Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan képes valaki kijelenten...

Hogyan képes valaki kijelenteni, hogy 100%-ban biztos benne, hogy akar gyermeket amikor azt sem tudja mire vállalkozik?

Figyelt kérdés

Idén leszek 32 éves és már nagyon sokat kattogok rajta, hogy idejene lenne gyereket vállalni. Sokat gondolkozok magamon anyaszerepben, hogyan csinálnám, bírnám-e.

Sőt már elképzeltem milyen jó lenne megölelgetni a gyermekem.

Viszont félek is, hogy a párommal hogyan fogok anya-apa szerepben működni. Hogyan tudjuk beosztani a pénzt. Velem mi lesz, ha vissza kell menni dolgozni. A mostanira nem tudnék visszajönni, mert 2 műszak. Tehát összességében azt mondanám 60%-ban akarok gyereket, mert szeretnék szeretni, 40%-ban meg nem, mert a körülményeim felborulnának amit most szeretek, és valószínű a régi életem hiányozna.

Ti hogy hoztátok meg ezt a nagy döntést? Visszacsinálni nem lehet, ha nem jön be.

Plusz nem lenne segítségünk, mert messze élünk a családtól és a párom és kb. olyan szinten van mint én, nem igazán mer belevágni, vannak félelmei. De ő még idősebb tőlem is 6 évvel

jan. 21. 13:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt tudja 100 százalékra, hogy jó lesz, hanem azt, hogy akarja. Az embernek tudnia kell döntéseket hozni. Iskola, munka, párválasztás, lakhely... A gyerek azért nehéz, mert végleges. De ez a könnyű is benne, hiszen ha már megvan, nem kell azon gondolkodni, tényleg akarom-e, hanem tenni kell a dolgom.
jan. 21. 13:50
 2/8 anonim ***** válasza:
96%

Hogy képes valaki 18 évesen kijelenteni, hogy mivel akar foglalkozni 40 évig? Aztán mégis elmegy egyetemre és nagy részük szakmában is marad, persze sokan nem.

32 évesen azért általában már érettebb az ember, mint 18 évesen. Attól, hogy nem próbált még valamit, csak van némi elképzelése.

jan. 21. 14:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az első tökéletesen megfogalmazta szerintem is.

Persze nem árt átgondolni a fontosabb pontokat, ahogy te is teszed, de van az a pont, amikor azt érzed, hogy "jöjjön az a gyerek, valahogy mindent megoldunk majd, de ne várjunk tovább, mert tökéletes helyzet és időzítés úgysem létezik".

Sosem hittem volna magamról, de nekem is eljött, és eddig nem is bántam meg egy másodpercig sem (mondjuk még csak 16 hónapos). 🙂

jan. 21. 14:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak az érzelmeiben biztos, hogy akarja, szeretne szülő lenni. Nyilván senki sem tud 100%-osan felkészülni a gyerekre, ha még nincs, hiszen még sosem volt. Nem tud teljesen valamihez viszonyítani, mert nincs gyakorlata. Esetleg hall ezt azt, de az olyan mint a suliban az elmélet. De attól be lehet vállalni.
jan. 21. 14:16
 5/8 anonim ***** válasza:
93%

"Viszont félek is, hogy a párommal hogyan fogok anya-apa szerepben működni. Hogyan tudjuk beosztani a pénzt. Velem mi lesz, ha vissza kell menni dolgozni."

A félelem természetes és mindenre nem is lehet felkészülni (pl: arra se, ha tartós beteg gyereket dob a gép, nekünk megadatott),

de amiket sorolsz pont olyan, amin lehet alakítani.

Bár semmi garancia nincs rá, hogy ha megtalálod az álommelót gyerek előtt, az megmarad akkor is mire visszamész (nekem nem maradt meg, átszervezés volt), de azért lehet törekedni.

Ha már most olyan hogy nem tudnál visszamenni, akkor már érdemes most mást keresni, esetleg új szakmát szerezni, hogy könnyebb legyen visszaállni.

Olyan helyre költözni, ami gyerekbarát. Potenciális munkahely, bölcsi, ovi megfelelő távra.

A pénz beosztását is bőven lehet gyakorolni azzal, ha már most félreteszel a kisebb bevételű időszakra.

Szülői szerepekről, elvekről már most beszélni. Munkamegosztást kifundálni, hogy ne akkor vakard a fejed, hogy "basszus, egy gyereket szültem, de úgy néz ki kettő van, mert a pasim semmit se csinál, míg én megszakadok".

jan. 21. 14:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt el tudod dönteni, hogy jobban akarod a gyereket, mint amennyire nem szeretnéd a nehézségeket. Nyilván ha tehetné, mindenki egy álomgyereket választana, akivel soha nincs semmi gond, és teljesen filmszerű minden, de azért ez elég ritka. A többség mérlegel, hogy hajlandó e az ismert nehézségek közül valamelyikekre, azért, hogy gyermeke lehessen, annak tudatában, hogy nem ő fogja eldönteni, hogy mit dob a gép. Ha igen, akkor vállalják a gyereket. Ha nem, akkor nem. Én tudtam, hogy nekem két gyerek kell, nem érdekel, mennyire lesz nehéz. Nem is volt könnyű, de nem cserélném semmi pénzért.
jan. 21. 16:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Soha életemben nem voltam annyira spórolós, de amikor jött a gyerek valahogy átkattantam. Nem költekezek, mindig van pénzem. Azóta saját házunk is lett. Ha igazán akarja valaki, akkor meglehet csinálni. Én 2 műszakba mentem vissza. Az ovi 5 percre a munkahelyem meg 10 percre van a házunktól. Ezért nem is kerestem mást, különben utaznom kéne másik helyre. Nekem a párom is végzi az oroszlánrészét a dolgoknak. Nem úgy van vele, hogy majd a nő megoldja. Ha kell viszi oviba, ha kell hozza. Délutánosban ő volt vele estig. Szerencsésnek érzem magamat. Hidd el neked is sikerűlhet. Ezek úgy is alakúlnak az idő folyamán. Sok nő olyankor átkattan. Mármint a normálisabbak.
jan. 21. 17:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én amióta az eszem tudom gyereket akartam így 20 évesen volt 2,majd olyan szakmám is lett ami gyerekekkel foglalkozik.
jan. 21. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!