Mikor érdemes terhességi tesztet elvégezni?
A ciklusod hossza az érdekes a tabi előtt, nem hogy meddig tartott a menstruációd.
Ha 10.03-án mentruáltál, mire a dokihoz értél, 16. ciklusnapon voltál. Szinte tuti nem volt ovud addigra (mondott valamit a tüszőkről a doki? az se lényegtelen...), de 5.3mm-es nyálkahártyánál esélytelen lenne a beágyazódás amúgy se, min 8-9-10mm szükséges. Azóta eltelt 5 nap, mondjuk legjobb esetben ovuláltál azalatt (de egyátalán nem biztos), tehát leghamarabb kb 10 nap múlva érdemes. De könnyen lehet hogy nem ovulálsz most, meg ki tudja meddig.
Nekem mikor PCOS/stressz miatt + tabi abbahagyása után fel volt borulva a ciklusom, akkor volt ilyen 4-5mm-es nyálkahártyám és összevissza 60+ napos ciklusom.
De ha ennyire nincs kapaszkodód a ciklushosszt illetően, én javaslom hogy legalább a méhnyaknyákot érdemes lenne figyelni, még okosabb lenne hőmérőzni pár ciklust hogy egyáltalán lásd, van-e ovulációd. Persze majd jönnek az emberek hogy ez mekkora rágörcsölés, de gondolom amúgy is izgulsz ha már kiírod a tesztelés kérdését szóval ez csak rajtad múlik, hogy mennyire akarod megérteni mit csinál a tested, vagy mennyire érzed úgy hogy van időtök kísérletezni, mindkettő járható út.
Öt percig voltam bent az orvosnál talán. Azzal a panasszal mentem el hozzá,hogy nagyon szúrkál a hasam. Megijedtem. Megvizsgált,és azt mondta,hogy minden rendben van,nincs ciszta,kóros képlet. Azt tanácsolta,hogy próbálkozzunk,és majd csak sikerül a baba. (:
Folsav szedését javasolta. (Azóta szedem a folsavat,mellette Elevitet) Mondta,hogy haladjak,mert sokan várnak még rajtam kívül. Szóval ezért is vagyok tanácstalan. A doki által nem lettem okosabb. Tüszőkről még csak szó sem volt.
6-os vagyok, hát ez tipikus állami ellátás, abból is a gyatrább...
Attól függően mennyire érzed hogy van időtök vagy nincs, én magándokihoz elmennék mindenképp, és ott kérdeznék, kérdeznék, kérdeznék.
Ha szurkált a hasad, lehet volt ovu, de megintcsak nem biztos. Ha gondolod 10 nap múlva csinálj egy tesztet, de ha akarod hogy érdemben haladjanak előre a dolgok, továbbra is tartom a fenti véleményem.
Illetve még annyi, hogy az Elevitben is van folsav, nem érdemes túl sokat se szedni, ennek nézz utána, mennyi az ajánlott mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!