógyászati szűrés, rákérdeztem, az orvos mondta, hogy amíg szoptatok, addig nem sok esélyt lát rá (le is cseréltem, ezt hülyeség így generikusan kijelenteni), aztán a 6. hónapban a kicsi is bekopogott. Több babát nem szeretnénk, de gondoltam leírom, hogy azért nem MINDENKINEK sikerül rögtön első 1-2 próbálkozásra akkor sem, ha amúgy nincs nagy baj :D
Elfogyott a fogamzásgátlóm, és mivel érintőlegesen beszéltünk már a gyerekvállalásról, megkérdeztem a férjem hogy mi legyen.
Mondta hogy fel ne írassam, szerinte itt az idő (ő kicsit korábban akart már babát mint én).
Uh abbahagytam, de csak több mint 2 év múlva lettem terhes, volt mindkettőnkkel gond ami meddőségi kivizsgáláson derült ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!