Lehet PCOS normális,28 napos ciklus mellet?
Kövér vagy és szőrős? Mert a PCO-sok olyanok.
Van egy munkatársnőm, aki PCO-s. Szóval annak elég durva tünetei vannak, ő pl. félévente menstruál kamaszkora óta.
Előfordulhat, hogy ebben a ciklusban nem volt tüszőrepedésed és a tüsző cisztává változott, ezért késik a mensid és ezért érzel deréktáji fájdalmat.
Ilyenkor elvileg késéssel, de meg fog jönni és a ciszta a vérzéssel együtt távozik.
Hogy pontosan nálad ez van-e, csak uh-val lehet megállapítani.
Elsőnek!
Kérlek ezt így ne írd le.És ezt csakis jó szándékkal írom Neked!
Nem minden PCOS kövér és szőrös!!!
Vannak igenis vékony PCOS-ok és sajnos egyre többen.
Én 170cm-el és 55kg-al kövér lennék??? mégis ott vannak a petefészkeimbe a ciszták, nem volt 1.5-2 évig peteérésem , gyógyszerrel menstruáltam.És emelkedett az inzulinszintem ezek a dolgok amelyek "kellenek" hogy PCOS legyen az ember.
És a metfromin 15 hónap után rendbetette a ciklusomat, lett rendes peteérésem. És most 15 hónap után 12 hetes kismama vagyok :)Spontán!
Lényeg: persze más kezelés kell egy duci PCOS-nak mint egy vékonynak.
Elsősorban kell fogyni ha van súlyfelesleg ezért nekik más a gyógyszerük is.
Vékonyaknak már nem kell miből fogyni tehát olyan gyógyszert kell szedni ami tartja a súlyt és ún. nem lehet tőle már fogyni inkább 1-2 kg-ot hízni.
Egy a lényeg mind a 2 gyógyszernek ugyanaz a hatóanyaga : metformin.
De vékonyaknak, kövéreknek egy a fontos a diétát tartani kell!!!!
Utolsó vagyok.
Igen sajna lehet ilyen is ezért kellene hogy megnézzen egy doki.
Vannak -e cisztáid?Tényleg van-e peteérésed?Mert lehet hogy megjön de a peteérés nem biztos.Vezetsz hőgörbét? Én is ismerek nem egy "sorstársamat" akik PCOS-ok és rendesen menstruálnak.
Valamint személyesen egy lányt akinek bizonyított a peteérése rendes 28 napra, enyhén volt csak cisztás a petefészke és az endokrin kivizsgáláson kiderült hogy emelkedett az inzulinszint ami ugye a PCOS-nál az egyik leginkább sokatmondó tünet ha az összes többi nincs is meg!
Csak sajna a dokik (saját tapasztalat) elküldenek cukorterhelésre az inzulint kihagyják, ekkor még a cukrod rendben van abból nem látnak semmit se és maga ami lényeges lenne azt nem vizsgálják.
Én addig harcoltam amíg meg nem csinálták nekem ezt a vizsgálatot és egyértelműen látszott hogy vmi nem oké.
Szal ha nem jön a baba és ki akarsz zárni minden lehetőséget akkor én a helyedben elmennék első körben egy nőgyógyászhoz. Kérnék tőle cikluskövetéses UH-t. Hogy van -e peteérésed ténylegesen.
Ha vmi nem oké nem lát domináns tüszőt pl. 2-3 cikluson keresztül akkor gondolkodnék az endokrin kivizsgáláson.
(Jó tanács : ne hagyd hogy clostyval tömjenek!!! addig ameddig nem vizsgáltak ki alaposan, sajna ez is saját tapasztalat nekem is sokszor ajánlgatták hogy az a megoldás. Nem szedtem be akárhányszor felírtak.)
Azért írtam ezeket le neked mert ha én ezeket a dolgokat anno tudom sok felesleges köröket és rengeteg pénzt spóroltam volna meg! :(
Ha pedig semmi más bajod nem derül ki és a baba még mindig nem jön na akkor lehetne továbbgondolni.
Köszönöm a felvilágosítást, remélem nem bántottalak meg!
A babához gratulálok!
Miaju!
Dehogy bántottál meg!
Csak leírtam Neked milyen tapasztalataim vannak és csakis segítő szándékkal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!