Ha PCOS vagyok, akkor is kell várni egy évet a próbálkozással, míg elkezdenek foglalkozni velünk?
Augusztus óta szedek Merckformint és fogamzásgátlót PCOS-ra, fogynom kellene, ezért a dokival azt beszéltük, hogy egy évig próbáljak javítani a súlyomon, mielőtt babaprojektbe fogunk.
A gondom az, hogy a párom már betöltötte a 38-at és nem lenne jó, ha nem vizsgáltathatnánk ki magunkat (peteérés, tüszőrepedés, spermiumok) plusz egy évig a fogamzásgátló miatt. Nem azért szedem most, mert nem akarunk babát, ez a PCOS kezelés része.
Szerintetek?
milyen fogit szedsz?
en is pcos vagyok,fogynom kellet fogit is szedtem.
mennyi a sulyfelesleged?
Szia!
Dienillét kaptam, most értem a 3. levél végére, de valószínűleg váltanom kell, mert még most is volt köztivérzésem és a levél közepén nagyon fájnak a melleim. :(
Elég jelentős súlyfeleslegem van, vagy 30 kilót le kéne dobnom ideális esetben.
en diane35ot szedtem 5honapig.
nekem ezalatt sikerult 10kg ot lefogyni,es ossze is jott a baba.4evig probalkoztunk.
neked miert kell fogit szedned?voltal terheleses inzulinvizsgalaton?
Igen, persze, voltam endokrinológián is, volt terheléses cukor is, az cukrom, inzulinom tökéletes volt. A fogamzásgátlót egész pontosan három okból kaptam:
- egyrészt majdnem magas a tesztoszteronom, csúnya a bőröm 26 évesen
- másrészt hogy amíg javul a súlyom, ez a védekezési mód
- harmadrészt a doki szerint a fog.g. abbahagyásakor egy rövid ideig megugrik a peteérés valószínűsége
Nekema tesztoszternom volt az egekben,hiaba volt met,semmit nem javult,nem tudtunk vele mit kezdeni.Sokszor elveteltem,valszeg e miatt.
osszesen volt 4ev probalkozas.3,5evutan mondta a dokim a dianes megoldast mert ugye az tesztocsokkento.
5 honapig kellet szednem majd abbahagyni es rogton probalkozni,ossze is jott,de az elso elment, a masodik mehenkivuli lett igy a fogi abbahagytol szamitott 3ik ciklusban jott ossze.
Nekem is volt jelentos sulyfeleslegem kb 20kg am.
egy ev az sok nem?nekem is mondta a dokim hogy eloszor probalkozzunk 3honappal,de mondtam hogy inkabb legyen 6honap.Fogyni ideg alapon fogytam,mert erzelmileg nehezen tudtam elfogadni hogy fogit kell szednem es nincs esely a babara.
kitartas.de ha nincs IR(inzulinrezisztencia),akkor hogy lehetsz PCOS?
Azert probalkoztatok valamenyit?
apanak esetleg van gyereke?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!