Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Sikerült valakinek a terhesség...

Sikerült valakinek a terhességet valahogy "beprogramálni"?

Figyelt kérdés

Második gyereket szeretnénk, de ha lehetne választani, tavasszal vagy nyáron szeretnék szülni. Augusztus óta próbálkozunk, eddig nem jött össze sajnos. Nem tudom, hogy akkor most "felfüggesszük-e" és védekezzünk néhány hónapig, vagy próbálkozzunk tovább? A gond csak az, hogy már fiatalabb nem leszek, 35 vagyok 🙃

Ti mit tennétek?

márc. 19. 13:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezért nem kell tervezgetni... örülj h összejön és örülj, hogy egészséges
márc. 19. 18:12
 12/24 anonim ***** válasza:
48%

Nem tudom miért lettem azért lepontozva, mert nekem sikerült... 🤷‍♀️

márc. 19. 21:01
 13/24 A kérdező kommentje:

#12, én sem értem... Én vagyok az egyetlen, aki felpontozott 🤷

Köszönöm mindenkinek a választ!

Igazából azért szeretnék tavaszi-nyári, de még ősz eleji babát, mert a kisfiam januárban született. Igen, jó volt otthon a gyermekágyas időszak, de rohadt kellemetlen szülinapot ünnepelni bent a lakásban, mindenkit meg sem tudunk hívni, annyira zsúfolt minden. Sokkal kellemesebb kint az udvaron grillezni, a gyerekek is jól érzik magukat, ha kint szaladgálhatnak, mint mikor bent kell kuksolniuk...

márc. 19. 21:24
 14/24 anonim ***** válasza:
47%
Nekünk is sikerült, nyári gyerekeket szerettünk volna, ezért úgy időzítettünk. Egyikük június végén, másikuk június közepén született, 4 év eltéréssel.
márc. 19. 21:56
 15/24 anonim ***** válasza:
80%

#13 Te komolyan a szülinapi bulizás miatt egy évet várnál a gyerekkel? Ez nagyjából egy óvodás gondolkodása.

Nyári gyerek voltam, SOHA nem volt rendes szülinapi bulim. Nyáron mindenki nyaral, az iskolai barátságok (legalábbis az én időmben) kB felfüggesztődnek nyárra. 2x próbáltam szervezni, egyszer 18. szülinapomra kertben sátorozóst. Pont aznap zuhogott az eső, a szüleim a házban otthon voltak szóval mindenki inkább hazament. Egyszer egyetemistaként, a legjobb barátnőmön és a pasimon kívül senki sem jött el.

Családdal is mindig bent voltunk, 2 féle időjárás létezik ilyenkor, az egyik a zuhogó eső a másik az a meleg amikor a bugyidból is folyik a víz.

A télen született húgomnak és a januári barátnőmnek 1000x jobb szülinapjai voltak gyerekként, tiniként és egyetemistaként is bent a lakásban, később egy jó kocsmában/szórakozóhelyen.

márc. 20. 06:29
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy téli és egy nyári gyerekem. Mind a kettőnek megvan tartva a születésnapi bulija. Télen bent a házban vagy játszó házban van nyáron kint a kertben. De igaza van az előttem irónak hogy nyáron iszonyat meleg van vagy esik az eső,eddig mindig nagyon meleg volt mikor tartottuk. Én egy dolog miatt mondanám a tavaszi babát "jóbbnak"az pedig az hogy nyáron nem kell nagy hassal szenvedni főleg ha már van egy gyerek mert őt nem lehet bezárni egész nyárra a lakásba vele menni kell programozni és nagy hassal kismamaként 40fokban nem túl kellemes. Én alig vártam hogy megszülessen végre a nyári baba mert nagyon megviselt a meleg.

De ez csak egy elmélet NEM szülési idöpont kiszámolásával kezdtünk bele a baba tervezésbe.

Ha szeretnél még gyereket szerintem ne várj.

márc. 20. 06:50
 17/24 anonim ***** válasza:
31%
8-as vagyok és én sem értem miért kell lepontozni azt, aki nyáron szeretne/fog szülni 🤷🏼‍♀️ Én például utalom a telet, utalom a hideget viszont a meleget nagyon jól bírom, sosem okozott gondot. Én sem pontozom le azt, aki decemberi babára vágyik, mert van ilyen es így a jó. Egyik sem rosszabb a másiknál. Egyes emberek nagyon frusztráltak, az biztos…
márc. 20. 08:29
 18/24 anonim ***** válasza:
76%

#17 Nem az baj hogy mikor szeretne, hanem az hogy azt gondolja ezt választani lehet.

Teljesen egészségesen fiatalon, ha jókor van együtt az ember akkor is kB 20% az esély a fogatatásra, arra hogy 1 év alatt összejön 80%. Azaz ameddig 20%-nak sikerül a kiválasztott hónapban addig 20%-nak a kiválasztott évben sem.

Amíg neked sikerült elsőre puszta mázliból, és ettől nagyon ügyesek érzed magad addig mások hosszú hónapokat vagy éveket küzdenek azért, hogy gyerekük lehessen, ami el sem tudod képzelni mennyire megterhelő mind lelkileg, mind anyagilag. Mi egy új, szalonból kiguruló autó árát költöttük arra, hogy gyerekünk lehessen.

35 év felett fél év sikertelen próbálkozás után ajánlott meddőségi központot fél keresni. Teljesen mindegy hogy van-e már gyereke vagy nincs, létezik másodlagos meddőség is, 35 év felett drasztikusan romlik a petesejtek mennyisége és minősége.

A kérdező erre azon gondolkodik hogy abbahahyja fél évre a próbálkozást, miközben már inkább meddőségi központokat kellene nézegetnie és azon aggódik hogy tud-e majd grill partyt szervezni a gyereke születésnapján, miközben azon kellene, hogy egyáltalán lehet-e még gyereke ebben az életben.

márc. 20. 09:07
 19/24 anonim ***** válasza:
54%
17# látom nem érted a lényeget....lehet remélni h tavaszi/nyári babàja lesz valakinek, de azért felfüggeszteni a próbálkozást...főleg 35 évesen....no komment. Beteg világban élünk.
márc. 20. 09:24
 20/24 anonim ***** válasza:

Még ezt ajánlom figyelmedbe:

[link]

márc. 20. 10:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!