Fogamzásgátló abbahagyása után milyen vitamint érdemes szedni hogy hamarabb visszaálljon a ciklus?
Nemrég hagytam abba a fogamzásgátlót, egyszer megjött rendesen a menstruációm, utána pedig 19 napra. Szerintem nincs peteérésem sem, legalábbis nem érzek rá utaló jeleket, régebben mindig éreztem (már van egy gyermekem). Mielőtt abbahagytam a gyógyszert, voltam nőgyógyásznál, az ultrahangon minden oké volt. Gondoltam rá hogy hormonvizsgálatra is el kellene menni, de 2 hónappal a fogamzásgátló abbahagyása után lehet korai. Nektek hogy alakult a dolog a fogamzásgátló elhagyása után?
Tudtok javasolni esetleg vitamint, ami segíthet? E vitamin? Terhesvitamin előre?
Köszönöm a válaszokat!
Fél évet mondanak orvosilag, ha az alatt nem áll helyre a ciklus, akkor irány a doki, nőgyógyász és endokrinológus. Ne aggódj, még csak 2 hónap telt el.
A teljesen egészséges ciklus visszatérése átlagosan 9 hónap egyébként, valakinek ennél rövidebb, valakinek hosszabb, ez csak egy átlag.
Én tavaly hagytam abba a gyógyszert, elvégeztem egy fogamzásgátló abbahagyása tanfolyamot, igen, már ilyen is létezik, leírok neked pár dolgot belőle szívesen :)
Ha hullik a hajad, pattanások jelentek meg a bőrödön, csinálhatsz egy cink kúrát, de maximum 12 hétig javasolják.
Írtad a terhes vitamint, ha szeretnéd, elkezdheted nyugodtan, emiatt: "3 hónap amíg érett petesejt jön létre és válik alkalmassá a megtermékenyülésre."
Azt szokták mondani, hogy ami veled történik 3 hónap alatt, az mind hatással lesz a petesejtre, amiből esetleg maga a terhesség lesz. Tehát ha egészségesen étkezel, eleget alszol, sportolsz, feltöltöd az ásványi anyag raktárad, az 3 hónap alatt "érik be" a szervezetedben, nyugodtan kezd el már most, legalább a folátot szedni, ha nem is a terhesvitamint :)
A fogamzásgátló abbahagyása után 3 hónapig nem javasolják a magas intenzitású edzéseket (HIIT, intervall edzés stb.), mert kihatnak a kortizolszintre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!