Barátnőm baja 2 hete késik. Ma volt nőgyógyásznál, megállapította a terhességet, de 2 hét múlva lesz biztos a kontrolvizsgalat után. Tehát erősen valószínű a baba.
Májusban lenne a technikus vizsgám, szabad 1 hónap majd júniusban szóbeli. Gépésznek tanulok amivel lehet egész jól keresni (kb 600brutto), de az idő szűkös lenne... családom nem áll túl jól anyagilag, páromék jobban.
Kérdésem lényege főleg az, hogy ebben a fél évben ha diákmunkákat dolgozok (max havi 150ezret tudnék össze szedni) és csak utánna mennék teljes munkaidőbe, akkor pénzügyileg mennyire lenne kivitelezhetetlen? Párom 350nettót keres most, de nemtudom meddig tud menni még.
Sziasztok van egy kerdesem ha 38 . hét be vagy es úgy döntenek indítjak szulest akkor az normális vagy ha úgy latjak meg nem akkor mia veszelye arra hogy baba nem lesz egezseges mert ctg elő fordult peldaul el ment neha vissza jött a szív hang de azt mondtak hogy az is lehet hogy úgy fekszik hogy a hatan es nyomja a köldök zsinort mi a eselye hogy esetleg beteg e 1% esely van ra hogy beteg de szerintem nem mert ha szív hang nem meg Győző szerintem csak betegségre adhat okot de nem csináltak meg magzati víz minta vetelt sokkat csuklik bent mozgast erzem meg mar joslokat tapasztalatam de meg nyitva se vagyok ha most indított lenne baba lehet egezseges
2024. jan. 9. 13:15
12/18 anonim válasza:
Utolsó szerintem ezt nem ide szántad.
2024. jan. 9. 14:20
13/18 anonim válasza:
Némelyik hozzászólás nagyon „jóérzésű” emberekről árulkodik. Nem tervezetten, de babát várnak és vállalnak. Ha nem tartanák meg, az lenne a gond. Igen, a kérdező nagyon fiatal, de felelős gondolkodásra vall, hogy tisztában van a helyzetükkel, illetve megvan benne a hajlandóság is, hogy előteremtsen minden szükségeset a családnak.
Kérdésedre válaszolva, én is azt javaslom, hogy próbáljatok használt dolgokat beszerezni, gondolok itt kiságyra, babakocsira. Ruha nem kell sok egy újszülöttnek. Feltaláljátok magatokat! Minden jót! :)
2024. jan. 18. 19:56
14/18 anonim válasza:
Ruha nem kell sok egy újszülöttnek? Ezt azért te se gondold komolyan. Egy ruha jó, ha 2 hétig jó rá.
2024. jan. 18. 20:36
15/18 anonim válasza:
Igen, hamar kinövi, pont ezért vettem minden méretből keveset :) de én kérek elnézést, ha ezt te másképp látod 🙂
2024. jan. 18. 22:13
16/18 anonim válasza:
15-ös: énse vásaróltam sok ruhát, szerintem nem a gyerek öltözködése kerül sokba. Sőt, eddig nem kerültek a hónapjaim 100 ezrekbe mint ahogy mások mondták, hogy hú minimum 60-70 ezer egy hónapban, de sokszor 100 fölött. 4 éves, de sokkal rosszabbra számítottam a hallottak alapján. Sokan túloznak, pedig 2 fizetős edzésre is jár a gyerekem. Nyílván az eleje volt a költségesebb, babakocsi, gyerekbútor stb, de ezeket nemkell minden hónapban megvenni és amikor nem használja, akkor ellehet adni őket.
2024. jan. 18. 22:35
17/18 anonim válasza:
Nem tudom, miért lettem ennyire lepontozva 😅 🤷🏻♀️
2024. jan. 19. 20:42
18/18 A kérdező kommentje:
Szeptember 6.án érkezett a kislányunk, minden rendben volt 🤗
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!