Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet PCOS normális,28 napos...

Lehet PCOS normális,28 napos ciklus mellet?

Figyelt kérdés
12-én kelet volna megjönnie. Csináltam egy tesztet 18-án ami negatív lett. Fájnak a melleim, a hasam kicsit fel van fújódva. Néha szúkál az alhasam ami teljesen a derekamig nyilal. Olyan mintha bármelyik percben megjönne, enyhe görcsöket érzek, de csak fehér krémszerű folyásom van. Nagyon bíztam benne, hogy csak azért lett negatív, mert későn volt peteérésem de ahogy itt olvasgatok már felmerült bennem az a PCOS dolog is. Csak szerdán kaptam időpontot a dokinál de addig is szivesen várnám a ti véleményeteket is. Köszi.
2010. okt. 22. 20:06
 1/10 anonim ***** válasza:
23%

Kövér vagy és szőrős? Mert a PCO-sok olyanok.

Van egy munkatársnőm, aki PCO-s. Szóval annak elég durva tünetei vannak, ő pl. félévente menstruál kamaszkora óta.

2010. okt. 22. 20:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem dehogy. Csak abból gondoltam, hogy kimaradt. Gondolom nekik is így kezdődött.
2010. okt. 22. 20:57
 3/10 anonim ***** válasza:
A PCO veleszületett dolog, nem "megkapja" az ember. A tüneteid meg egyáltalán nem PCO-s tünetek. :-)
2010. okt. 22. 21:02
 4/10 anonim ***** válasza:

Előfordulhat, hogy ebben a ciklusban nem volt tüszőrepedésed és a tüsző cisztává változott, ezért késik a mensid és ezért érzel deréktáji fájdalmat.

Ilyenkor elvileg késéssel, de meg fog jönni és a ciszta a vérzéssel együtt távozik.

Hogy pontosan nálad ez van-e, csak uh-val lehet megállapítani.

2010. okt. 22. 21:09
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :-)
2010. okt. 22. 21:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek!

Kérlek ezt így ne írd le.És ezt csakis jó szándékkal írom Neked!

Nem minden PCOS kövér és szőrös!!!

Vannak igenis vékony PCOS-ok és sajnos egyre többen.

Én 170cm-el és 55kg-al kövér lennék??? mégis ott vannak a petefészkeimbe a ciszták, nem volt 1.5-2 évig peteérésem , gyógyszerrel menstruáltam.És emelkedett az inzulinszintem ezek a dolgok amelyek "kellenek" hogy PCOS legyen az ember.

És a metfromin 15 hónap után rendbetette a ciklusomat, lett rendes peteérésem. És most 15 hónap után 12 hetes kismama vagyok :)Spontán!

Lényeg: persze más kezelés kell egy duci PCOS-nak mint egy vékonynak.

Elsősorban kell fogyni ha van súlyfelesleg ezért nekik más a gyógyszerük is.

Vékonyaknak már nem kell miből fogyni tehát olyan gyógyszert kell szedni ami tartja a súlyt és ún. nem lehet tőle már fogyni inkább 1-2 kg-ot hízni.

Egy a lényeg mind a 2 gyógyszernek ugyanaz a hatóanyaga : metformin.

De vékonyaknak, kövéreknek egy a fontos a diétát tartani kell!!!!

2010. okt. 23. 13:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Igen sajna lehet ilyen is ezért kellene hogy megnézzen egy doki.

Vannak -e cisztáid?Tényleg van-e peteérésed?Mert lehet hogy megjön de a peteérés nem biztos.Vezetsz hőgörbét? Én is ismerek nem egy "sorstársamat" akik PCOS-ok és rendesen menstruálnak.

Valamint személyesen egy lányt akinek bizonyított a peteérése rendes 28 napra, enyhén volt csak cisztás a petefészke és az endokrin kivizsgáláson kiderült hogy emelkedett az inzulinszint ami ugye a PCOS-nál az egyik leginkább sokatmondó tünet ha az összes többi nincs is meg!

Csak sajna a dokik (saját tapasztalat) elküldenek cukorterhelésre az inzulint kihagyják, ekkor még a cukrod rendben van abból nem látnak semmit se és maga ami lényeges lenne azt nem vizsgálják.

Én addig harcoltam amíg meg nem csinálták nekem ezt a vizsgálatot és egyértelműen látszott hogy vmi nem oké.

Szal ha nem jön a baba és ki akarsz zárni minden lehetőséget akkor én a helyedben elmennék első körben egy nőgyógyászhoz. Kérnék tőle cikluskövetéses UH-t. Hogy van -e peteérésed ténylegesen.

Ha vmi nem oké nem lát domináns tüszőt pl. 2-3 cikluson keresztül akkor gondolkodnék az endokrin kivizsgáláson.

(Jó tanács : ne hagyd hogy clostyval tömjenek!!! addig ameddig nem vizsgáltak ki alaposan, sajna ez is saját tapasztalat nekem is sokszor ajánlgatták hogy az a megoldás. Nem szedtem be akárhányszor felírtak.)

Azért írtam ezeket le neked mert ha én ezeket a dolgokat anno tudom sok felesleges köröket és rengeteg pénzt spóroltam volna meg! :(

Ha pedig semmi más bajod nem derül ki és a baba még mindig nem jön na akkor lehetne továbbgondolni.

2010. okt. 23. 13:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Köszönöm a felvilágosítást, remélem nem bántottalak meg!

A babához gratulálok!

2010. okt. 23. 19:14
 9/10 A kérdező kommentje:
Én is köszönöm a válszokat.
2010. okt. 23. 21:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Miaju!

Dehogy bántottál meg!

Csak leírtam Neked milyen tapasztalataim vannak és csakis segítő szándékkal :)

2010. okt. 24. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!