El akarunk kezdeni próbálkozni a második babával, és bepánikoltam, ez normális?
Kisfiam 20 hónapos, a férjemmel régóta beszélgetünk róla, hogy szeretnénk egy második babát is, úgy érzem vágyom rá, mindenhol a babákat nézem, hiányzik is a kisbabás korszak sokszor. Nemrég letettem a fogamzásgátlót, a doki szerint minden oké, elkezdhetünk próbálkozni. Ahogy ezt kimondta, az öröm helyett pánik töltött el, hogy biztos akarom én ezt? Hogy fogunk boldogulni egy babával egy kisgyerek mellett, aki szintén sok figyelmet igényel? Nem akarom, hogy elhanyagoljuk őt. Ezenkívül szerintem egy gyerekkel mindent tök jól megoldottunk eddig, de kettő mellett minden nehezebb lesz. A nagyszülők csak hétvégén tudnak segíteni, plusz őket se akarjuk sokat terhelni.
Egyrészt tudom hogy ez lenne az ideális idő, munka és a korunk miatt is, másrészt most úgy érzem lehet mégis korai.
Ha ilyen gondolatok vannak bennem, lehet még várni kellene? Vagy ez normális? Volt még olyan, akinek ilyen kétségei voltak?
Fogtok boldogulni. Sőt! Mivel már rutinotok van, nem fogtok a kicsinél pánikolni, szorongani. Sok boldogságot!
Mi hatan vagyunk testvérek. 😁
Nekünk 2.5 év van köztük.
Bennem egyáltalán nem merült fel ilyen. Tudtuk 2t akarunk, kis különbseggel,igy nem volt kérdés, pánik, stb.
Boldogulni fogtok... jahm. Ezt így könnyű kijelenteni. Mi is 5en vagyunk tesók, mégis a 2 gyerekemmel a túlélésre megyek...
Most lesz 21hós a fiam, biztos tuti hogy nem vállalnék újabbat mellé. Most vannak a nagyon figyeleméhes, dackorszakos, önveszélyes időszakukban, nonstop figyelem kell nekik.
Mi van, ha veszélyeztetett terhes leszeel és feküdnöd kell, vagy épp kórházba befeküdni? Nálam volt ilyen.
Ha pánikolsz, az jelent valamit, nyugodtan várhat a dolog annyit, hogy már ovis legyen a nagyobb.
Én várnék, legalábbis ezt én gondolom így, ez egy személyes vélemény.Mindig is két gyereket akartunk kis korkülömbséggel.
Megszületett az első másfél éves és én nem akarok egyenlőre kistesót én úgy vélem hogy nekünk ideálisabb lenne később amikor már a lányunk nagyobb lesz. Minden figyelmemet rá szeretném fordítani, mindannyian tudjuk hogy ha születik egy második baba öt kell ellátni 0-24ben ő többet igényel mint a nagytesó.30 vagyok. Nem szülnék azért mert benne vagyok a korba, munkád meg lesz mindig is. Lehet nem is lesz második, tökéletes az életünk így is.Nem szülök azért mert jaj számíthatnak majd az életben egymásra( saját példa,én nem számíthatok a nővéremre) meg mindenhol két gyerek van.
Ha ilyen érzések vannak benned és valóban szeretnétek 2.gyereket ennek nem most van itt az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!